Môžem styrodur vyrezať a zaliať poterom?

Dobrý deň, prosím Vás, viem že už je asi neskoro lamentovať, ale zalieval som schodisko a podestu pred vchodovými dverami. Na zateplenie dverí som použil styrodur hr. 8 cm. Beton doliali po styrodur. chcel by som sa spýtať, keď budem lepiť dlažbu na beton a styrodur, bude mi dlažba praskať, alebo odlepovať sa? Sú to dva rôzne materiály a vobec ma to vtedy nenapadlo. Chcel by som tam dávať dlažbu hr. 1,2 cm. Prosím Vás, viete mi poradiť čo s tým? Rozmýšlal som že ten styrodur vyrežem do nejakej hĺbky a zalejem to poterom. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@robinofsherwood vobec v tom nevidim problem, aspon mas izolovany tepelny most.. styrodur je treba zabrusit smirglom alebo fein-multitoolom (delta bruska) do urovne poteru a dat kvalitne c2tes1 lepidlo (MAPEI, KNAUF, atd). dlazdice y je treba rozratat tak, aby ti nevysla skara/spoj na rozhrani styrodur/beton, tzn. idealne aby bola ta kachlicka velka -> ak pouzijes 60cm tak idealne aspon 1/2. lepit to treba naozaj poriadne, tzn. poter napenetrovat dobrym penetrakom, hrebenom natriet lepidlom nielen poter, ale aj dlazdicu. Pri dverach mala dilatacna medzera vyplnena silikonom.
Odpovedať
@mgx dakujem
Odpovedať
@robinofsherwood toto je vonkajsia strana, ci? @mgx ked pises o poteri to je asi skor obycajny beton... ja toto idem riesit a na jednu stranu nechcem mat tepelny most, tak by som tam najrades dal takto styrodur, len 1. este neviem co tam pojde 2. bojim sa, ze by to praskalo... neviem ci je az tak uplne v poriadku mat vonku dlazbu nalepenu na styrodure
Odpovedať
@igor256 áno je to vonkajšia strana, aj keď východná strana a je to pod strechou (neviem ci to nejak pomôže), este mi poradili aby som do lepidlá ak to budem lepiť dal armovacia sieťku.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 jasne myslel som vonkajsi beton. Do kategorie "poter" u mna spadaju vsetky tieto mazaniny ale nie je to spravny vyraz
Odpovedať
@robinofsherwood sietka aj mne takym sedliackym rozumom napadla. + hrubsia vrstva lepidla na spevnenie. kazdopadne by ma zaujimalo bud ci je taketo riesenie spravne, alebo ake je spravne.
Odpovedať
@igor256 mňa tiež by to zaujimalo🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?