Prechodové lišty

Chcela by som poprosiť o radu pri riešení nasledovej situácie. Máme plávajúcu podlahu, typ SPC vynil kompozit, klik systém. Dodávateľ a zároveň realizátor pokládky trval na dilatačných škárach medzi jednotlivými miestnosťami, hoci som sa im chcela vyhnúť. Chcela by som sa opýtať, ako by ste riešili vyplnenie týchto dilatačných škár. Je nevyhnutná prechodová lišta v tomto prípade, nie je možné použiť parketový tmel? Priznám sa, že tie lišty, ktoré som mala možnosť vidieť sa mi nepáčia a obávam sa, že to ani nebude vyzerať dobre. Je tu niekto, kto riešil podobný problém?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 0kristin:

Chcela by som poprosiť o radu pri riešení nasledo…
@0kristin zaujimalo by ma comu ma pomoct ta 3mm skara ale OK... Pozrel by som akukolvek cim tensiu, nizsiu listu a skusil by som ju celoplosne nalepit silikonom (pre istotu podobnej farby) aby to riadne drzalo... a casom uvidite ci sa odkopne alebo nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igor256:

@0kristin zaujimalo by ma comu ma pomoct ta 3mm s…
@igor256 ďakujem ti veľmi pekne za radu.
Odpovedať

Chcela by som poprosiť o radu pri riešení nasledo…
@0kristin Tiež nechápem, načo to museli rozdeľovať. Ja mám vinyl click systém 5 mm a tiež mám položené bez rozdelenia vo viacerých miesetnostiach - viď túto tému: https://www.modrastrecha.sk/forum/pod... Na prahoch je to rozdelené len tam, kde sa menil smer pokládky. Ale nie je to žiadna tragédia, ak ti to tam rozdelili. Nedávaj do škáry tmel, nebude to dobre vyzerať. Kúp prechodovú lištu, sú aj nizke, samolepiace. Ja som najprv dával plastové s dekorom dub: https://www.modrastrecha.sk/forum/int... ale tie sa rýchlo ošúchali na povrchu, dekor zmizol a niektoré aj popraskali. Tak som ich povymieňal za hliníkové, ktoré majú trvalejší dekor. Radšej kúp hneď tie hliníkové. Prechodová lišta bude lepšie vyzerať, ako vytmelená škára. https://www.koberce.sk/katalog/produc...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@0kristin Tiež nechápem, načo to museli rozdeľova…
@chrobak7 ďakujem ti za reakciu a za radu. Pred pokládkou som mala s dodávateľom niekoľko telefonátov ohľadom tých dilatácií. Trval na svojom, že bez toho je tam riziko, že sa to v niektorých miestach môže "zdvihnúť". Potom som volala aj s oficiálnym distribútorom tejto podlahy a rovnako tvrdil, že tie škáry odporúča. Tak som napokon súhlasila, ale dodnes s tým nie som stotožnená, najmä keď si predstavím koľko nás celá podlaha aj s pokládkou vyšla a musím tam riešiť prechodoé lišty, ktoré sa mi tam vôbec nepáčia ale ak to tam už teda musím doriešiť, tak určite si vyberiem radšej tie hliníkové.
Odpovedať

@chrobak7 ďakujem ti za reakciu a za radu. Pred p…
@0kristin asi nemam radu, ale uprimne ti rozumiem. Tie dilatácie uplne pokazia celu krasnu podlahu :-((. My sme teda podlahu lepili (drevo) ale nastastie nikde nemame prechodovu listu, ani medzi dlazbou a parketami, vsade nam podlahari dali tmel, comu som strasne rada. Bude to uz 6 rokov a drzi bez poskodenia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kreola:

@0kristin asi nemam radu, ale uprimne ti rozumiem…
@kreola Presne tak, ako píšeš. Kazí to celý dojem. Hlavne toto sú dvere, ktoré oddeľujú obývačku s kuchyňou a chodbu vedúcu k spálňam a máme ich dosť často otvorené, čiže to mám viac na očiach.
Odpovedať

@kreola Presne tak, ako píšeš. Kazí to celý dojem…
@0kristin dať tmel a keby to časom nevyzerá dobre, tak sa vždy dá dať lišta. Iba taká tá plochá tenká.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@0kristin dať tmel a keby to časom nevyzerá dobre…
@marsdm presne toto bol môj prvotný plán. Dať tam tmel, s čím najskôr súhlasila aj firma, ktorá nám robila pokládku. Teraz nás od toho odhovárajú. Takže mám už 4 mesiace dilemu, ale je pravda, že ten tmel môžem časom nahradiť tou lištou.
Odpovedať

@marsdm presne toto bol môj prvotný plán. Dať tam…
@0kristin niekto tu dával foto tuším podlaha a dlažba a spoj vyplnenený tmelom alebo silikónom a vyzeralo to úplne v pohode. A myslím že to aj drží. Kľudne teraz kúpiť aj lištu keď majú nejakú v dekore a nechať v zálohe niekde odložené.
Odpovedať
Ja som od podlahára schytal rovno centimetrovú škáru. Lištu som nechcel a na tmel sa mi to zdalo priširoké, skúsil som tekutý korok z allegra za 7 eur.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@0kristin niekto tu dával foto tuším podlaha a dl…
@marsdm ďakujem, asi pôjdeme v prvom kole do takéhoto riešenia a potom sa uvidí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matejfrantisek:

Ja som od podlahára schytal rovno centimetrovú šk…
@matejfrantisek ďakujem za tip. Nikdy som nepočula o tekutom korku ale teda skúsim pozrieť aj toto.
Odpovedať
Ja mám prechody takto, aj pri oknách a dverách.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yakuza:

Ja mám prechody takto, aj pri oknách a dverách.
@yakuza vyzerá to super. Žiaľ my nemáme dlažbu v jednej rovine s plávajúcou podlahou a teda tam budeme musieť dávať lišty. A čo tam teda máš? Je to silikón?
Odpovedať

@yakuza vyzerá to super. Žiaľ my nemáme dlažbu v …
@0kristin áno
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?