Skladba podlahy na nových stropných trámoch

Ahojte. Na staršom rodinnom dome som vymenil staré stropné drevené trámy za nové v rozmere 20x20cm v rozostupoch 65cm. Teraz riešim skladbu podlahy podkrovia. V pláne je teplovodné podlahové kúrenie. V ponuke mám 2 možnosti: 1.: záklop OSB 18mm - Nobasil PTS 30mm - fólia - betónový poter s kúrením 70mm = 118mm 2.: záklop OSB 15mm - fólia - bétovový poter s kari sieťami a skrutkami na spriahnutie 80mm - fólia - Nobasil PTS 30mm - anhydritový poter s kúrenim 50mm = 175mm Druhá možnosť je aj v katalógu DEK, z ktorého prikladám snímku. Chcem čo najviac eliminovať kročajový hluk. Ktorá je podľa Vás lepšia varianta? Ďalším možnostiam som stále otvorený. Ďakujem moc za odpovede. 🙂
Odpovedať
Žiadne poradenie? 😔
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kulokuk:

Žiadne poradenie? 😔
@kulokuk možnosť 2 je prekombinovana. Ti určite nie. A dám ti možnosť 3: Na nosné trámy nabiť dosky hr 25cm. Na to môže ísť ten nobasil PTS. Na to systémová doska s podlahovým kúrením a zaliať poterom. Osb dosky by som nedával. Je to odpad a drahé.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kulokuk:

Žiadne poradenie? 😔
@kulokuk možnosť č. 4 by som ti poradil suchu podlahu. Miesto poteru by si dal sadrovlaknite dosky a pod nimi by bola krocsjova izolácia. Pod tým dosky nabité na trámoch. Aj podlahové kúrenie by sa dalo poriesit do toho, len to by sa už asi neoplatilo kvôli cene. Ak máš možnosť urobiť poter, daj ten, bude lepšie akumulovat.
Odpovedať
Klasické dosky ma tiež napadli, len si niesom istý či vyjdú lacnejšie, kedže si k tomu musím ešte pripočítať cenu impregnácie. Jedine to natrieť zelenou skalicou, ktorá je pomerne lacná. Každopádne je to časovo náročnejšie. Zatiaľ som naklonený k 1. variantu, len by som ešte na záklop dal vrstvu podlahového polystyrénu napr. 30mm, len kvôli vytvoreniu vrstvy kadiaľ budem ťahať elektroinštaláciu a následne na neho Nobasil PTS.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?