Ako využiť pozemok 1000 m2?

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o napady ako vyuzit pozemok (pol rovinaty, pol mierny kopec), v obci, so vsetkymi sietami pri pozemku, kde posledne roky len kosim travu. Napady ako pestovanie bambusov, slimakov a pod. som uz zazehnala 🙂 Kedze som sama nemam odvahu pustat sa do budovania domu aj ked myslienka tam stale je. Znamy mi poradil postavit tam dva domy, jeden z nich predat a druhy si necham.. lenze to nie je len tak hala bala, ved na vsetko treba finance.. ci existuju nejake ine sposoby ako sa dohodnut so staveb.firmou, ktora by tam postavila tie dva domy, z ktorych by som jeden hned predala a vyplatila ich? Zrejme by to chcelo aj najprv nejakeho architekta.. Eventualne co by ste radili vy? Vopred dakujem.
Odpovedať
nemysli počitačovo ,ale sedliacky a u zivaj pozemok .peniaze a pesnost nie sa vsetko
Odpovedať
@vrajmantak dakujem 🙂 uzivam si ho roky len tym, ze ho kosim, zial nie su finance ani pomocne ruky na zveladovanie, preto ta moja snaha niekam sa, nejako pohnut
Odpovedať
@vrajmantak ak som spravne rozumel, tak doteraz velmi nemala co uzivat, len ho kosila a platila dane. @venezia123 Postavit a predat by bolo idealne. Ak na to nemas financie, tak najjednoduchsie by asi bolo predat. To mas bez starosti. Ak si sama a nepotrebujes riesit byvanie, tak dom je pre samotnu zenu asi velke susto. Ale aj take su. Zatial mozes poskytnut na chov oviec, aspon nebudes musiet kosit 🤪
Odpovedať
1000 m neni vela a bieda cloveka zmobilizuje ono jeto tak s cielavedomou výchovou k zajatectvu
Odpovedať
@bigjamajko predavat nemozem, je to rodinny pozemok, ten dom postavit a predat bol tip od kamosa, celkom lakavy ale koniec koncov treba do tpho penaaze, ovce som tiez uz zazehnala kvoli susedskym pomerom (debata na dlhsie..) skor som uvazovala dat tam dve mini chatky a prenajat zahradkarom... Aspon cas pozemku by som tak nemusela riesit..
Odpovedať
@venezia123 len najskôr si treba zistiť, či by bol o niečo takéto vôbec záujem, či je niekto kto by to využil vieš, aby to nebola tvoja zbytočná snaha 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Preco teda pozemok nerozdelis a predas lolovicku? Ziskas nejake peniaze a budes sa starat uz len o polovicku cca 500 m2 co je tak akurat..... Samozejme zvazit kolko deti mas,ci to nema vyznam drzat pre ne atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Inak ti v celku zavidim nat problem ze mam 1000 m2 pozemok a neviem co s nim 🙂 prijemna starost. Inak aj pestovanie tuji nie je zle....
Odpovedať
@venezia123 ak ho predat nemozes, nemozes potom ani ten dom predat, nato musis rozdelit a predat aj s pozemkom, teda jeho castou, ale ak nemozes cely tak asi ani nie len cast ... a k druhej casti mas ked tak pristupovu cestu ? ak by si aj chcela postavit 2 domy a predat jeden ?
Odpovedať
Profilova fotka
@venezia123 ked nemam financie na vystavbu, tak polku pozemku jednoducho predaj, budes mat z neho nejake peniaze a tym padom si mozes dat postavit svoj dom a budes mat hned aj susedov
Odpovedať
Profilova fotka
@venezia123 predat pozemok nemozes, stavat tam mozes? Kto je vlastníkom pozemku? My, ked sme este nestavali, tak nám pozemok kosil jeden pán z obce, ktorý chova dobytok. Bol tym padom bezudrzbovy a bolo to vyhodné pre obe strany.
Odpovedať
@venezia123 nevieš čo s ním? Nemôžeš ho predať? Tak ho daruj. Ideálne mne. 😀
Odpovedať
Článok sa načítava...
