Ako zobraziť pozemok na mape v katastry?

Ako zobrazit pozemok na mape v katastry? Zdedila som neake pozemky v ciernej vode--orna poda --les -- Rada by som vedela kde sa nachadzaju,a aku maju cenu . neviem ako na to.Za odpovede velmi pekne dakujem. :-| ]-( :-.
Odpovedať
Treba si dat www.katasterportal.sk a tam sa treba pohybovat , na lavej strane mas kategorie a potom uz len robit podla pokynov na stranke....Ak pojdes na kataster portal proste to tam najdes. Idealne by bolo zistit cislo listu vlastnictva, a podla toho sa pohybovat v katastrlanej mape. Najidealnejsie by bolo zajst priamo na kataster a tam ti to vytiahnu a daju ti to aj vytlacene. A co sa tyka hodnoty , tak nato treba spravit znalecky posudok. Znalecky posudok ta ale bude nieco stat cca do 200 €...da sa aj lacnejsie zalezi od toho aky znalec ti to robi. keby nieco tomas.blazo@gmail.com
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
na katastralnom portaly som zistil zle zameranu nanovo chatu suseda na zaklade mojho vytycovacieho protoklu:-( ano ale ako moze geodet spravit GP na ktory oznaci chatu uplne inac ako je v skutocnosti......v skutocnosti je posunuta ku hranici pozemku na zaklade toho meria sused hran, pozemku od rohu chaty a tu zacina spor....... hranica pozemku bola riadne odborne vytycena.. katastrom overena aj preskumana dokonca kat inspekcia.a bola zamerana aj sus. chat kde bol posun riadne oznaceny cervenov. a susedov geodet po pristavbe spravil ku kolaudacii novyGP asi tak ze ku tej co bola oznacena na katastry zle dokreslil len pristavbu a zase je to po starom bez oprav.akurat rozmer chaty sedi..PorovnalA pracovnicka suradnice vo VYTYCOVACOM PLANE SUSEDOV GP NESULAD SURADNIC JEDNODUCHO IGNOROVAL SKUTOCNOST ZE CHATA NESTOJI NA MIESTE ;-( Kaaster to nekontroloval ....ze nekontroluju vsetky GP co daju geodeti
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
na katasterportal.sk naľavo klikni "zobraziť mapu", potom vyber kraj, okres, kat.územie. Zadaj číslo parcely, vpravo dolu ti vypíše najdená parcela tá a tá, klikni na to a mapa sa zobrazí, ak je spracovaná. Niekde nemajú spracované vektorové mapy, vtedy sa nedá vyhľadávať. Ja bežne ide do máp tak, že zadávam čísla parciel, ktoré si vymyslí, až natrafím na takú. ktorá jestvuje, potom sa v mape ľahko zorientujem a viem si spätne vyhľadať majiteľa konkrétnej parcely. Týmto spôsobom obchádzam realitných maklérov.... :-)
Odpovedať
Skus http://bit.ly/15CMZP4 Mozes si tam zmenit aj podklad (Basemap) ale ortofotomapa je len do urcitej mierky. Katastralne data su ale cca 1-3 mesiace stare a zobrazia sa po priblizeni. Fialovou su parcely registra C a zltou parcely E.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?