Ohlásenie drobnej stavby

Ahojte stavebníci, ak si chceme dočasne oplotit stavbu a pristavit búdu na náradie, treba to ohlasiť ako drobnú stavbu?
Odpovedať
Z čoho bude dočasne oplotenie? Stavebne povolenie na dom je už vydané?
Odpovedať
@podko vsetky povolenia na stavbu mame, uz len zacat. Jedna strana od suseda neni oplotena a chceli by sme len take to oplotenie, co je na stavbach, co sa len rozlozi a potom zlozi, neviem, aký to ma presný nazov
Odpovedať
Buda na naradie polozena napr. bet. "kockach" a mobilne oplotenie sa neohlasuju na SU.
Odpovedať
@hania26 Nie, netreba.
Odpovedať
@hania26 - nepotrebujes ani ohlasku ak dodrzis ze stlpiky/plot a kontajner nebudu pevne spojene so zemou - napr betonom/betonovou platnou, kontajner nebude napojeny na siete a nebude sa upravovat povrch pozemku. Jednoducho aby sa to neklasifikovalo ako stavba. Ak by si na pozemku nemala hlavnu stavbu (co z popisu nieje tvoj pripad) v tom pripade by na plot/kontajner bolo treba dokoca stavebne povolenie a projekt.
Odpovedať
Ja žasnem, ako tu dokážu niektorí ľudia tak suverénne napísať, že niečo netreba robiť, lebo to tak asi večer vyčítali z oblohy alebo čo... Čo tak si to najprv "vygoogliť?"
Odpovedať
Tu je článok : https://www.akmv.sk/drobna-stavba-vse... § 139b Pojmy stavebného poriadku : https://www.ciernepole.sk/files/2019-...
Odpovedať
@peter977 Predpokladam ze to je reakcia na moju odpoved. Dakujem za upozornenie, ale po viac ako 20rokoch v inzinierskej cinnosti ma taketo reakcie uz nedokazu pobavit. Ono presne toto je problem na Slovensku, postavim jeden RD, na googli niečo najdem a potom poucujem dookola kazdeho... To aj lekarovi, radite po prvej prekonanej chripke? Pripadne it programatorovi po prvom poskladani pc? Kludne zbehnite v pondelok na stavebny urad odkonzultovat polozenie plechovej budy na betonove kocky a postavenie mobilneho oplotenia. Potom reagujte. Dovtedy sa radsej venujte tomu co ste vystudovali a v com ste odbornik. A hlavne nechytajte zbytocne ludi za slovicka...
Odpovedať
@paulus33 - presne tak @peter977 § 43 Stavba (1) Stavba je stavebná konštrukcia postavená stavebnými prácami zo stavebných výrobkov, ktorá je pevne spojená so zemou alebo ktorej osadenie vyžaduje úpravu podkladu. Pevným spojením so zemou sa rozumie a) spojenie pevným základom, b) upevnenie strojnými súčiastkami alebo zvarom o pevný základ v zemi alebo o inú stavbu, c) ukotvenie pilótami alebo lanami s kotvou v zemi alebo na inej stavbe, d) pripojenie na siete a zariadenia technického vybavenia územia, e) umiestnenie pod zemou. Co sa tyka @hania26. Ma stavebne povolenie na Stavbu v ktorom jej predpokladam stavebny urad ulozil povinnost danu stavbu zabezpecit. Este raz Ohlasenie na docasny plot a kontajner ktore niesu pevne spojene so zemou nepotrebuje.
Odpovedať
@peter977 Doplnim este ze uvedene nebolo vobec vycitane z oblohy ale na zaklade realnych skusenosti. Rovnako ako @paulus33 Mam pozemok na ktorom nieje ziadna stavba. Riesim so Stavebnym uradom Stavbne povolenie na Rodinny dom v ktoreho projekte je automaticky aj oplotenie (zabetonovane stlpiky a pletivo), aby som ohlasenie na pevny plot po postaveni Rodinneho domu neriesil. Keby chcem oplotit pozemok, mozem tak urobit na svojom pozemku uz aj teraz bez ohlasenia ale iba docasnym oplotenim resp takou konstrukciou ktora by nebola pevne spojena (napr.betonom) so zemou. Drevenne koly zatlcene v zemi. Takto sa bezne oplocuju napr. volne vybehy pre zvierata alebo proti nim na ochranu pody.
Odpovedať
Ďakujem, pre istotu si to ešte raz overím na SÚ
Odpovedať
Profilova fotka
@peter977 vtipalek
Odpovedať
Článok sa načítava...
@hania26 Docasny plot a búdu na naradie ohlasovat nemusite. Vy mate platne stavebne povolenie na vystavbu domu a mozte si stavenisko docadne ohradit bez ohlasky a aj polozit docasne búdu na naradie. Ohlaska je treba na trvale oplotenie a trvaly zahradny domcek do 25m2. Je mj luto, ze Vas tu pletu a zneistuju.
Odpovedať
@exponent ďakujem
Odpovedať
Pani na SÚ povedala, že ak to nemáme v projekte, tak to treba ohlásiť
Odpovedať
@hania26 To myslela vazne? Co nemate v projekte? Provizorby plot? To treba uz robit projekt na provizorny plot? Podla mna absolutny nezmysel. Co pride ako dalsie? Buracie povolenie na odstranenie provizorneho plotu?
Odpovedať
Vy chcete "len take to oplotenie, co je na stavbach, co sa len rozlozi a potom zlozi, neviem, aký to ma presný nazov". No vola sa to mobilny plot.
Odpovedať
Na takyto plot sa ohlaska nerobi.
Odpovedať
@exponent ano, takýto chceme
Odpovedať
@exponent no aj podla mňa je to hlúposť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@exponent chcem sa spýtať, ak je búda na náradie položená na pätkách zabetónovaných v zemi, tak treba ohlásenie? Alebo kovový prístrešok na pätkách?
Odpovedať
Myslim si ze nie, nema to klasicky betonovy zaklad a aj tak tam asi neostane naveky, takze si myslim, ze na tu budu nebude treba
Odpovedať
@paulus33 @proletar64 Ak sa môžem zapojiť do diskusie, lebo tento problém máme aj my a žiadajú od nas, aby sme dve budy bez základov postavené na kockách dodatocne povolili, pretože podľa SU sú to drobné stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?