Vinylová alebo laminatová podlaha?

Prosím Vás mate niekto skusenosti s vinylovou podlahou? Nevieme sa rozhodnúť, za každý názor Ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Tiez nad nou uvazujeme,nad vinylom :-). Laminat urcite nie. :-) ... Som rada, ze si polozila tuto otazku :-)...
Odpovedať
samozrejme že máme skúsenosti. Ale každá inde. Napíš kam ju chceš dať, aká je tam podlaha, čo je to za priestor. ja by som volil vinyl. Myslím si že dlhšie vydrží, hlavne ak porovnáme s lacnejšími a tenšími laminátovými plavačkami, ktoré sa rozliezajú a lámu sa im zámky.
Odpovedať
chceli by sme ju dať do celého domu, na hlavnom podlaží mame podlahové kurenie
Odpovedať
Profilova fotka
@jowanka my ju máme v celom byte okrem vstupnej chodby, kúpelne a dvoch WC a kludne by som ju teraz dal už aj tam. Je to veľmi dobrá podlaha, super vhodná na podlahové kúrenie, príjemná na dotyk, nie je tvrdá ako dlažba a je trvácnejšia ako laminát.
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo máte nejaké fotečky? my by sme ju tiež chceli, myslím ten vinyl v rolke, len sa bojím, či to nebude vyzerať lacno - ako linoleum. Keď si predstavím aké peniaze za to dám a potom mi každý povie, že prečo sme si dali do nového domu linoleum.... ako to vyzerá naživo v obývačke?
Odpovedať
ja mam vinyl 5 rokov v obyvacke a buduci rok dam do uz do noveho domu vsade :-) laminat je hlucny a pre mna na bosu nohu uplne neprijemny, to by som teda doma mat nechcela....nic v zlom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
fakt nechápem....vinyl je chémia, ktorú dýchaš... a nezabudnite si dať zateplenie z vaty, lebo je to ekologickejšie ako EPS :-)
Odpovedať
@iigor a laminat je akoze cisto prirodny? to snad srandujes....
Odpovedať
Profilova fotka
my sme objednali TARKETT Force GORDON 4 do celého domu okrem WC a kupelne
Odpovedať
Profilova fotka
@monikazam máme tam nejaké fotky aj v albume - stačí pozrieť http://www.modrastrecha.sk/blog/puxo/...
Odpovedať
vinyl
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_bluzka časopis: Můžete mi poradit při výběru nejvhodnějšího podlahovévo materiálu? Jaký materiál neuvolňuje (a nebo co možná co nejméně) škodlivé látky? Mám na mysli především veškeré plovoucí podlahy,Fenofix Marmoleum a také PVC. Při zařizování domu se rozhodně vyhněte PVC, které je do domácnosti nevhodné z vícero důvodů. Více informaci o škodlivosti PVC najdete na našich webových stránkách arnika.org V případě podlahy doporučujeme volit přírodní materiály. U podlah doporučujemedřevo, korek nebo Vámi zmíněné marmoleum, které je vyráběno z přírodních materiálů a je vhodné i pro alergiky. Vhodná je také keramika (dlažba). Pokud budete kupovat laminátovou podlahu, je dobře pokud možno vybírat výrobky s označením Ekologicky šetrný výrobek .Tyto výrobky procházejí příisnými testy a jsou prověřené. V případě laminátových podlah nebo nábytku je možnost uvolňování formaldehydu, který se používá jako přísada do pojiv nebo lepidel. fórum: modrá strecha prečítaj si... Jaký je rozdíl mezi vinylovou a PVC podlahou? ODPOVEDZ SI SAMA KTO SRANDUJE :) :) :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@iigor dakujeme za rozsirenie obzorov, esteze otazka bola vinyl alebo laminat, nie vinyl alebo drevo alebo dlazba alebo korok alebo marmoleum, ze? :-) :-) :-) btw. niektori vyrobcovia vinylu maju tiez stitok Ekologicky setrny vyrobok a garantuju absolutnu nezavadnost, ale to mas urcite tiez nastudovane, ze? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_bluzka nezožral som všetkú múdrosť, takže...ak majú certifikovaný, že ekologický-, tak prečo nie.. len nechápem, prečo mi ten vinyl v obchodoch smrdí :) :) a plávačka lamin. nie... ja by som si bol dal drevenú, ale máme psíka..ale už aj drevená sa dá upraviť, že vyzerá ako škrabaná po celej ploche, ale to viem len mesiac... :), korok je supper, ale je veĺmi chúlostivý..
Odpovedať
@iigor asi si naozaj pleties tu komancovsku gumu v baloch s vinylom z roku 2014 :-) lebo ten urcite nesmrdi. My mame tiez psa a jedine kvoli hluku nechcem drevenu, lebo aj na drevenej chodzu psa dost pocut. Korok dam do detskej, lebo je to okrem koberca urcite najteplejsia podlaha, je teraz uplne novy korok od Eggeru v dekore dreva, vyzera super, je sice makky ale tak snad to nejaky ten rok v tej detskej vydrzi...
