Prepadnutý podiel Slovenskému pozemkovému fondu po starej mame

Ahojte, chcela by som sa spýtať či ste náhodou nemali skúsenosť s tým, že do dedičského rodičia zabudli dať všetky podiely a podiel tak po starých rodičoch prepadol pozemkovému fondu. Chcela by som sa spýtať ako sa to dá vyriešiť? Čítala som o otvorení dedičského konania no neviem aký je postup za kým ísť? Riešiť to cez súd alebo cez notára?
Odpovedať
Prepadnúť asi neprepadol,len je v jeho správe. Treba dať žiadosť o dodatočné prejednanie dedičstva, vzor žiadosti nájdete na nete. Ptm sa to poda na príslušný okresný súd.
Odpovedať
@kiki149 ak mi napisete na Vas email...vzor ziadost Vam viem preposlat a tato ziadost sa posiela na prislusny sud... budete ale potrebovat listiny dedickeho konania...asi po oboch starych rodicoch...a najlepsie si dat ajnurobit naove vypisy z matriky rodne a umrtne listy starych rodicov..to sa tam tiez pridava ku ziadosti
Odpovedať
Profilova fotka
@kiki149 manžel práve teraz také riešil - ale išlo to cez notára, ten všetko zariadil a zabudnuté pozemky už sú prededené (notár otvoril znovu dedičské konanie) a napísané na manžela.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?