Za aký čas môžem na nový poter pokladať laminát?

Profilova fotka
Ludia poradte, niekde som citala ze najmenej mesiac, v dome sa kúri aj vetra ventilackami, ako dlho to musi schnut aby sme mohli zacat davat laminatovu podlahu a pvc? Uz som nedockava a chcela by som byvat. :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
to neni o case,ale o podlahovej vlhkosti.treba odmerat.
Odpovedať
Profilova fotka
v tomto období ten mesiac určite
Odpovedať
@huhusestra Dobrý den. Už Vám to sice naprosto jasně napsal dano 101. Nicméně každý podlahář ( tedy solidní podlahář ) změří vlhkost podkladního betonu, či anhydritu. A zde se Vám zcela jistě vyplatí zapůjčení nějakého profi vlhkoměru. V nouzi nejvyšší by se dal použít savý papír položený na podlahu a přikrytý igelitem. Za několik dnů podnáte výsledek. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Mozes pouzit aj staru rozpalenu zehlicku bez naparovania. Ked sa po prilozeni na poter zarosi, este nie.
Odpovedať
Profilova fotka
6 týždňov alebo 1mm hrúbky poteru =1 deň schnutia.Treba dať na zem noviny prikryť fóliou ,zaťažiť .Ak zvlhnú tak nem dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez zavisi aj od toho, v akom stave su omietky, lebo aj z nich ide vlhkost.
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 aj steny sme dali spravit takze aj z toho je vlhko
Odpovedať
Profilova fotka
ak ide o klasicky poter tak minialne 3 tyzdne urcite ak o liaty sadrovy tak ten tak tyzden a je suchy.. ale kazdopadne to treba premerat pred pokladkou a urcite pouzit aj parozabranu.. zavici to od vlhkosti aj vonku.. ak je vonku vlhko tak to dlho schne .. podlahar by si to mal vo vlastnom zaujme premerat pred pokladkou..
Odpovedať
Profilova fotka
najlepsie zmerat vlhkost!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
nepostaci dat parozabranu pod podlahu?
Odpovedať
niekto kto by nam mohol zmerat vlhkost poteru z Kosic??
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ccarinka vieme zamerat nie je problem, aky typ poteru tam mate
Odpovedať
@dola24 beton poter, zatial ma 1 tyzden, od 2cm do 8cm....kolko by to stalo?
Odpovedať
Profilova fotka
@ccarinka parozabranu??? to myslis tu krokovku??
Odpovedať
@rastislav82 zalezi asi dost od kvality podlahy. Pri kvalitnejsej podlahe bude pri nerovnom podklade problematickejsia len montaz podlahy a na podlahe budu vidno obrysove hrany jednotlivych dosiek. Ale urcite nic nepraskne. Praskaju asi len polske sr..ky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Oživujem tému, je to pre mňa aktuálne. Anhydritove potery už máme mesiac. Omietky mame hotové asi týždeň. Týždeň kurime podlahovou a zároveň vetrame. Ale v rohoch ešte vidno vlhké miesta. Potrebujeme sa uistiť, ze už môžeme maľovať a pokladať dlažbu a lamino. Zohnať na to profivlhkomer na potery? A co s tou vlhkosťou stien, pripadne vlhkosť stavby ako mame zmerať, zistiť? Obyčajná meteostanica ukazuje vlhkosť 36,ale to asi nie je smerodajne. Plánujeme kúriť a vetrať ešte týždeň, ale ako vyhodnotíme, že to stačí? Ďakujem :)
Odpovedať
@petinsvet vlhkost vzduchu a muriva su dve rozne veci
Odpovedať
@petinsvet tyzdnove alebo dvoj malovat dobreee to sa oplati
Odpovedať
@codyy @majsterdreva vaše odpovede sú pekne odveci :), resp. žiadna efektívna diskusia z nich.
Odpovedať
@petinsvet skor je odveci tvoj sposob merania vlhkosti podlahy meteo stanicou, ale mozno v tvojom svete sa to da 😄
Odpovedať
@petinsvet tak velmi vam to ponahla to kladenie ? Chcete si klast sami, ci pridu Vam polozit ?
Odpovedať
@petinsvet na ku teplotu kuris, sa mi nezda ze by po tyzdni bolieste mokre steny.. z cohoje dom, ak z ytongu bude tam vlhko este rok. Ked budu steny suche aspon na omak a pohlad tak to skus namalovat, ked namalujes a suri ta to daj podlahu, pod parkety daj parozabranovu podlozku. Ak je poter mesiac a budes tam kurit este zo 2 tyzdne myslim ze podlahe by uz uskodit nemal, ak ta to moc trapi pozicaj si daky vlhkomer.
Odpovedať
@petinsvet asi tazko skor vasa uvaha ze to trochu prekurim a bude to vyzrete ani za mesiac to nebude optimalne preto ma to zarazilo ako moze investor takto mysliet ked chcete ihned byvat mali ste sa vyhnut mokrym procesom
Odpovedať
@minonkysk ponáhľa veru..., robí nám to známy.
Odpovedať
@codyy v tvojom svete asi tiež neriesis profesionálne všetky oblasti v živote. Keď niečo nevieš, snažíš sa k tomu dopátrať. Aj ja sa o to snažím v tomto fóre. Pochopiteľne? :)
Odpovedať
@petinsvet Kúp si vlhkomer na betón a tým zmeraj vlhkosť poteru. Alebo si zavolaj podlahárov, oni ti zmerajú vlhkosť a povedia, či už je možné pokladať.
Odpovedať
@majsterdreva staviame prvý dom, najimame si majstrov. Moja úvaha je jedna vec, druhá je rozšírenie si obzoru a tretia dôjsť k nejakému najvhodnejšiemu reálnemu riešeniu. Ja viem, že je viac informačných možnosti, ale toto fórum je na tieto debatky ako stvorené, tak prečo sa tých ochotnejsich neopytat?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?