Prepis pozemku na katastri

Profilova fotka
Ahooj. Aktuálne riešime prepis pozemku. U notára sme zmluvu podpisovali 9.3. Zo zákona majú na katastri 60 dní. Tak ma zaujíma, môže to byť aj skôr ako tých 60 dní? 😀
Odpovedať
@jully_puckova skor to veru nebude a uz vobec nie teraz, ked aj na katastri robili tak vselijako kvoli pandemii a maju toho vela. budete si musiet pockat tych 60 dni.
Odpovedať
@jully_puckova Nerátaj s tým, že to bude skôr. Ale meškať môžu. Ak to potrebuješ urgentne, tak si treba zaplatiť za zrýchlený vklad, tam je lehota 15 dní. Ale ak už si podala návrh, tak ho teraz už neurýchliš.
Odpovedať
@jully_puckova Nie je tá lehota 30dní?
Odpovedať
Profilova fotka
Zakonna lehota je 30 dni od podania navrhu na vklad do katastra. Ak kataster lehotu presvihne, mozete ziadat vratenie poplatku za vklad.
Odpovedať
lehota je 30dni https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-s... @jully_puckova nie je podstatne kedy ste podpisovali u notara, ale kedy bolo podanie na kataster
Odpovedať
Profilova fotka
Lehota je 60 dni ponovom ale nam to spravili uz za 30 a nedoplacali sme nic.
Odpovedať
@jan_golian zatiaľ je lehota stále 30 dní podľa zákona v znení účinnom od 01.10.2019
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 áno, dobre si napísala, je to 30 dní. 60 dní majú na zápis rozostavanej stavby
Odpovedať
@jully_puckova a hned v ten den ste to podali aj na kataster? Lebo odvtedy lehota plynie a maju na to 30 dni, aj ked niekedy im to aj dlhsie trva, kedze niektore katastre nestihaju
Odpovedať
@jully_puckova rátajte predposledný alebo posledný možný deň, ak to bude skôr bude to prekvapenie 😁
Odpovedať
Posli katastru ziadost o vratenie poplatku za vklad ak nestihli 30 dni. Ked nic, aspon sa ti vratia naklady. Mala som ju pripravenu ale na posledny den to kataster stihol.
Odpovedať
V prvom rade je potrebné vedieť, či notár iba osvedčil podpisy, alebo spisoval celú zmluvu. Od toho závisia aj lehoty (20 alebo 30 dní). Lehota 60 dní je až na výnimky lehota pri záznamoch (nie prevody).
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?