Odpovedať
Profilova fotka
...keď myslíš, že pletiem.... :) tak si daj nový vinyl do miestnosti, nevetraj jeden deň a ráno sa choď do tej izby nadýchať....... korok je náchylný na oder po krajoch a to je jedno, či Eger,alebo iný..... vinyl obsahuje etylén a to mne stačí,aby som si ho nedal..... :)
Odpovedať
máme vinylovu podlahu - nie PVC- v celom byte - aj wc a kupelna....maximalna spokojnost... okrem vyssie uvedenych kladov sa aj jednoducho udrziava...keby sme sa mali opät rozhodnut, tak zase by sme si vybrali vinylovu podlahu
Odpovedať
@katulienka3 no prave vinyl je mäkcene PVC a v kombinacii s podlahovym kurenim sa tych ftalatov bude do ovzdusia uvolnovat viac.
Odpovedať
a prave pre jej "skodlivost" a "smrad" sa dava do operacnych sal, nemocnic, jednoducho povedane zmakcovadlo je v stomickych sackoch, transfuznych sackoch, balia sa do "neho" potraviny.......... aj voda v domoch dnes tece do baterie v plast.tubkach - plast je sade okolo nas.Zalezi na tom AKY. Pokial podlaha nieje uplna Cina, nemrdi. Milujem nazory ludi na zaklade "jedna babka povedala" teda pardon "na nete pisali,ze...."
Odpovedať
Profilova fotka
@iigor môžem sa ťa opýtať len jednu vec? máš doma vinyl? ak nie, tak mlč o výhodách/nevýhodách tejto podlahy a píš prosím ťa len z vlastných skúseností... ak toto splníš, tak ti ďakujeme všetci...
Odpovedať
Profilova fotka
@puxo ..keby si logicky rozmýšľal, tak mi takúto otázku nenapíšeš, JASNÉ ŽE NEMÁM, ale chcel som mať... prešiel obchody, v jednom to mali čerstvo položený vynil....., no a hlavne po preštudovaní za a protí, bolo ROZHODNE nie.... je mi ťa ľúto...ďakujeme všetci......, ty poznáš tých všetkých, prečo sa schovávaš za všetkých..napíš vecné argumenty... ako atlaska.... moja skúsenosť keď to máš alebo si to skúsil....neznamená to, že je to dobré: ...keď som bol malý dávali mi tetraciklýn bol to liek z testami a mám od neho zažltlé zuby, azbest tiež supper pred pár rokmi :), mikrovlnka....., mobil........., keby si čítal čo som napísal ,...ak to má certifikát prečo nie... ale ja ani tomu v dnešnej dobe neverím.. .. nakoľko ten najkvalitnejší vinyl je aj dosť drahý.. a u nás sa bohužiaľ kvalitné drahé veci málo predávajú.... logika: 1.ak to neškodí ja som v pohode aj ty si v pohode ak máš vinylovú podlahu 2. ak to škodí ja som v pohode a Ty máš problém....
Odpovedať
@katulienka3 prosim ta aku znacku a typ mate v kupelni a wc? mate lepeny alebo klikaci vinyl? my chceme tiez dat vinyl aj do kupelne a wc len nvieme ci dat klikaci alebo lepeny....dakujem:)
Odpovedať
@leeshka v celom byte mame rovnaky - lepeny vinyl od Quick stepu
Odpovedať
@katulienka3 a lepili ste si ho sami, ci dali lepit? ak dali kolko vas to vyslo? aku mate podlahovu plochu? vdaka:)
Odpovedať
@leeshka máme 77m2, + lepidlo + listy nas po zlave stalo nieco cez 2000€ amanzel daval podlahu sam, nie je to zlozite, len musi byt dokonale rovny a hladky povrch pred lepenim podlahy
Odpovedať
@katulienka3 super, vdaka....my mame 68m2, a jo ak lepeny tak treba nivelizaciu podlah....som videla a citala ze lepeny vinyl sa potom prechadza takym valcom velkym, 50kg vaziacim, to ste asi nerobili ci?
Odpovedať
@leeshka ano, treba pouzit nivelacku na vyrovnanie ... vsetko robil manzel podla videa na nete
Odpovedať
@stofo bez ftalatov? Inka je to krásne, tiež uvažujeme o Tarkett bez ftalátov
Odpovedať
@stofo resp. taketo nieco, vraj maju kopec novych vzorov uz tuto zimuhttp://bytove.tarkett.sk/content/tarkett-zavádza-v-európe-nový-technologický-process-výroby-ktorý-znamená-produkciu-komerčnýc
Odpovedať
@stofo http://bytove.tarkett.sk/products/lux...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?