Quickstep v 2 miestnostiach bez prechodovych list

Ahoj chcem sa poradit. Prechodove listy sa mi nepacia a chcel by som spojit podlahou 2 miestnosti. V podstate je to vstupna chodba, ktora plynule prechadza do dalsej velkej miestnosti bez dveri (panelak z 2008, 10 poschodie z 12.). Citam ze sa neodporuca pokladat podlahy bez prechodovych list, pretoze jednotlive miestnosti su na samostatnych betonoch a mozu sa pohybovat ( naozaj aj medzi betonmi je medzera). Nasiel som vsak toto pri vinylovych podlahach quickstep "Vedeli ste, že podlahy Quick-Step LIVYN dokážu zniesť veľké zmeny teplôt? Ide o najstabilnejší vinylový produkt, ktorý možno inštalovať plávajúcou metódou v akejkoľvek miestnosti, dokonca aj v zimnej záhrade. A čo viac, medzi miestnosťami nie sú potrebné prechodové profily, vďaka čomu je možné dosiahnuť čistejšieho, uhladenejšieho vzhľadu." Je teda mozne polozit klikaci vinyl bez list alebo je to somarina a podlaha sa moze zdut? dakujem za postrehy.
Odpovedať
my mame quckstep prechodky presne v dekore podlahy, vies aj o tejto moznosti?
Odpovedať
Profilova fotka
Ved napis aspon o kolko metrov v jednom kuse by islo, kazdy ma inu predstavu o tom, co je "velka" miestnost. Ludia ti potom lepsie poradia, ci to nebude prilis vela metrov bez dilatacnych medzier.
Odpovedať
jedna sa o miestnost 35,47m2 (4,5x8m) a chodba 6,8m2
Odpovedať
@salkovic viem ze to existuje ale aj tak je to citit na podlahe. najradsej by som sa tomu vyhol ale samozrejme ked sa inak nebude dat tak budu prechodky.
Odpovedať
@yoboi hej, chapem
Odpovedať
Ked tak nad tym rozmyslam, tak by to mozno ani nemuselo byt az tak problemove, pretoze ta mensia chodba (zadverie) ma sirku iba 1,5m. Cize keby podlahy v miestnostiach pracovali, hybala by sa ta mensia podlaha. A kedze je to plavacka tak by sa to nemuselo nijak zduvat. Co si o tom myslite?
Odpovedať
Mame qs v celom dome bez jedineho predelu. Byvame 6rok a vsetko je ok
Odpovedať
@yoboi Quickstep vinyl 5 mm - prechod z chodby do spálne a z chodby do detskej - žiadny problém: .
Odpovedať
@chrobak, super dakujem. aky je presne tento co mas? Vyzera to na BACL40025 vidiecky dub prirodny
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mame QS livyn bez list, vsetko v celku. Aj ked podlahari chceli umelo predelovat, nedovolila som. Nakoniec zhodnotili, ze ak by to robilo "problemy", nie je problem ten vinyl dodatocne rozrezat.
Odpovedať
Ja sice mam obycajnu plavacku, nejaky krononieco germany, z chodbicky na poschodi som dal bez prechodiek az do troch izieb. Zatial treti rok vsetko OK. Na prizemy kupena v PL drahsia ako ta krono, lebo u nas taka nebola.nedala sa ani objednat. Obyvacka s jedalnou prechod do kuchyne bol problem. Podlaha sa natiahla,pohla a musel som ju predelit prechodkou. Asi tak.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame laminat QS 11x5,5m vkuse, kedze sa jedna o jednu miestnost. Horne poschodie sme dali prechodovky, nie z dovodu, ze by sme sa bali, ze bude pracovat, ale keby sa niekde poskodi, lahsie rozklikam jednu miestnost ako cele poschodie😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@mima1 podklad pod tým je aký? Cementový poter alebo anhydrid? Mne bolo povedané že mi tie perka utrhne bez prechodovych lišt...tiež chceme dávať quickstep len sa toho bojíme keďže to není najlacnejšie...
Odpovedať
@dominika5991 Ani po 3 rokoch mi nič neutrhlo. Spoje držia aj v tom prechode.
Odpovedať
@dominika5991 QuickStep basic na anhydride v pohode. Prechodove listy sme vsak davali tam, kde je rozdiel teplot (rozne termostaty - pri elektrickom kureni) medzi miestnostami - napr. spalna a chodba.
Odpovedať
@yoboi nemal by byt problem skus. Keby sa nejak vlnila vzdy vies podlahu prerezat a danu listu dorobit
Odpovedať
@dominika5991 cement
Odpovedať
Profilova fotka
@yoboi 4 miestnosti 1 chodba mame jeden predel nakolko vysiel do dveri presne spoj dvoch kusov a na chodbe je schodisko a vynil je tam "navolno" takze tam sme spravili bezpecnostny predel aby sa to nahodou nerobilo problem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@chrobak7 ahoj. Mame asi rovnaku podlahu ale sem tam pri chôdzi cítim pukanie pod nohami. Podlahu mame v obavycke s kuchyňou a chodbe celkovo cca 50m2. Kuchyňa je s ostrovcekom ten je na podlahe a neviem či práve to nie je problém to zaťaženie. Už nám ju aj menili a po rozložení vybrusovali niektoré miesta kde to nebolo 100% rovné lebo betónový poter. Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?