Odpoveď na príspevok od lafrankoni:
Otazka znie, ci po novom stavebnom zakone je mozn… @lafrankoni Pokiaľ nenarušíš hydrologické, alebo geologické podmienky v lokalite, čo pri bežnej úprave terénu neurobíš, tak nič nerieš a kľudne si parcelu vyrovnaj.Odpoveď na príspevok od petersd:
@lafrankoni Pokiaľ nenarušíš hydrologické, alebo … @petersd Ahoj. Ked som to pocital podla vyskopisu, tak budem kopat plus minus 6-7m do hlbky, kaskadovo. Teraz to je u nas na Orave zaujimave, kazdy kazdeho nahlasuje, ze ma podozrenie, ze stavia bez povolenia, aj ked povolenie ma:D Ta preto sa radsej pytam. Riadne stavat bez povolenia neberiem ani do uvahy, ale to zrovnanie by som si chcel predpripravit, ked sa zacne stavat, aby sa aj zacalo stavat.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Tiež by som povedal, že 7m kráter nie je "bežná ú… @kejsix Ahoj. Nik nepisal, ze je to bezna uprava. Preto sa pytam, ci je to vobec mozne, bez povolenia. Predsa ja nic nezalejem betonom a ani nevymurujem, "len" upravim parcelu.Odpoveď na príspevok od lafrankoni:
@kejsix Ahoj. Nik nepisal, ze je to bezna uprava.… @lafrankoni Osobne by som spravil dve-tri fotky a zbehol sa spýtať na stavebný úrad. Od toho tam sú, aby poradili. Iný kraj - iný mrav, čo niekde nevadí, inde človeka naháňajú s predvolaniami a pokutami.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@lafrankoni Osobne by som spravil dve-tri fotky a… @kejsix Pravda.Odpoveď na príspevok od lafrankoni:
Otazka znie, ci po novom stavebnom zakone je mozn… @lafrankoni 7 metrov sú riadne terénne úpravy. To bez stavebka nedáš.Odpoveď na príspevok od lafrankoni:
@petersd Ahoj. Ked som to pocital podla vyskopisu… @lafrankoni To mení môj pohľad na vec - potrebuješ stavebné povovolenie! A prečo sa mu teda brániš, keď tak, či tak budeš tam stavať ? Počkaj a terénne úpravy urobíš potom, pri stavbe RD. Veď tie úpravy sú pre dnešné stroje v podstate iba 1 deň roboty navyše, nič nestratíš. Ináč, tiež nie je dobré robiť v predstihu hlboké úpravy terénu iba tak, ako "predprípravu". Za krátky čas hlina zvetraje, ... alebo prídu dažde a pozosúva sa Ti to. Aj tak sa budeš musieť neskôr k tomu zas vrátiť, aj tak.Odpoveď na príspevok od lafrankoni:
Otazka znie, ci po novom stavebnom zakone je mozn… @lafrankoni Prečo to chceš robiť ešte pred oficiálnou stavbou? Čo chceš docieliť / získať? Nerýpem, len sa pýtam zo zvedavosti. Lebo rovnako som zvažoval ako ty, realita bola taká, že ak som sa naozaj zamyslel sedliackym rozumom, nič by som nezískal. Naopak, mal by som výdavky navyše. Ten 1-2 roky je tak dlhá doba, že to naozaj nemá zmysel riešiť podľa mňa.Odpoveď na príspevok od somecheck:
@lafrankoni Prečo to chceš robiť ešte pred ofici… @somecheck Ahoj. Ako som uz pisal, ze ked sa zacne stavat, tak nech sa aj zacne. V tom zmysle to bolo pisane. Kedze som stale odcestovany v zahranici, doma som malo co. Tak by som chcel mal aspon vyrovnane, ze ked zacnem, tak sa len vykopu zaklady a ide sa hore. Toto je ten dovod.Odpoveď na príspevok od lafrankoni:
@somecheck Ahoj. Ako som uz pisal, ze ked sa zacn… @lafrankoni Ako bolo vyšsie spomenuté, je to 1 dňová záleźitosť, takže ťa to moc nezdrží.Odpoveď na príspevok od lafrankoni:
@somecheck Ahoj. Ako som uz pisal, ze ked sa zacn… @lafrankoni neusetris ani cas ani peniaze, len ta to moze stat cas a peniaze ;-) Kasli na to, sam si povedal ze ludia bonzuju hlava nehlava ;-)Odpoveď na príspevok od rkorba:
@lafrankoni neusetris ani cas ani peniaze, len ta… @rkorba Dam na Vase rady. Dakujem za odpovede.Odpoveď na príspevok od kosto13:
Určite je dobrá rada nekopať ihneď. V praxi som s… @kosto13 Ten výkop by tam bol naozaj 6,5 -7m, čo je už dosť a aj n 2.np by bola skoro celá S a Z strana pod úrovňou terénu. Ako výhodnejšie vyzerá otočiť dom širšou stranou ku svahu resp. ho posunúť viac k V okraju pozemku. Poslal som 2 varianty ako vyzerá takáto štúdia ak máte záujem ďalej pokračovať kontaktujte ma Tel. alebo Email.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Človeče, planirovanie znamena, že ti chodi bager … @arcticcode aAHpj. Vsak okej, neviem kto zadal tu mieru 40cm, ale tak jednoduchsie sa vysvetli splanirovat, ako skopat, alebo vyrovnat. Takyto pojem je individualny od pozemku..,