Odpoveď na príspevok od rajeree:
Mám pozemok, pred ktorým je 3 metre široký pozemo… @rajeree kontaktuj ostatných spoluvlastníkov a získaj od nich súhlasné stanovisko na vybudovanie inž. sietí (a stavbu RD alebo čo chceš realizovať), popr. pozemok odkúp..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@rajeree kontaktuj ostatných spoluvlastníkov a zí… @gadefox problém je, že je tam 50 spoluvlastníkov, potrebujem súhlas od všetkých alebo stačí polovica ?Odpoveď na príspevok od rajeree:
@gadefox problém je, že je tam 50 spoluvlastníkov… @rajereeTo je problém mnohých pozemkov. Niekedy spoluvlastník, zapísaný v katastre, nežije - musíš "iniciovať" dedičské konanie. Inokedy žijú pravnuci/pravnučky v zahraničí a prdia na nejaký mini podiel na mini pozemku. V horšom prípade sa spoluvlastník nedá vypátrať. Takto to bolo napr. u nás (rodina vlastní kopec nepoužiteľných pozemkov)50 spoluvlastníkov
Stačia všetci ,)Potrebujem súhlas od všetkých alebo stačí polovica ?
Odpoveď na príspevok od roman_x:
Netreba ísť s bubnom na zajace, pretože sme na SK… @roman_x úplne postačuje, aby nejaký zakomplexovaný hajzlík naschvál nepodpísal dohodu, čím celý zámer sabotuje.Odpoveď na príspevok od rajeree:
Mám pozemok, pred ktorým je 3 metre široký pozemo… @rajeree nehadz flintu do zita. Bol som v podobnej situacii ako ty a uradnik mi poradil aby som mal podpisanu kupnu zmluvu o buducej zmluve a bol vacsinovy vlastnik kym neprebehne deditske (mrtvy majitel) a na zaklade toho mi vydal stavebne.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@rajeree nehadz flintu do zita. Bol som v podobne… @rkorba Všetko záleží od úradníka, dokonca aj od toho ako sa dnes vyspal. Niekedy káže, že žiadateľ v takých prípadoch musí byť väčšinovým vlastníkom, niekedy mu stačí, že je len jedným s vlastníkov.