Názor na prerozdelenie pozemku

Na tejto fotke som vyznačil o ktorý pozemok sa jedná, budem rád za každú pripomienku, v dalšom príspevku pridám návrh na prerozdelnie daného pozemku.
Odpovedať
tu prikladám návrh, číslo 1- plánuje sa tam stavat dom, plus stojí tam už garáž, číslo 2- stojí tam starý rodinny dom číslo 3- pozemok sa plánuje predat na stavbu domu. je taketo prerozdelnie mozne? som laik, diky....
Odpovedať
@martinnitra jasne,ze je to mozne. Pristup k je k obom pozemkom,co ke zaklad. Predavat sa bude 3 a pozemok 1 ostane k staremu domu?
Odpovedať
@hoblinka13 dakujem za odpvoed, ano č.3 sa bude predávať a č.1 sa bude prepisovat na rodinného prislusnika.. chcel som hlavne zistit ohladom č.1 či tam nenastane nejaký problém kedze tam chcem stavat dom.
Odpovedať
Treba overit na SU ci povolia vystavbu 3 domov. Moze byt spracovany uzemny plan zony kde je len 1 dom a potom by to mohol byt problem. Takisto moze byt obmedzenie v uzemnom plane na minimalnu vymeru pozemku pre RD.
Odpovedať
@dgerzo č1 ma rozlohu 383m2 č2 395m2 č3 690m2
Odpovedať
Profilova fotka
Na č. 1 a 2 asi bungalov nepostavíte Bude povolené postaviť poschodový dom? Nebude mať sused namietky? Budu dodržané odstupy od hranice pozemku pri výstavbe domu? U nás je napr povolená zástavba 30 % z celkovej plochy pozemku. Overte si aj to .
Odpovedať
@martinnitra Podaj si žiadosť o záväzné stanovisko mesta k investičnému zámeru, kde toto všetko uvedieš. Uvidíš, či ti mesto vôbec povolí také niečo a ak áno, za akých podmienok. Nejako sa mi nezdá, že by sa na 1 zmestil nejaký dom. Akýkoľvek názor kohokoľvek tu na MS je zbytočný, keď ti to obec nepovolí.
Odpovedať
@martinnitra rozhodujúce je % zastavanosti oddelených pozemkov v zmysle platného úemného plánu..
Odpovedať
Profilova fotka
@martinnitra čo sa týka zastavanosti a ak teda ide č.2 na rodinného príslušníka, tak ak sa viete dohodnúť len čisto kôli papierom, môže byť č.2 vymeraná len podľa zastavanej plochy domu. Ako si to reálne oplotíte je už na vás. Papierovo by si tým získal viac m2 na č.1 a mohol stavať. Ale znova bude pravdepodobne problém s rozostupmi alebo územným planom. Vychádza mi to tak, že vzdialenosť od starého domu ku zadnej hranici pozemku je asi 20m a teda tvoj dom bude max. 11m široký.
Odpovedať
@martinnitra je to v pohode, kludne to tak moze byt :)
Odpovedať
@adam_matik Ty si zo stavebného úradu danej obce, že to vieš takto odsúhlasiť?
Odpovedať
@chrobak7 nemusim byt zo stavebneho uradu, aby som nemohol povedat, ze to maju v poriadku, samozrejme je jasne ze im to musia schvalit, a musia dostat vsetky potrebne povolenia, ale to vsetci vieme, myslel som to tak,ze to kludne mozu predlozit a riesit to ako hotovu vec so SU...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adam_matik tak vsetko by bolo v poriadku, mozu si z toho urobit aj osemuholnikysami pre seba :-D na 400m2 u nas stavby nepovoluju. tam kde je dom bude vysoka zastavanost, takze toto asi nepovolia.
Odpovedať
no tiež si myslím,že to nepovolia, ako rozloženie je dobré, aj to má hlavu a pätu, niektoré veci sú dodržané ako hovoril adam_matik, ale to, že to je úplne v poriadku s tým nesúhlasím predsa len tá veľkosť...
Odpovedať
Profilova fotka
@martinnitra najlepsie bude ked si to zistis na stavebnom urade, lebo za prve je to dost maly pozemok a za druhe bude mozne dodrzat zakonom stanovene vzdialenosti medzi domami? lebo by tie domy pridu ze budu na sebe nalepene.
Odpovedať
diky za kazdu odpoved ludia ponohli ste :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?