Kde hľadať pozemok v okolí Žiliny?

Ahojte. Chceli by sme Vas poziadat o diskusiu na tuto temu. Mame totizto zlozitejsiu situaciu: zijeme momentalne v zahranici, obaja pochadzame z Liptova, ale chceli by sme sa po navrate domov ( v priebehu jedneho - dvoch rokov ) usadit v Ziline, nakolko manzel tam ma vacsiu pravdepodobnost zamestnania a lepsieho prijmu v IT oblasti, mne ako ucitelke je v podstate jedno, ci budem ucit na Liptove alebo Ziline. Urcite by sme chceli byvat na dedinke, do 15 km od mesta, ale kedze okolie Ziliny vobec nepozname, nevieme ani sami, kde by sme mali taky pozemok, pripadne starsi domcek na rekonstrukciu hladat. Pozerali sme reality stranky, google maps, takze polohy jednotlivych dedin si vieme predstavit, takisto cenobu mapu mame zvladnutu, ale nejde nam o vychytene lokality, skor o pokojnu dedinku kdesi pod lesom. Skuste podat nejake navrhy, ich klady aj zapory ( napr. je/nie je tam kanalizacia, nenapojenie na internet, hrozia zaplavy alebo nejake ine veci tykajuce sa obcianskej vybavenosti ). Diky moc za akykolvek prispevok
Odpovedať
1
2
23
Profilova fotka
Ahojte, my sme na to podobne, akurat ze sme uz kupili pozemok a do konca roka chceme dat postavit zaklady. Navrat domov planujeme nejak pred letom 2012, podla toho ako bude dokonceny domcok. Skuste sa pozriet link co som vam poslal do IP. Je to podla nas dobra ponuka, nakolko v cene pozemku je aj projekt a stavebne povolenie. Dajte vediet ci budeme susedia :-)
Odpovedať
pozerali sme tuto moznost niekolkokrat, je to zaujimava ponuka, vlastne najzaujimavejsia z momentalnych projektov, len sa nam velmi nepozdava, ze pozemky su do svahu. Vy ste sa tam boli pozriet osobne?
Odpovedať
pravdepodobne ano, nekupili by ste asi len tak cez internet ... no mysleli sme tym skor to, ako to tam vyzera
Odpovedať
@huma naideálnejšie bývanie v okolí Žiliny je smerom na Terchovú :-D - odporúčal som to už niekoľkým klientom a nebanujú :-D
Odpovedať
Profilova fotka
boli sme tam osobne a niekolko krat pred tym ako sme sa rozhodli ... inak hladli sme pre nas vhodny pozemok v okoli Ziliny asi 2 roky :-S nam praveze vyhovuje ze je pozemok trochu svahovity ako len nudna rovina 8-) jednoznacne sa tam ale musi ist clovek pozriet aby mal predstavu nakolko kazdy pozemok je iny a asi najdolezitejsi je pocit ked uz clovek na pozemku stoji a vsetko si predstavuje... okolie je tam nadherne a hlavne budu tam vsetko mlade rodiny.
Odpovedať
@finsluzby Preco na Terchovu? Komunikacia, resp. cesta tam nie je bohvieaka.
Odpovedať
@dudu82 A vy ste odkial povodne? Poznali ste to tam trochu alebo ste sli kuknut len na zaklade info z netu? Nechcem vyzvedat, ale zaujimalo by ma, pre aky projekt domceka ste sa rozhodli, ked je to vo svahu. Nejake foto vizualizacie? Pomohlo by nam to na predstavu, aky typ domu by sme mohli ocakavat v susedstve :-)
Odpovedať
@huma to viem, cesta nič moc, ale reálne ak si prejdeš jednotlivé smery, ako to vyzerá - od dubnej skaly pôjde poza žilinu diaľnica bez možnosti pripojiť, teda nič moc, smer čadca je priam dopravná katastrofa, smer Bytča síce nie je na zahodenie, ale skôr by som odporúčal ak už tak okolie Hôrok, smer Rajecké Teplice je skôr super, ak človek chce samotu, viz Fačkov...
