Ideálna skladba podlahy pre podlahové vykurovanie

Profilova fotka
Ake je idealne zlozenie pre podlahove vykurovanie? - kolko min. cm musi mat izolacia - polystyren (EPS 100 alebo 150?) - kolko min. cm poter vratane hrubky vykurovacej rurky? Nechcem pouzit systemove dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 1. čím viac tým lepšie 2. min 7cm 3. prečo nie sys. dosky?
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 sys.dosky by ma vraj vysli 1000 eur drahsie..neviem, co je na tom pravdy. Planujem EPS 12-14 cm, na taku hrubku mam pouzit EPS 150, aby mi to nekleslo pod tarchou betonu?
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 1000eur? veď treba si porátať ,že systémová doska je tiež izolant a o toľko sa ho menej EPS môže ísť. Robil som rôzne ponuky ale nikdy nevyšiel taký cenový rozdiel.
Odpovedať
@johny18 ja som dával EPS 100-ku, hrúbka 120 mm. dal by som viac, ale nevošlo. systémové dosky sú drahé - podla mňa. cena sa dá vyhladať. radšej viac EPS a naň kari rohož. medzi hrúbkou EPS 120 - 150 mm nie je veľký rozdiel v R, resp. v vplyve na celkové straty. menej ako 100 mm by som určite nedal. ak sa vojde viac, je to určite lepšie. ovela hošie je EPS nedať, resp. dať 50 mm. dá sa to vidieť na www.tzb - výpočet tepelných strát. EPS 100 má dostatočnú pevnosť, EPS 150 má o niečo väčšiu + o niečo vyšší odpor
Odpovedať
ahojky, my budeme dávať EPS 150, celkovo 8 cm, t.j. dve rady po 4 cm, aby sa navzájom prekryli...a poter by mal byť dalších 7 cm...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Je vhodné dávať dva rady , teda vrstviť EPS 50, alebo iba jednu radu EPS 100 ?
Odpovedať
@maca1975 50+50 mm, aby sa prekryli spoje
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Je vhodnejšie vrstviť..pokial možno tak si to rozdeliť na dve vrstvy najlepšie pozreť rozvody kurenia a elektriky v akej najvyššej výške sú a podľa toho sa snažiť uložiť prvú vrstvu . napr. prebehneš si s metrom domček a pozreš ako najvyššie je rozvod kurenia, povedzme 4cmm od podlahy. Máš planovane 8cm tak dáš 4cm a 4cm prekryješ,prípadne 5cm a 3cm prekryješ . To je už na tvojom zvážení. Ide o to že pri tej prvej vrstve bude vela vyrezavačiek okolo rozvodov kurenia elektriky atd. Najlepšie je použiť eps 100 vku v oboch vrstvách a ešte sa to vrstvý aj koli tomu že s hrubým polystyrenom je aj horšia manipulacia pri vyrezavaní..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?