Plot - hranica pozemku

Dobrý deň ... Chcela by som poprosiť o radu ... Dali sme si urobiť plot - zabetónované betónové stĺpiky a medzi nimi betonove dielce. Stĺpiky sú od hranice pozemku vziadelené cca 10cm. Lenže čo robotníci nedomysleli, bolo že ten betón, ktorým zabetónovali stĺpiky do zeme presahuje na vedľajší pozemok o cca 3 - 4 cm. A keďže náš sused, ktorý má za týmto plotom lúku je večný sťažovateľ, tak volal políciu, že sme mu znehodnotili pozemok a že žiada nápravu. Viete mi poradiť čo teraz? Máme ten prečnievajúci betón zrezať? Hádam teraz nebudem búrať všetky stĺpy. ďakujem za rady
Odpovedať
1
2
@sandraku a policia co na to?
Odpovedať
@sandraku Ja neviem ci by toto preslo na nejakom sudnom pojednavani ak sa tu bavime o 4cm. Ved to uz je problem vobec nejako zamerat. Ak chces mat pokoj tak odrez z betonu ktory vidno, viac by som uz nerobil.
Odpovedať
@sandraku však mu pekne vysvetli že je to v zemi a nebude to vidieť, ty si mu síce zabrala 3-4 cm v zemi, ale ako píšeš tak 10 cm staviate od hranice jeho pozemku, čiže tých tvojích 10 cm môže užívať on.
Odpovedať
Profilova fotka
Nič nerežte, žiadne zariadenie nedokáže zmerať hranicu na 3-4cm... Staršie zariadenia majú dokonca toleranciu 12cm... Ten betón je nad úrovňou terénu? Prihrnula by som na to zeminu, hodila tam pás semienok trávy a je to... O pár týždňov nič nebude vidno... A zaujímalo by ma, čo na to polícia? Toto predsa nie je záležitosť polície... Nedostal pánko pokutu za zbytočný výjazd? Podľa mňa jediné, čo môže, dať sťažnosť na obvodný úrad životného prostredia, no tam aj tak nepochodí, podľa mojej skúsenosti mu poradia obrátiť sa na súd... Pochybujem, že by chcel platiť súdne trovy... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sandraku no mozno ma formalne sused pravdu, ale ak su to napzaj 4 cm nerieste to... na druhej strane som to dobre pochopil ze plot ste robili vy? cize on "usetril" mohol by byt rad... a nie sa stazovat koli 4 cm
Odpovedať
Tento sused má pozemok dlhý 2 000 m a široký 60 m, a okrem nás má tento sused ešte ďalších 10 susedov. S každým mal nejaký problém. Naposledy volal policajtov, keď susedov bager urobil na jeho pozemku ryhu kolesom, že mu znehodnotil pozemok a že žiada odškodnenie :-) My sme museli vyrovnávať terén takže tie posledné 4 stĺpy sú o 30 cm vyššie ako jeho "lúka" . Keď tie pätky zahrabem zeminou tak ešte aj zemina bude na jeho pozemku, aj to mu bude vadiť. Škoda, že robotníci neposunuli ten plot ešte aspoň o 5 cm.
Odpovedať
prisipat hlinou a kaslat na neho. Ved po pletivo to moze pouzivat... tak vlasnte ma teraz vacsiu plochu. alebo asi chcel 15 cm aby mal o dalsich 5 cm viac.
Odpovedať
Polícia krúti nad ním už len hlavou, za posledný pol rok majú už štvrtý takýto výjazd vďaka nemu.
Odpovedať
@sandraku a co ma na tej luke? ci ho se..rie ze nemoze pokosit 4cm od hranice pozemku lebo mu teraz plot zavadzia?
Odpovedať
Na hranici pozemku má sused každé 4 m železý stĺp a tieto stĺpiky má spojené špagátom a všetko čo presiahne tento špagát mu vadí. Z bezpečnostného hľadiska nie je možné tie pätky zbrúsiť, časom by mohol ten stĺp potom padnúť na jeho pozemok.