Odpovedať
@huma , skuste Mojš, pekne sa rozrasta, 4km od Ziliny, vsetko rovinate pozemky
Odpovedať
@rebeka1 V Mojsi sme uz skoro kupili pozemok aj s novostavbou v cene, ale ked sme si na forach a cez priatelov zistili, ako sa tam zije kvoli kafilerii v Stranavach, tak sme to okamzite zavrhli.
Odpovedať
Profilova fotka
@huma my sme z Oravy takze Zilinu ako tak pozname no okolie vobec. Preto sme si jeden vikend ked sme boli na svk pobehali okolie Ziliny a urcili si par lokalit. Tak ako pise finsluzby, cesta smer Cadca je momentalne katastrofa kvoli kruhaku v Kysuckom novom meste. Tu je ale planova dialnica takze perspektiva zlepsenia tam je (len kedy?). Ide tam sice aj druha cesta cez Vranie, ale ta je fakt ze uzka a cez zimu by som vobec neriskoval. Co sa tyka pozemku tak my sme si vybrali taky co nieje moc vo svahu cize ideme stavat prizemny bungalov a pozemok budeme upravovat pomocou malej kaskady. Ako viz ti mozem poslat dom ale clenitost pozemku tam neje dobre zachytena. To treba vidiet osobne.
Odpovedať
my uz sice nehladame (uz mame), ale tiez sme dlho vyberali... pouceni prvou skusenostou sme si kazdy pozemok preklepli na obci ako aj na utvare architekta v ziline... bitarova, ovciarsko - juzny tah dialnice smer martin... zasiahne este visnove... my sme kupili v lietavskej lucke, kde bude tato dialnica sice blizko, ale nas sa priamo netyka... bytcica, lietavska lucka - vychodny okraj = obchvat smer rajec ... sama som videla v ponuke na predaj x pozemkov z tejto oblasti za nehorazne sumy! jeden bol dokonca rovno v casti, kde pojde velky pripajac do obce... smer bytca - ziadna z obci nezaujala a velmi svahovite pozemky... smer martin - priserna dopravna situacia a nam nesympaticke... napr. mojs - smrad z kafilerky, divne jednosmerky... stranavy - narocne dostat sa z obce do ziliny (hlavny tah, vela aut) ... strecno - neviem, proste sa nam to tam nepacilo... nahusto domy... a my chceme "dychat" :D horky - pekne pozemky, pre nas drahe, a tie co su teraz za dobru cenu, tak s moznostou stavat neskor (vam by to zrejme vyhovovalo) ... idealna cast je za cintorinom (netusim nazvy ulic), ale cintorina sa to netyka, tieto pozemky su dalej a netyka sa ich ani okruh mestom (IV.okruh, planovany 30 rokov, zahliadla som ho aj v navrhu terajsieho uzemneho planu - toto bol dovod preco sme boli neskor opatrnejsi pri kupe, lebo prvy pozemok nam zhatil prave plan stavby tejto cesty a jej chraneny koridor). lietava, podhorie - velmi krasna cast... avsak v lietave krasne pozemky pod hradom sa daju zohnat aj za fajn cenu ale majitelia vil na kopci maju vo vlastnictve cestu, tak si k sebe cudzich nepripustia :( (cast majer, to sme boli varovani od miestnych, preto sme upustili od kupy jedneho pozemku tam, aj ked cena bola vtedy super) ... potom je tam cast, kde je velmi malo slnka... podhorie je za lietavou a velmi pekne byvanie... kto tam ide je len domaci, takze ani velky ruch tam nie je... porubka - tu mi byvaju rodicia, malo svetla kvoli kopcu... napr. dnes sme isli o cca 17.00 tadial a uz tam nesvietilo slnko... tesne pri ziline - chlmec = smetisko, plus naplanovany hlavny dialnicny tah na cadcu, otazne ci ho budu robit, ale predsa, chraneny koridor tam bude a mesto nedovoli tym padom stavat... banova - drahe pozemky a tiez problem so IV.okruznou... trnove - tu by sa dalo nieco najst, ale isto nie je