Aky mate typ laminatovej podlahy na podlahovom kureni?

Dobry den. Do akej miery ste brali do uvahy koeficient tepelneho odporu pri plavajicej podlahe ak mate podlahovku. Vyrobcovia laminatov sice na stranke uvadzaju ze kombinovany odpor laminat +podloza by nemal byt vyssi nez 0, 10m2kw ale nikde pri laminate sa konkretny udaj o odpore neuvadza len hrubka v mm. Ak mate skusenost napiste prosim konkretne typy laminatov a ich tepelny odpor. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@janetka6 Dobrý deň, pokiaľ nechcete dlažbu ideálna je vinylová podlaha, je ale o niečo drahšia. V prípade laminátovej podlahy je tepelný odpor +/- rovnaký u všetkých výrobcov v daných hrúbkach cca 0,056 až 0,06 kW/m2. Kde môžete ,,ušetriť,, odpor tepla je kročajová podložka. Na podlahové vykurovanie sú určené špeciálne typy podložiek. Tie sú parametrovo tiež rôzne lacnejšie v hrúbke 1,6-2mm stoja cca 2 EUR/m2 a tie lepšie v rovnakej hrúbke stoja aj 8 EUR/m2, rozdiel je v tepelnom odpore, lacné majú tepelný odpor 0,059 kW/m2 a tá najlepšia podložka má tepelný odpor 0,01 kW/m2. Pri laminátovej podlahe je tiež dôležitý stupeň výbavy aj či už mierna impregnácia spoja, alebo vdeodolná ochrana spoja o to viac keď sa jedná o rodinný dom.
Odpovedať
@mega_parket Dakujem za kompletne info.
Odpovedať
@mega_parket Este otazocka. Viete mi premenit na peniaze usetrenie na tepwlnom odpore. Vykurovana ploxha 150m2. 1. Vynilova podlaha 0, 01m2kw +podlozka Parador 0, 01m2kw = 0, 02m2kwh 2. Laminat 0, 07 m2kw +podlozka Parador 0,01m2kw = 0, 08m2kwh Rozdiel odporov je 0, 06m2kwh. Zaujima ma ako viem tento rozdiel premenit na peniaze za rok. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@janetka6 Obávam sa že to nevie nikto... Akú máte vybratú konkrétnu podlahu prosím?
Odpovedať
Za laminat je to claasen dub alicante 15, 90 € plus podlozka versus vinyl Busccaneer 27, 26 € podlozka zdarma.
Odpovedať
Za laminat je to claasen dub alicante 15, 90 € plus podlozka versus vinyl Busccaneer 27, 26 € podlozka zdarma. @mega_parket
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?