Odpovedať
@jano2007 ani tú lúku nekosí, je tam metrová tráva, keby mu radšej to vadilo ... význam tejto jeho sťažnosti nie je žiadny, to len aby sa nenudil a aby znepríjemnoval život iným
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinas s GPS sa da dosiahnut ta presnost, problem je len v tom, ze tam treba dostatocne dlho stat :) @sandraku hraj mrtveho chorbaka, s tym sa podla mna nikto nebude zaoberat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sandraku :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Áno, viem, ale ak sa nemýlim, aj pri GPS je povolená odchýlka... Ja som toto riešila pár rokov dozadu... náš geodet s GPS, susedov s tým starým "ďalekohľadom" (už ani neviem, ako sa to volá) a suseda napriek všetkému rozkrikovala po dedine, že sme jej ukradli 12m2 pozemku (plot o dĺžke min. 30m, aj to postavený na našej strane od hranice...) Hold, suseda si nevyberieš... väčšinou :-p
Odpovedať
Nekosi? nafotit a nahlasit na MU. Kto chce kam,pomozme mu tam.
Odpovedať
Myslíte, že máme tie stĺpy presunúť ... alebo dať urobiť nové zameranie ... alebo na neho kašlať ??
Odpovedať
@sandraku kaslite nanho, ked steka tak nehrizie
Odpovedať
Dnes už bol na obecnom úrade, stavebnom úrade. Prinajhoršom čo môže, dať žalobu na súd a budeme sa súdiť. Ešte ma napadla jedna vec, je stavebným zákon určená max. výška plotu (pre ohlásenie drobnej stavby) ?
Odpovedať
@sandraku ved ale ak by ste postavili aj plot z pletiva a stlpikov ten beton v zemi tam musi byt (ano ak sa nepouziju zemne vruty alebo podobne), a plot by mal byt podla mna na hranici pozemkov, vy ste este isli na svoj a tomu pakovi sa to este nepaci, tu daco nie je v poriadku pri najmensom v panovej susedovej hlavicke
Odpovedať
Profilova fotka
@sandraku ak nekosi, precitajte si nariadenia obce, musi udrziavat pozemky v stave, aby nezaburinoval susedov, treba ho ohlasit na obecny urad, ked ma malo behaciek :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak. Ignorovat provokatera,podat staznost ze zaburinuje susedne pozemky. A ak nemas povolenie drobnej stavby,urychlene vybav ;)
Odpovedať
@jankazb drobnú stavbu máme ohlásenú, ešte na konci marca
Odpovedať
Nie je možné, že by susedove kovové stĺpy na hranici pozemku boli nesprávne osadené? Pri zameraní geodetom neexistuje nejaká tolerancia?
Odpovedať
Profilova fotka
@sandraku je mozne ze to ma zle zmerane ;). Ignorujte ho,nic nevybavi. Mozno tak u jedneho specialistu mudr by s 4cm betonu v zemi uspel... Trvajte si na svojom. On nech si da kludne pozemok premerat a vyhodi svoje peniaze na geodeta. Ked mate plot povoleny a isli ste podla popisu, nemate sa coho bat. Ignorovat.
Odpovedať
@jankazb Obávam sa len toho, že "niekto" (súd alebo iný orgán) nám nariadi ten betón odstrániť, potom sa s tým budem zapodievať?
Odpovedať
Profilova fotka
Nikto vam to nenariadi,je to stupidita. Vazne by som to ignorovala. Taketo veci riesit az ked sa stanu.
Odpovedať
@sandraku obavam sa ze toho ''suseda'' neuspokojite ani ked by ste to odstranili hned, ak sa nebodaj stane ze vam to organy nariadia, potom natiahnite spagat, rozkopte mu zahradu, precnievajuci beton odstrante zbijacim kladivom. Do vtedy by som nerobil nic. Ani to sa mu nebude pacit ze by ste museli kopat na jeho pozemku ale ked to tak chcel nech sa mu teda paci.
Odpovedať
@sandraku a ten sused to je panko na dochodku ked ma cas na taketo ''delikatesy''
Odpovedať
@jankazb máte pravdu ... nech behá po úradoch a sťažuje sa, kým to niekto vyrieši, tak bude treba pomaly už aj nový plot.
Odpovedať
@jano2007 presne tak s manželkou sú na dôchodku a tá je teda ešte horšia ... škoda, že robotníci sa nedržali mojich slov, upozorňovala som na neho ... necháme to tak, zahrabeme pätky zeminou, sícu budú na nich cca 30 cm kopčeky zeminy (zemina bude opať presahovať na jeho pozemok - to zas budú poznámky)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?