Chránené vtáčie územie,viem stavať?

Zdravím Vás všetkých,mam jednu otázku,nedávno na LV sa vyskytol zápis chránené vtáčie územie,pozemok je momentálne orná pôda na pestovanie,no prebehla už zmena územného plánu na výstavbu IBV.Bude nejaký problém s chránením vtáčím územím?Sú nejaké obmedzenia?Alebo sa nedajú len stavať vysoké domy.Každému ďakujem za rozumnú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
opýtať sa na správe územia
Odpovedať
@tacouzmamdat Obmedzenia nájdete vo vyhláške, ktorou sa dané vtáčie územie vyhlásilo. Podľa bydliska tipujem toto http://www.sopsr.sk/natura/dokumenty/... Ak to nie je ono, podľa názvu vtáčieho územia to google nájde.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
No neviem ako to je ale keď je schválený územný plán a obec Ti dá potvrdenie že je tam možné stavať a je to určené na výstavbu RD tak stavebný úrad asi nebude protestovať že je tam chránené vtáčie územie . My kupujeme tiež pozemok kde je na LV napísané chránené vtáčie územie a zároveň v kúpnej zmluve je zapísané že pozemok je na výstavbu RD a zmena je aj v územnom pláne schválená. Neviem čo nás čaká pri vybavovaní no na parcele úž máme osadené prípojky čiže snáď nebudeme mať nejaké starosti s vybavovaním stavebného povolenia.
Odpovedať
@tacouzmamdat Ja tiež staviam dom v chránenom vtáčom území a už je skoro hotový. V auguste by sme sa mali sťahovať. Nebol s tým nikde žiadny problém, aspoň doteraz nie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Zdravim ja tiez teraz kupujem pozemok v ochrannom vtáčom územi a starosta obce mi povedal ze okrem beznych dokumentov budem potrebovat vyjadrenie Tanapu k prípustnosti stavby,volal som na Tanap a povedali mi ze mozu mat pripomienky napr. k oknam ale inak nevidia nejake prekázky ktomu.Len ze si mám poslat oficialnu ziadost ku nim a oni sa vyjadria.Neviete kde by som taku ziadost nasiel?
Odpovedať
@lukas_luco_juricek podla mna taka oficialna ziadost nie je... Jednoducho len napisat: Ziadam Vas o vydanie suhlasneho stanoviska ku novostavbe... v katastralnom uzemi... na parcele c. .... S pozdravom ..... Vacsine uradov to staci takto jednoducho
Odpovedať
@lukas_luco_juricek Takú žiadosť nemusí hľadať. Pošleš im kópiu projektu, situačný plán a v sprievodnom liste len uvedieš, že ich žiadaš o stanovisko k plánovanej výstavbe ako podklad pre stavebné povolenie. Podpis a hotovo. A čakáš na vyjadrenie.
Odpovedať
@lukas_luco_juricek normálne napíš list daj ako prílohu projekt že žiadaš o súhlas s výstavbou.
Odpovedať
Profilova fotka
Na niektorých miestach s tým nemajú problém. Brat mal presne taký istý pozemok na takom chránenom území a všetko v pohode. Dom už má aj postavený
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?