velka ponuka... rosina - tiez sa da, treba hladat.... teplicka nas nezaujala, ale teraz je tam vyhoda, ze hlavny tah je odkloneny obchvatom... vdaka ktoremu je zase rychlejsi pristup napriklad do gbelian... zatial asi to hlavne, co ma rychlo napadlo ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sharin Velmi pekne dakujem. Takyto prehlad je super. Najma to, ze vies, kadial pojde dialnica a aky to bude mat dosah na kvalitu byvania, je nam napomocne. Tiez nam je sympaticka Lietava, Lietavska Lucka, Horky ... len treba hladat a cakat. A hlavne byt doma na SVK, aby sme vybavili vsetky papiere. Projekt Rudina, co navrhol dudu82, je fajn z praktickeho hladiska, lebo firma vybavi aj stavebne povolenie a urobi projekt na mieru, co nie je v pripade svahu lacna zalezitost... len ten svah nas hneva trochu. Zarucuje sice pekny vyhlad, len si nevieme predstavit, ako by sa tam fungovalo pocas zimy a zamrznutych ciest.
Odpovedať
Profilova fotka
@huma nieje to az taky svah ako sa zda, ako som pisal, treba sa tam ist pozriet. V Lietavskej lucke sme tiez zvazovali jeden pozemok ale odradila nas cementarka ktora bola v blizkosti. Momentalne neprasi ale clovek nikdy nevie ci sa to casom nezmeni. Inak vela stastia, kupa pozemku je jedno z najvaznejsich rozhodnuti tak sa nikam nehrnte a vsetko si poriadne premyslite a preverte z kazdej strany ... vsetko je to ale nakoniec o kompromisoch, good luck ;-)
Odpovedať
v rudine to moze byt dobre, ale mna by odradila cesta... denne chodim autom a ist cez vranie je hotova pohroma... ja osobne sa vraniu vyhybam... kym nie som donutena tadial ist, tak nejdem... a obchadzka cez knm je nelogicka... @dudu82: mozno to bol aj ten nas pozemok ;-) mame zistene vsetko okolo toho... maximalne melu kamen a hluk z toho je porovnatelne mensi ako hluk, ktory mame teraz v panelaku pri hlavnej ceste... v lietavskej lucke este pozor na jednu ponuku pozemkov... a to v ilovom pod cintorinom... ma to sice dobru cenu, no ide tadial velka vodovodna rura... a velka myslim fakt velka... na obci nam o tom povedali, ze nedaju stavebne povolenie (resp. vyjadrenie k uzemnemu) kym nebude projekt cesty a na tu tam nie je vela miesta... doteraz (cca 2-3 roky odkedy su tieto pozemky v ponuke) tam stoji jediny dom a aj ten je hned na zaciatku s existujucou pristupovou cestou... dalsi zly bod je uz dost blizka dialnica, obchvat na rajec a stret a napojenie tychto dvoch dopravnych uzlov (mam aj letecku foto so zakreslenim buducej cesty)... indivindi projekt v cene je fajn vec... len aby to nebol projekt, ktory bude urceny na celu lokalitu a vsetky domy budu rovnake... tym padom to uz indivindi projekt nebude :-( nemusi a moze to tak byt, to priznavam neviem... my mame tiez svah a dvojity... aj zpredu dozadu aj zlava doprava... a indivindi projekt... nestal malo, ale ziadny katalogovy nam proste nepasoval... vtedy... teraz by sa uz cosi dalo najst... ponuka je o dost sirsia... kazdopadne vam radim "len" to, aby ste si pozemok overili na obci samy osobne, resp. niekto z rodiny... pripadne na mestskom urade (ak obec nema vlastny stavebny urad, spada pod mesto, ale dost info ma obec samotna)... nezabudnut na overenie inzinierskych sieti... nielen ci su v blizkosti ale ci nejdu pozemkom, co kazi moznost vystavby, v pripade poruchy vam to rozbombarduju bez otazok... drzim palce ;-) my sme hladali 2 roky...
