Sestra má 6 árov pozemok a okrem domu sa jej tam zmestí aj parkovanie pre dve autá, garáž na motorky, záhradný domček, domček pre deti na hranie vonku, pieskovisko, trampolína a úžitková časť záhradky, kde si pestuje papriku, rajčiny, jahody a podobne. To že má na pozemku ešte voľné miesto na hranie pre deti a okrasné rastliny je samozrejmosťou. 🙂
@delariva_sk 800m2 pozemok je taký príjemný priemer. Napr. ja mám 13,5 á , za domom pergola, prístrešok a cez 100 m2 dielňa,.... a nadávam, koľko mám okrem toho ešte kosenia... 🙂
Tak zalezi od toho aku zahradu si clovek predstavuje a kolko na to ma casu. Este som zahradku neriesil, ale z celkoveho obdlznika 600 mi ostava tak 300 na travnik a bude mi luto z neho ukrajovat na stromceky. Mne by sa pacilo mat este par stoviek za tym. Niekedy nie je z coho vyberat, mne by 800 bolo tak akurat, max. 1000.
Zhruba 850m2pozemok, 160m2 zastavana plocha domu, dalej chodnik, parkovisko na dve auta (bude este pristresok na dve auta a za nim pod jednou strechou 2,5x6metrov zahradny domcek)
Travnik zhruba 500m2 a 100m2 zeleninova zahradka 🙂
@delariva_sk keďže si to len tento rok všetko postupne dokončujú, tak hotové celé nemám fotky a googlemaps tiež ešte nie je aktualizovaný, žeby to tam bolo vidieť... Jedine som vám vedela môj skromný náčrt rukou spraviť 🙂
@delariva_sk Ono záleží aj čo chcete a čo už v okolí stojí. Sused má pozemok 755, 5i dom s 1garazou,bungalov. Ale ak máš susedov natlačených na tebe s oknami z obytných miestností,tak ti to dosť skomplikuje život.
@delariva_sk to záleží od okolitej zástavby, svetovej strany, na juh treba aspoň toľko aby netienila najbližšia stavba, ak je husto zastavaná tak nič moc , no ak je vzdialenosť od najbližšieho cez 50 m už je to lepšie
@petersd no mne nic ja tie pozemky neviem pochopit 😀 ja mam 15a to je celkom dost uz pre mestskych ludi to by developeri vtisli aj 4 domy tu. Ale som spokojny bol za velmi dobru cenu.
Čo ja by som dal za aspoň 30 árový pozemok. Kedysi sme mali cca 17 árový, z toho cca niečo málo pod polovicu bola záhrada. Nejaké to kosenie bol najmenší problém. Najlepšie bolo, keď bolo treba porýľovať 3/4 záhrady, traktor sme tam nevolávali. To bola iná makačka. Ale na druhú stranu tej zeleniny, ovocia, priestoru. To je na nezaplatenie. Pes si behal kade-tade, vzadu sa robievala opekačka, dokonca zo vzduchovky som si zastrieľal a nemusel som sa báť, že trafím suseda. A hrať sa na takom pozemku, nádhera. Ale aj na to nám bol ten pozemok niekedy malý. 😄 A keď som tu čítal, že niekomu stačí aj nejakých 600 m2 či nebodaj cca 350 m2, ... . Ale OK. Každý máme nejaké iné priority a požiadavky na komfort. Ale keď si spomeniem, že prišla na návštevu celá rodina a niečo sa dialo na pozemku, či už tá opekačka, hry detí a pod., tak aj tých 20 árov je katastrofálne málo. 😄 A ešte aj miesto pre sliepky sme mali. Na dvore taký trávnik, že ako rástlo, tak bolo, jediná starosť oň bolo kosenie, sem-tam krtinec, o to sa staral pes. Alebo babka. 😄 Hmyz nám chytali lastovičky, ktoré tam boli stále, čo mi moja pamäť siaha. No nič, zlatý to život na dedine v dome. 😄