Siete cez spoluvlastnícky pozemok

Mám pozemok, pred ktorým je 3 metre široký pozemok a až za ním je obecná cesta a aj všetky siete. V tom pozemku mám spoluvlastnícky podiel. Ako postupovať ak sa chcem cez temto pozemok napojiť na siete ?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rajeree:

Mám pozemok, pred ktorým je 3 metre široký pozemo…
@rajeree kontaktuj ostatných spoluvlastníkov a získaj od nich súhlasné stanovisko na vybudovanie inž. sietí (a stavbu RD alebo čo chceš realizovať), popr. pozemok odkúp..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@rajeree kontaktuj ostatných spoluvlastníkov a zí…
@gadefox problém je, že je tam 50 spoluvlastníkov, potrebujem súhlas od všetkých alebo stačí polovica ?
Odpovedať
Netreba ísť s bubnom na zajace, pretože sme na SK a tu je ohromná závisť a keď zistia, že sa bez nich nezaobídete, tak začnú mať nenormálne požiadavky. Skúste to najskôr odkúpiť bez konkretizovania zámeru, inak sa to zasekne a nebude sily to zmeniť. Chcete si to vysporiadať a navrhnite férovú cenu. Ak začnete s tým, že tam chcete stavať a potrebujete ich súhlas, alebo odkúpenie, potom ameň tma. To keď zistia, tak ste skončili.
Odpovedať
50 spoluvlastníkov, to rovno zabaľte, alebo vybavovať, aby si tam raz mohli postaviť dom deti.
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox problém je, že je tam 50 spoluvlastníkov…
@rajeree

50 spoluvlastníkov

To je problém mnohých pozemkov. Niekedy spoluvlastník, zapísaný v katastre, nežije - musíš "iniciovať" dedičské konanie. Inokedy žijú pravnuci/pravnučky v zahraničí a prdia na nejaký mini podiel na mini pozemku. V horšom prípade sa spoluvlastník nedá vypátrať. Takto to bolo napr. u nás (rodina vlastní kopec nepoužiteľných pozemkov)

Potrebujem súhlas od všetkých alebo stačí polovica ?

Stačia všetci ,)

Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Netreba ísť s bubnom na zajace, pretože sme na SK…
@roman_x úplne postačuje, aby nejaký zakomplexovaný hajzlík naschvál nepodpísal dohodu, čím celý zámer sabotuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Skúsil by som obehať všetkých, ale pravdepodobnosť úspechu býva mizerná. Väčšiu šancu má vysporiadanie súdom, myslím, keďže ten 3 metrový pás bráni využitiu tvojho pozemku (si teda ideálny adept na súdne konanie). https://www.mojekysuce.sk/pravnik-rad...
Odpovedať

Mám pozemok, pred ktorým je 3 metre široký pozemo…
@rajeree nehadz flintu do zita. Bol som v podobnej situacii ako ty a uradnik mi poradil aby som mal podpisanu kupnu zmluvu o buducej zmluve a bol vacsinovy vlastnik kym neprebehne deditske (mrtvy majitel) a na zaklade toho mi vydal stavebne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@rajeree nehadz flintu do zita. Bol som v podobne…
@rkorba Všetko záleží od úradníka, dokonca aj od toho ako sa dnes vyspal. Niekedy káže, že žiadateľ v takých prípadoch musí byť väčšinovým vlastníkom, niekedy mu stačí, že je len jedným s vlastníkov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?