Lepena vinylova podlaha - vhodne na laminatovu povodnu podlahu?

Ahojte, v byte mame klasicku laminatovu podlahu. Na par miestach sa jemne rozchadza a su tam male medzery, preto chceme novu dlazku. Rozhodli sme sa pre vinylovu lepenu podlahu (take tenke pasy, ktore sa lepia). Chceli by sme tieto lepiace vinylove pasy nalepit na povodnu laminatovu dlazku v izbach. Su tenke, takze by sa mali zmestit aj po nalepeni pod dvere a prestup medzi izbami a wc napr., kde je dlazba klasicka by tiez pocitovo ani vizualne nemal vadit + klasicke listy k tomu doladit. Mate prosim niekto osobnu skusenost, pripadne ste to u niekoho videli? Je to uplna blbost takto lepit dlazku na dlazku? Pasy by isli samozrejme aj pod kuchynsku linku a pod, nie to nejako iba orezavat :) Dakujem za kazdu radu, pripomienku :-)
Odpovedať
@novinkaa ak vam podlaha nevrzga, tak to tam kludne mozete nalepit. ja vam ale odporucam pouzit vinyl coretec pro plus, je to 5mm verzia na klik a viete s nou potiahnut 400m2 bez prechodovej listy. je vhodna na nerovnost az 4mm na 2bm bez podlozky a je 100% vodoodolna, takze kludne aj do kupelne.
Odpovedať
@eduardgein a nebudu tomu vadit te medzery o ktorych pisala? Cez ne sa asi nebudu dat polozit, tazke v podstate by jej tato vizualna vada ostala, nie?
Odpovedať
@matej_r ja som napisal ze lepit to na to moze. Ale jasne ze bude musiet splnit vsetky poziadavky z montazneho navodu. Takze podklad musi byt rovny, pevny, hladky....... V tomto pripade bude musiet vytmelit medzery /ale ak su male, tak to zaleje aj lepidlo/ Nie je to uplne to naj riesenie, ale fungovat to bude. Aj ked rozumnejsie je to prekryt coretecom.
Odpovedať
ja by som do tejto variant nesla. Vinyl je makky material a casom sa vam do neho prekopiruju vsetky spary na plavacke. Presne tak ako sa sasom prekopirovali na kazdom line. Vinyl je s konecnom dosledku take iste lino ako kazde ine, len nakrajane na male kusky. Kebyze click vinyl na nejakom podklade, ktory pohlti mensie nerovnosti to hej, ale takto to bude skor ci neskor sklamanie z vysledku
Odpovedať
podľa mňa môžete dať ale zase to bude len dočasné riešenie, za nejakú dobu sa to bude musieť zase dávať preč
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som vymenila celú podlahu. Toto by bolo riešením len na chvíľu, keďže vinyl dosť kopíruje terén, na ktorom je položený
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch

Odpoveď na príspevok od novinkaa:

Ahojte, v byte mame klasicku laminatovu podlah…
@novinkaa ahoj, išli ste do lepenia na laminat? Akurát sa nad tým zamyslam ,ci do toho ísť...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od vrtacka:

@novinkaa ahoj, išli ste do lepenia na laminat? A…
@vrtacka akú podlahu chcete na ten laminát lepiť? Z našej skúsenosti neodporúčame, pozrite si aj inštrukcie od výrobcu, či to vôbec povoľuje..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?