Odpovedať
Dakujeme obom, planujeme cestu domov az na jar, tak dovtedy si este mozeme co to pozistovat. Dufame, ze este niekto prida par rad.
Odpovedať
@dudu82 urcite sa pojdeme do rudiny pozriet, najblizsie dva roky navrat na SK asi nehrozi, tak dovtedy by sme nieco mohli najst a mozno aj napojenie na sever uz bude vtedy realnejsie, tak ak ten svah nie je taky strmy, ako sa zda na vizualizaciach, tak by sme sa mozno aj rozhodli ... svah je otoceny na aku svetovu stranu? ak mozes, posli nam obrazok z oficialnej stranky s rozlozenymi pozemkami s urcenim svetovych stran. Diky moc
Odpovedať
Profilova fotka
svah je nakloneny na juho-vychod. Poslal som ti IP.
Odpovedať
Otazka pre vsetkych zbehlych kupujucich pozemky: co by sme si mali zistit o pozemku, ktory mame zaujem kupit? - take prakticke veci, co cloveka hned nenapadnu, napr. ist na obecny urad a zistit, co je pod pozemkom, ci je v intarvilane alebo extravilane, ci nam daju SP, aki su susedia abo podobne.
Odpovedať
@huma: este by som dala radu ohladom geometraku... idealny je cerstvy geometrak, lebo kedysi sa pozemky merali inak a teraz casto citam o tom, ako niekto kupi pozemok, s tym, ze je to napriklad cele zatravnene a v domneni ze to cele je teda to na predaj... a potom zisti, ze nie... kludne by som vzala so sebou aj dake dlhe pasmo a pomerala, ci informativne to sedi (ak su koliky tak vymerat aj tie, ci su spravne, len vzdialenost medzi nimi myslim, nie ci su spravne okotovane... len take laicke premeranie pre predstavu a overenie) tazke je este najst idealne otoceny pozemok... pre kazdeho je to nieco ine samozrejme, ale my sme si napriklad vsimli, ze na nasej ulici sme dvaja co mame terasu otocenu na juh az juhozapad... ostatny maju na severe, kde im este aj tieni vlastny dom a poobede uz slnko nemaju... potom by som to riesila inym projektom domu, aby sa tie svetove strany proste vyuzili...
Odpovedať
byvali sme par rokov v ZA a chceli sme aj kupit domcek, takze tiez pridam par postrehov.. Mne sa pri Ziline paci Brodno - je dobre dostupna a pekna obec - samozrejme, aj tu su domy aj pri hlavnej ceste, ale ja skor myslim tu hornu cast dediny..A este sa mi paci aj Rudinka, len tam si tiez treba dat pozor, ide tam zeleznica, dost frekventovana. Pacilo sa mi aj v Strecne. A este Zastranie, tam je tiez krasne. Inak sharin to pekne zhrnula :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Som zilincanka, skusim poradit, kde by som hladala sama pozemky, keby sme mali kupovat pozemok :-) Mne sympaticke obce v blizkosti mesta- Rosina, Visnove, Teplicka nad Vahom, Horky, Bitarova, Brodno a predmestia kam chodi aj MHD -Rosinky, Banova, Bytcica. Pri kupe treba brat ohlad na susedov, kamaratka kupila pozemok, na ktorom chceli stavat a sused im to cele pokazil tym, ze by mu ich dom tienil jeho pozemok, nakoniec pozemok predali a kupili novy. Tiez je fajn vediet ako daleko su inzinierske siete a kanalizacia, pretoze dalsi znamy museli tahat elektriku, plyn vyse 100m, co sa im pekne predrazilo. Zistit si, ci tam nie je spodna voda, ktora by mohla skomplikovat vykopove prace pri stavbe domu.
