Akú pílu do cirkulára na podlahu ?

Akú pílu kúpiť do cirkulára na rezanie drevenej plávajúcej 3vrstvovej podlahy ? Je to malý cirkulár rozmer píli je tam teraz 200*25, len to trhá, tá píla toho už má za sebou dosť. otáčky cirkulára 2500
Odpovedať
@tino2 co najviac zubov asi
Odpovedať
nie je lepsia priamociara pila na toto?
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 naozaj kvalitny kotuc je pomerne drahy a nerozumiem co tym ziskas, kedze nic co budes rezat nebude vidiet, kedze to bude pod listou.
Odpovedať
@tino2 pouzival som myslim 40 zubovy kotuc, cim viac zubov tym cistejsi rez, avsak tento kotuc bol aj urceny na laminat. Po poukladani 100m2 lamknatu bol akurat na vyhodenie, ani som sa ho nepokusal brusit. Kupoval som v twd BB. @majkoj ak bude davat distancnu medzeru 13-15mm od steny a lista ma sirku 17mm vacsie odtrhnutie bude vidiet. Tiez som si na to musel davat pozor..
Odpovedať
Pílový kotúč s SK plátkami a drobnými zubami. Avšak tvoj cirkulár má nízku obvodovú rýchlosť na pekný hladký rez.
Odpovedať
@viktor811 no veď práve, preto som sa pýtal či to vôbec mám kupovať či to bude rezať. teraz je tam píla bez tých plátkov, len na nej vidno že niektoré zuby už sú aj krivé. Dá sa aj priamočiarov ale treba mi rezať aj po dĺžke a neurobím to rovno a aide to pomaly, cirkulár reže rýchlejšie len rez nije pekný a ak už mám kúpiť nový kotúč tak, tak nech reže dobre. Použijem potom možno aj na lišty a iné veci
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 Kúpiš si za pár drobných takýto pilový kotúč a máš vystarané. http://www.proteco-naradie.sk/kotuc-p... Žiadna veľká investícia a prežije nielen Teba, ale aj Tvoju podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreus To kto by iž len nechával dilatáciu 15mm? Si myslíš, že tá podlaha dilatuje 15mm na každú stranu? Stačí 5mm a tam aj keby mu už niečo pri rezaní odštiepilo, tak to naozaj lišta prekryje. :-)
Odpovedať
@jamk1 ten kotuc staci ale tvrdenia ze ho prezije plati len vtedy ked spadne z rebrika. Konkretne tieto su na par pouziti, pri tenkej podlahe ale vydrzi.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefsv Hovorím z vlastnej skúsenosti. Mám ho v kufríku pri rozbrusovačke už veľmi dlho a stále reže, ako keď bol kupovaný. Aj pri kotúčoch s tvrdokovom, ako je tento treba samozrejme dávať pozor na to, aby ho "neprepálil" lebo potom naozaj nevydrží. :-)
Odpovedať
@jamk1 to su jednorazovky,das ho do maflika a je zapaleny zachvilu ci chces ci nie ked s nim prirezujes 3-4 cm rezivo na salovaniach,pripadne nejaku preglejku. Asi ho mam tiez niekde, ale max na tenku podlahu a staci aj menej zubovy.
Odpovedať
@jamk1 presne s tymto kotucom, som pokladal laminat v podkrovi. Podkrovie 8.4*8.4m, s otvorom pre schodisko cca 4*1.0 metra. Cize nieco okolo 60m2. Jednoduchy stvorcovy tvar, cize vela tam toho rezania nebolo. Na konci uz kotuc bol taky tupy, ze laminat "horel".
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jozefsv Bavili sme sa o laminátovej podlahe a nie o doskách na šalovanie, kde každú chvíľu zavadíš o klinec. :-)
Odpovedať
Vidim ze diskusia v plnom prude, skuste.mi dat tip ci kocurom mozem rezat cetris dosky, pripadne aky kotuc by na to bol vhodny. Kupil som 3 druhy, malo zubovy aj velazubovy, len cakam kym sa kus otepli :) ale obavam sa ze to bude porod
Odpovedať
laminátovú som rezal trtkalkou :-D aj po dĺžke a v pohode, však si zober príložné pravítko. Ani masív nemôže byť problém, však koľko toho budeš rezať po dĺžke a ponáhľaš sa niekam?
Odpovedať
@jamk1 konkretne napr ja.. pri quickstepe bola minimalna dilatacia udavana 1mm na m dlzky miestnosti, min 8mm. daval som si ju sam do celeho domu, a nechcel som to dokaslat tak som sa riadil pokynmi. je pravda, ze potom som mohol dat len 1 typ soklovej listy od quick stepu, lebo ostatne by mi nezakryli dilatacie
Odpovedať
Profilova fotka
@andreus no ak mas 15m podlahu v kuse tak si sa pokynmi asi neriadil :)
Odpovedať
@jamk1 5mm je strašne málo na dilataciu okolo stien a dupľom ak robí väčšiu plochu
Odpovedať
Profilova fotka
@rudy5 Prečo by bolo 5mm málo? Nech ma miestnosť 6-7m, tak na každej strane 5mm je 10mm v jednom rozmere. Čo je ten laminat gumený, aby sa naťahoval ako guma v trenírkach? :-)
Odpovedať
@rudy5 sa tu predbiehate kto da vacsiu dilataciu a potom, ze cim ju zakryt :-D dilatacia 1cm musi byt dost, co sa Vam ta podlaha cela poda ku stene 2cm? :-D
Odpovedať
ja som dával dilatáciu cca 1 cm( len jedna stena som zistil že je do luku a tak v strede je už 1,7cm a to sú nové sádrové omietky, nejak to poliakom ušlo, dĺžka steny 5m, na 2m váhe to vidno nebolo, dúfam že ostatné budú OK), len nejak sme odbočili :-)
Odpovedať
@petinko1982 ja som napísal 5mm je málo tak o čom tocis?1cm je akurát ja som videl už vydutyh podláh dosť čo potom uriezali pri stene
Odpovedať
@jamk1 veď sa opýtaj nejakého podlahara čo robí podlahy či stačí 5mm na každej strane čo ti povie má sa nechávať 1cm na každej strane už som to tu písal poznám veľa ľudí co nechali 5mm a podlaha vyduta a potom z nej po krajoch rezali keď tebe stačí 5mm tak si toľko dal to není dlažba .
Odpovedať
Profilova fotka
@rudy5 Nemám potrebu sa pýtať nejakého podlahára, lebo som robil laminátové podlahy pred 15-timi rokmi v byte a aj v dome, nechával som 5mm po obvode a ani byte a ani v dome som problém, nikdy nemal. Ľudia, čo tvrdia, že nechávať medzeru 1cm na každej strane, tí už musia vidieť voľným okom, ako sa im pohybuje nábytok spolu aj s tou podlahou. Však nebláznite všetci. Čo si naozaj myslíte, že sa ten laminát naťahuje ako... ženské prirodzenie? :-)
Odpovedať
zabudate na jednu dolezitu vec. pri akej interierovej teplote podlahy ju kladiete. cize aky rozdiel teplot za prevadzky nastane,cim mensi tym mensia bude roztaznost materialu,tym mensiu sparu potrebujem. 1 cm na strane = uplny blud. to nie je zelezobeton
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?