Prechod vedenia cez pozemok

Ahojte, chcela by som vedieť,či máte skúsenosť s prechodom vedenie cez váš pozemok.U nás je veľmi ťažké zohnať stavebný pozemok a tak som si jeden síce našla z kraja už vybudovanej novej lokality domov ,ale zistila som,že cez pozemok sa tiahne nejaké vedenie,ani neviem aké.Kde by som si to mohla zistiť? Bol by problém so stavebným povolením a celkovou výstavbou domu? nechcela by som sa ho vzdať,poraďte mi.Ďakujem. :-(
Odpovedať
Podľa mňa Ti odpovedia na mestskom alebo obecnom úrade. Tam budú vedieť aj aké vedenie cez pozemok prechádza a povedia Ti, či na tom mieste vôbec môžeš stavať. Ak tadiaľ prechádza vysoké elektrické napätie, tak to asi nepovolia. Je nejaká minimálna vzialenosť od vysokého napätia, v ktorej môžeš stavať. Ak je to plyn, to by možno bol lepší prípad, ten je vedený zemou. Ale tiež musíš vedieť kadiaľ ide, kvôli výkopovým prácam, keď začneš stavať. A zisti sii, či Ti na na tom mieste vydajú stavebné povolenie a potom by som zvažovala kúpu. A opýtaj sa na meste, či majú schválený územný plán a či mesto nepredáva pozemky. Možno ťa to vyjde lacnejšie ako kúpa od fyzickej osoby. Veľa šťastia pri hľadaní a neunáhli sa.
Odpovedať
Dakujem,za odpoved, zatiaľ sa mi podarilo zistiť,že je to pozemok teoreticky určený aj na výstavbu,vlastnikom je obec a kedže je tam už hotová infraštruktúra,tak tá cena by mohla byť prijateľná.Pod vedením som myslela, vedenie vo vzduchu,ale nemyslím si,že by to malo byť vysoké elektrické napätie,v jeho blízkosti by som to radšej neriskla.V susednom meste sa síce predávajú pozemky,ale ich cena je pre danú lokalitu príliš vysoká/nad 1 milion/ a to by sme sa museli viac zadľžiť preto som si našla tento pozemok. Dakujem,ešte raz za radu, určite sa pojdem informovať na obecný úrad a pokračujem v hľadaní aj iných pozemkov dalej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?