Odpovedať
@zunana Ahoj, vedela by si mi aspon orientacne povedat cenu, ktoru zaplatil tvoj znamy za cca 100m sieti? chystam sa kupit pozemok vo visnovom no siete su vzdialene cca 120m. vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Dano 26, dali za to priblizne 6600€, skus sa poinformovat aj na jednotlivych uradoch.
Odpovedať
@zunana dakujem...
Odpovedať
mal by niekto zaujem byvat v Gbelanoch pri ziline? mal by som moznost kupit vacsi pozemok, aj by som bol ochotny ho rozparcelovat a dotiahnut siete ak by sa nasli ludia ktory by mali zaujem tam byvat... co vy na to?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Mestske časti Zástanie, zádubnie
Odpovedať
Neviem, kde by som kupovala pozemok ja, ale chcem pridat svoj nazor... takmer denne chodim cez Liet. Lucku - ta dedina sa mi nepaci, vsetko je sive (aj ked cementarka uz takmer skoncila) az na par obnovenych domcekov. Velmi sa mi paci Podhorie, Lietava a z opacnej strany Liet. Svinna (tam stavaju teraz nove domy takmer s vyhladom na hrad). Je tam fakt krasne horske prostredie. My mame pozemok v Jasenovom (3 km od Rajca) a ak nam to vyjde, snad do konca roka spravime aspon zaklady.
Odpovedať
Ahojte, ja hladam tiez pozemok v okoli ZA, najlepsie by bolo Zadubnie, Zastranie alebo starsi domcek na prerabku za normalnu cenu:)!!LEbo v niektorych okolitych dedinach, vid Visnove, ludia nevedia co zo sebou, chcu zbohatnut aj na poli:(!Boli sme pozriet pozemok tam, nic moc, nic tam nebolo sotiahnute a chceli za toonekrestanske prachy:(!
Odpovedať
My sme tiez hladali v okoli ZA, kedze som tu doma. Pozerali sme v Bytcici, ale ked sme sa dozvedeli ze tam bude dialnica tak sme to zavrhli, vlastne sa nam tam pacil aj jeden dom, ale medzitym sa predal , a aj tak dobre. Dialnica ma byt vedena mostom teda hluk bude asi vacsi, medzi Liet.Luckou a BYtcicou bude uzol-krizovatka. Boli sme v Svinnej , Podhori, ale pre mna moc daleko od mesta, chcela som blizko mesta, aby som pripadne mohla prejst aj pesi. Dalej to bola Rosina(4 starsie domy), sice dalej od ZA, ale dom sa nam nepacil. Rosinky, bola to radovka, mne sa to pacilo, ale muz chcel samostatny dom. TRnove pozerali sme 2 domy, jeden na to ako vypadal premrstena cena , daleko od MHD. Druhy bol pozemok, ale hrozny kopec, nerealna predstava byvat tam, zo zahrady by sme asi moc nemali, deti by som sa tam bala pustit ze sa mi skotulaju. Vyhoda bolo to blizko lesa, ale velmi prudka prijazdova cesta, nedokazala som si predstavit ako by sme tam v zime autom vysli, pesi by som sa bala. NAkoniec sme kupili starsi dom v Banovej, nebolo to najlacnejsie, ale ked som si zobrala pozemky, vzdy to bolo niekde na okraji bez sieti, proste uz lepsie kupi starsi dom a opravit, inac by sme asi este aj teraz boli v byte a hladali.... TAk vela trpezlivosti a stastnu ruku pri vybere.
Odpovedať
1
2
23
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?