Môžem kúpiť 35 árový pozemok ako fyzická osoba?

Ahojte. Dopocul som sa, ze fyzicka osoba moze kupit max. 20 arovy pozemok, udajne väcsi nie. Je to skutocne tak? Chcem kupit 35 arovy pozemok a zevraj mi neurobia vklad do katastra. Prosim, napiste mi, ako to skutocne je, dakujem.
Odpovedať
@ivo333 čo za somarina a prečo by fyzická osoba mala mat obmedzenia na veľkosť pozemku.
Odpovedať
@ivo333 tak niekto si z teba dobre vystrelil. aj 1 hektárovy pozemok si môžeš kúpit .
Odpovedať
Bolo mi povedane, ak mam firmu a robim v polnohospodarstve, mozem si kupit aj velku parcelu na podnikatelske ucely. Ak ale pre seba na stavbu RD, ako sukromna osoba, mozem kupit max. 20 arovy, lebo inak parcelu nezapise kataster na moje meno. Povedal to clovek, ktory sa zivi nehnutelnostami.
Odpovedať
@ivo333 mame vo vlastnictve viacere lesy a luky, vsetky parcely viac ako 6 ha.
Odpovedať
Zevraj to kedysi neplatilo, do platnosti to prislo az pred nejakym casom.
Odpovedať
@ivo333 tak ta dobre obalamutil. nech ti ukaže ten zákon podla ktoreho to tvrdi. Ak maš ,na pozemok € neni žiaden problem kupit a aj ti to zapíšu na katastri.
Odpovedať
@ivo333 Buď ti to zle vysvetlil, alebo ty si zle pochopil, čo ti hovorí. Ak hovoril o 20 ároch, tak asi hovoril o zákaze drobenia poľnohospodárskych pozemkoch. To upravuje zákon č. 180/1995 a hovorí o tom, že keď sa rozdeľuje poľnohospodárska pôda, napr. orná pôda, záhrada, lúka... tak novovzniknutá parcela nemôže byť menšia, ako 20 árov. Je to konkrétne v § 23: § 23 (1) Ak tento zákon neustanovuje inak, nemôže na základe právneho úkonu4😎 alebo rozhodnutia súdu o vyporiadaní spoluvlastníctva49) alebo rozhodnutia o dedičstve50) vzniknúť rozdelením jestvujúcich pozemkov uvedených v § 21 ods. 1 pozemok menší ako 2 000 m2, ak ide o poľnohospodársky pozemok, alebo pozemok menší ako 5 000 m2, ak ide o lesný pozemok. Takže buď o tom ten, čo ti to hovoril, nemá ani šajnu. alebo ty si nepočúval dobre.
Odpovedať
Pripravuje sa novy zakon, ale tam sa hovori o 300 hektaroch pody pre fyzicku osobu a 1200 hektarov pre firmu. https://polnoinfo.sk/navrh-o-nadobuda... 35 arov je standard pre strednu triedu na byvanie, mimo okresnych a krajskych miest.
Odpovedať
Tak toto je podľa mňa nejaký blud. Pokiaľ máš peniaze, však si môžeš kúpiť čo len chceš nie? Ako neverím, že by toto nejakosi obmedzovali
Odpovedať
pokial mas peniaze tak ok ale to neznamena ze na svojom pozemku si robis co chceš-stavat
Odpovedať
to sa mi veru nejako nezda, kde ste to prosim vas nasli, rada by som si to precitala, lebo ako sak to by bolo podla mna dost velke obmedzovanie slobodneho rozhodovania sa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?