Najskor by som si usporiadal vlastnicke vztahy, aby vlastnik mohol nakladat s pozemkom. Co to znamena rodinny pozemok? Viac vlastnikov, viac dedicov? Nedaju sa odkupit ostatne podiely, aby bol vlastnik iba jeden? Kto plati dan z pozemku? Ja mam kolegu, co kosi pozemok, ktoreho majitelom je len z 1/8 a tiez ma podoby problem - odmieta investovat do tohto pozemku. Az potom sa da bavit o vyuziti pozemku.
Odpovedať
@venezia123 Najprv si to usporiadaj v hlave, potom vo vlastníckych vzťahoch a tak môžeš uvažovať čo s pozemkom. ,, predavat nemozem, je to rodinny pozemok" A akoby si chcela na ňom niečo stavať? Zrazu bude tvoj?
Odpovedať
@plamen dieta mam, prave preto nechcem predavat, l
Odpovedať
@plamen ..len sama nemam cas sa o to starat ani finance platit niekoho aby sa o to staral (za kosenie si pytaju cca 60€) preto kosim sama rovinatu cast, kopec nechavam napospas prirode
Odpovedať
@shadowmilan mas pravdu, skor asi lennprenajat.. pristupova cesta je po celej dlzke
Odpovedať
@pier ja som jediny vlastnik. Rodinny pozemok znamena, ze patril vyse 100 rokov nasej rodine a je tam citove puto
Odpovedať
@ruren vid vyssie
Odpovedať
@venezia123 v tom pripade by som to niekomu prenajal, kto potrebuje seno pre ovce a pod..Dosetril bubaky, pripadne cakal. Zivot sa meni a prinasa vzdy nove prilezitosti. Sam som tohto nazoru, ze nehnutelnosti sa nepredavaju, ale nakupuju. Ak tam nebude tvoj dom, mozno tam bude byvat tvoje dieta. Hlavne ta pozemok asi nestal nic, cize akykolvek predaj v buducnosti bude znamenat uz len zisk. A ak budes nutena to niekedy predat, tak cim neskor, tym to bude mat len vacsiu hodnotu.
Odpovedať
@pier mas pravdu, bol to len kamosov napad, postavit dva domy a jeden predat, ale predavat pozemok velmi nechcem preto som hodila otazku tu, aby niekto poradil, mozno d Prenajat nejakemu gazdovi, uz aj to som skusila pytat sa po dedine, ale zaujem nebol.. prve roky som aj susila seno, ale ani to nikto nechcel.
Odpovedať
@venezia123 vzhladom na vsetky tie podmienky co mas by som to jednoznacne prejanala na pestovanie zeleniny - opticky predelila na 2 casti, ako si pisala, nejake drevene mensie domceky (to je akurat investicia) a urcite by sa nasli ludia co by si nieco chceli dopestovat. Ak by si s tym nechcela pohnut tak 15-20 rokov, tak potom nasadit ovocne stromy a urodu ponuknut .- kludne aj cez internet - ludia si pridu sami aj obrat, alebo ovocie dat vypalit a palenku predat. :-). Ono je na tebe, ako s tym pzemkom nalozis, ale ako viaceri pisali, nepredavala by som. Tvoj pozemok ma slusnu vymeru, nikdy nevies co ti zivot prinesie, mozno tam budes raz ty byvat vo vlastnom dome a pestovat pre deti zeleninku. Moja kamoska po rozvode zostala s 2 detmi v byte a rodicia jej ponukli v blizkej dedine pozemok - ze aby mala kam s detmi chodit cez vikendy. Prvy rok tam mali len nafukovaci bazenik v lete a nasadila tam jahody a zopar bobulovin. Dalsi rok pridala paradajky a dalsiu zeleninu a vtedy sa rozhodla ze byt preda, prestahovala sa docasne k rodicom aj s detmi a za rok postavila dom. Uz tam byvaju a je velmi spokojna :-).
Odpovedať
@kreola dakujem pekne 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?