Inžinierske siete cez druhý pozemok

Ahojte mame možnosť stavať dom na pozemku kde už jeden dom stojí, ten dom stojí vpredu a my by sme stavali úplne vzadu na konci pozemku. Ta zadná časť by bola písaná na nás a predná je na rodičov. Oni by nám povolili prejazd cez ich pozemok k nášmu ale ako to je z inžinierskymi sieťami? Môžem si ťahať IS cez ich pozemok? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
@sprlakova1 áno môžeš, dokonca sa môžeš napojiť aj na ich prípojky. Samozrejme všetko s ich súhlasom.
Odpovedať
@spiderhst určite by som si dal prípojky v ceste svoje. A aj svoje merania dolu na začiatku. Také sú moje životné skúsenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@sprlakova1 Pekný deň prajem, odporúčam právo cesty (peši aj mot. vozidlom) a právo, ktoré spočíva v uložení prípojok IS na pozemku, riešiť zmluvou o zriadení vecného bremena na prednom pozemku vo vlastníctve rodičov, ktorou stavebnému úradu preukážete iné ako vlastnícke právo k pozemku, na ktorom majú byť umiestnené IS a príst. cesty. Na základe zmluvy o zriadení VB na OÚ, odbor katastrálny podať návrh na zápis VB - ťarcha na pozemku rodičov.
Odpovedať
@sprlakova1 Kúpte si radšej samostatný, vlastný pozemok. Je vysoko pravdepodobné, že takéto rozhodnutie v budúcnosti oľutujete.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?