Hrúbka a skladba podlahy nad pivnicou

Zdravím..riešim skladbu a hrúbku podlahy nad temperovanou pivnicou v projekte pre stavebné povolenie je hrubka 12cm (krocajova izolacia,podlahové kúrenie,poter,dlažba)je to dostačujúce pre rozvody v podlahe a z tepelnoizolačné hľadiska?
Odpovedať
@kubas10 ... a tepelná izolácia z tej hrúbky tvorí koľko, keďže sa zaujímate o tepelnoizolačné hľadisko? Na akú teplotu sa bude temperovať pivnica?
Odpovedať
@kubas10 Z čoho je strop pivnice, na ktorom bude všetko to, čo si uviedol? Je to železobetónová doska? Aká hrubá? Tá hrúbka asi nie je zahrnutá v tej skladbe 12 cm, čo uvádzaš, či? Ak tých 12 cm je hrúbka nad tým žb stropom, tak rátaj: - podlahová krytina - dlažba aj s lepidlom = 1-2 cm - poter - min. 6 cm nad systémovou doskou - výška systémovej dosky - 3 cm, - zostáva ti ešte 1-2 cm na dodatočnú hlukovú alebo tepelnú izoláciu. Dole máš skladbu podlahy medzi vykurovanými miestnosťami. Ak pivnica nebude vykurovaná, iba temperovaná, môžeš dať pod systémovú dosku ešte pár cm izoláciu.
Odpovedať
@blacksr neviem koľko sa zmestí co som pozeral krocajove izolácie isover sú od 10mm do 40mm.. neviem ako je to s rozvodmi ako sa to tam vsetko posklada ešte stále môžem o 3cm zvýšiť hrúbku skladby aj keď som počul názor ze radšej zatepliť strop pivnice tam však môžem dať maximálne 50mm..v pivnici plánujem temperovat na 18-20 stupňov keďže tam bude aj dielňa a súčasťou pivnice je aj dvojgaraz @chrobak7 zelezobetonova stropna doska v pivnici hrubky 250mm +120mm skladba podlahy prízemia.. v pivnici bude 18-20 stupňov
Odpovedať
@kubas10 Čiže rozdiel teplôt takmer nulový = netreba viac zatepľovať. Ak raz zmeníte teplotu v pivnici, čiže vzrastie delta T, tak zateplíte ten strop miner. vlnou. Pod poter netreba kročajovú izoláciu, veď v pivnici sa nespí. Stačí EPS 100 S hrúbky takej, aká vojde. V garáži je lepšie chladnejšie, tam by sa viac izolácie zišlo. To časom doplníte na strope (miner. vlna).
Odpovedať
čiže aby sme odpovedali: 5 cm EPS 100 S
Odpovedať
Pri garáži je zateplenie stropu v garáži na zváženie. Pri vchádzaní do garáže si teplo vyvetráte a može dôjsť k podchladeniu stropu. Záleží ako dlho bude bývať garáž otvrená. Pozor však na zníženie napražia pre kovanie brány aby Vám to výškovo vyšlo, ak už mate vybranú, treba overiť. Ešte sa natíska otázka, či sa bude temperovať celú zimu, alebo len občas, keď bude robota v dielni. Každá varianta = iné riešenie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?