Parketovy tmel namiesto prechodovej listy na laminatovu podlahu

Profilova fotka
Dobry den. Mam v oboch izbach rovnaku laminatovu plavajucu podlahu. Medzi podlahami bola navrtana prechodova lista. Listu som vytrhol a uz tam listu nechcem (slaby podklad na navrtanie, vizualna stranka a pod.). Medzi podlahami je max 0,5cm medzera, niekde menej, na miestach po vrtani listy mozno o nieco viac. Podlaha v pravej miestnosti nie je rovna - cca pol metra je sikmo dole. Parkety sa teda pri stupani na niektore miesta aj mierne dvihaju (ano, nedal sa tam nivelak). Ale toto riesit nechcem, potrebujem len zakryt skaru. Planujem to vyplnit tmelom na parkety (tmel v kartusi do pistole). Rovnako som riesil aj diery okolo trubiek radiatora a daval za posuvne dnere namiesto rohovej listy. Bude to ok? / Ma niekto lepsi napad? Vdaka.
Odpovedať
wau... nalep listu na mamut na vrch tej plavajucej... inak sa ti ten parketovy tmel vydroli - to ti drzat nebude... este by si tam mohol kydnut silikonu - ale toto aj tak nijak ako listou nevyhras - tie diery a celkovo to spracovanie je jedno velke wau (myslim tym, ze to inak ako listou nezakryjes).
Odpovedať
Profilova fotka
Toto by bolo fajn ked uz. Ale to tam asi nedostanem 🙂 Nalepovacia lista je urcite riesenie (ked sa odlepi tak mamut). Myslel som ze ten tmel by mohol vyzerat dobre - odtien mi sedi na 100%. No samozrejme bude vidiet ze to je krivo. A problem je ze sa mi to dviha do vysky cca 0.5cm - na jednom mieste na sirku 1,5 parkety.
Odpovedať
@matej_cervenak ako ti uz pisali na fb .....tmel popraska. Prechodova lista najtensia
Odpovedať
Profilova fotka
@tominohorvath ano vdaka. Bude to asi najlepsie riesenie.
Odpovedať
bez mamutu to ani neskusaj... tie ich lepidla, to je parodia. a mozno ani mamut nie - najdi nejake polyuretanove konstrukcne lepidlo s extremnou silou a prilnavostou a tym to prilep... to uz nikdy nedas dolu. BTW, ten majster co to robil bol ozaj "majster" 🙂
Odpovedať
Tmel popraska a urcite to nebude dobre vyzerat, nalep tam listu, bud kup novu alebo skus aj tu staru, na to je najlepsi asi mamut, ten drzi dlho
Odpovedať
@matej_cervenak Tak hentú škáru jednoznačne prekryť lištou. Sú aj samolepiace - plastové alebo hliníkové. Doporučujem hliníkovú, plastové sa behom 2 rokov ošúchali a praskali. Teoreticky tam môžeš natlačiť aj tmel, ale nebude to dobre vyzerať. Ten krivý rez bude vidno a navyše tie 2 konce dlažby budú pracovať, takže ten tmel ti časom vypadne. Lišta tie pohyby odpruží.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?