Akú podlahu do technickej miestnosti?

Dobrý deň, aký typ podlahy dávate do technickej miestnosti? Je vôbec potrebné tam niečo položiť/vyliať? Do miestnosti sa bude vchádzať normálne z hl. chodby, tak či sa nemôže poškodiť napr. podlaha z chodby, ak v technickej nič nebude a tam sa to nejak ukončí. Budeme mať cementový poter Ďakujem za tipy a skúsenosti.
Odpovedať
my máme klasickú dlažbu - takú lacnejšiu z merkury marketu. https://www.modrastrecha.sk/blog/btus... https://www.modrastrecha.sk/blog/btus...
Odpovedať
@uhro "v technickej nebude nič" - také niečo neexistuje. Všetko je niečo, nič tam nemôže byť. Aj poter je betón. Alebo ak tam nie je nič, ani základová doska, tak tam bude zemina, hlina? Z akého dôvodu si chceš takto zošpatiť dom, že v technickej nedáš žiadnu podlahovú krytinu? Alebo tam nechceš dať ani len ten poter? Keď už vôbec nič tam nechceš dávať na poter, tak to aspoň natri nejakou farbou na betón.
Odpovedať
Tak keď sa tam bude vchádzať normálne z chodby z domu, tak by som tam potiahla tú istú podlahu, čo bude na chodbe. Aj keď je to len technická miestnosť, ale chcela by som to mať spravené poriadne.
Odpovedať
@chrobak7 nie je to velka technicka miestnost a chceme tam napratat kotol so zasobnikom, rekuperaciu, pračku sušičku. Tak či je to potrebne. Nejde teraz o "pár" eur lacnejsiej podlahy. Lenči je to potrebné. Dik.
Odpovedať
@btus nejde teraz ani o tie peniaze, len či to je treba, ked to bude prakticky cele zapratane.
Odpovedať
@uhro vzhľadom na to, že nám TM susedí priamo so zádverím (čiže tak ako aj Tebe), dávali sme rovnakú dlažbu ako v zádverí, resp. ako je v kúpeľniach.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to praktickejšie... Najlacnejšia dlažba a hotovo... Lepšie sa bude aj zametať a menej roznášať bordel do domu...
Odpovedať
Profilova fotka
a preco tak akoze nechces davat nic. my sme tiez davali dlazbu, potiahli sme ju pekne z chodby az do technickej
Odpovedať
Profilova fotka
@uhro tak ci treba ci netreba, to je take... to je myslim si na tebe, ci tam budes davat nejaku dlazbu alebo proste nieco. mozes aj nemusis, ja by som dala aspon nejaku lacnu, ale nieco by som dala.
Odpovedať
Profilova fotka
Potrebné to nie je, ale praktické áno. Najjednoduchšie je dať kus linolea. Sú v pekných dekoroch, položíš aj sám. Bude tam práčka, sušička.. denne tam budete chodiť. Udržiavať to treba.
Odpovedať
@uhro môžeš dať dlažbu aj tú, čo budete mať v chodbe, alebo v dome, v kúpelni. My to máme tiež celé zapratané, ale tá dlažba sa lepšie udržuje. Navyše máme dlažbu urobenú tak, že v strede technickej je " gulička" na odpad, a celá dlažba je vyspádovaná do guličky. Ak ale nechcete dávať dlažbu, tak aspoň to natrieť farbou na betón, pretože z betónu sa stále práši a mali by ste ten prach v celom dome. Proste tá dlažba je praktická.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, pridam sa tiez, budes tam vchadzat z domu, chodby, naboso/v ponozkach/papuciach, takze na zem treba nieco dat, aj ked len linoleum.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to miestnost v dome, takze podlahu urcite riesit. Dlazba je naj v TM. Obzvlast, ked je tam nieco s vodou.
Odpovedať
Tiež sa prikláňam ku skupine, ktorá je za podlahu 😄
Odpovedať
kludne by som dal dlazbu, akukolvek, aj najlacnejsiu. tam asi velmi nezalezi na tom, ako to bude vyzerat. hlavne, aby sa tam dobre zamietlo a hotovo.
Odpovedať
osobne som tiez za dlazbu a apresne je uplne jedno aka bude, kedze je to len technicka, takze nejak moc vymyslat nemusis
Odpovedať
Technicka je sucast domu a preto musi vyzerat dobre, funkcne ako ktora kolvek ina miestnost v dome! Lino, plavacka a podobne sunevhodne do technickej! Do technickej patri dlazba, gulicka a siroke dvere s padajucim prahom, pre pripad havarie vody a sirenia hluku z technologii (preto technicka)! Ja mam dlazbu i po stenach a vsetko riadne presilikonovane, aby bola vytvorena "vana" lebo voda je svina.
Odpovedať
My máme dlažbu, chodíme tam normálne ako do každej inej izby, teda bez topánok, resp je to aj ako "vstupná chodba" z garáže do zvyšku domu
Odpovedať
@uhro Či je to potrebné si musíš zodpovedať sám. Nikde nie je dané, že v tech. miestnosti musí byť podlahová krytina. Ak ti stačí holý betón, tak tam nemusíš dať nič iné. Či je to praktické - asi nie. niečo by sa tam zišlo - betón sa práši, ak sa ti na neho niečo vyleje, zostane fľak. Betón neumyješ.
Odpovedať
Hocico lacne - dlazba/lino…
Odpovedať
Do takýchto "mokrých prevádzok" kde je kotol a práčka, si skoro každý dáva dlažbu a aj obklad na tie steny. Ľahko sa to udržuje, ak kvapne voda pri údržbe kotla alebo z mokrého prádla, stačí pretrieť. A inak pri práčke je fajn mať aj umývadlo. Z poteru sa stále drolia čiastočky, preto minimálne náter dať určite. Ale krajšie aj lepšie je dať rovnakú dlažbu ako vo vstupe, tak ako ostatní vyššie radia. Alebo stačí úplne najlacnejšia za pár eur keďže to nie je veľký priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
Dlazbu…
Odpovedať
Profilova fotka
Kedže moja polovička tam bude travit viac casu (pracka, susicka) tak si aj vybrala co sa jej paci. A ja koň jej to robim na zelanie 😂😂😂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od muska414:

Dlazbu…
@muska414 Zdravím. Kde ste prosím Vás kupovali túto dlažbu? Ďakujem
Odpovedať
Nam ani nenapadlo riesit ci davat do technickej podlahu alebo nie. Ved tam v podstate denne chodim hore dole... mame tam dlazbu rovnaku ako v kupelniach, wc a vo vstupe. Technicka ma cca 4m2, za rohom vpravo je este kotol so zasobnikom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kreola:

Nam ani nenapadlo riesit ci davat do technickej p…
@kreola Téma je stará rok. Teraz sa pýtal leo1108 na niečo iné. Občas nie je na škodu pozrieť si dátum príspevkov..... 😶
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@kreola Téma je stará rok. Teraz sa pýtal leo1108…
@chrobak7 Tak toto mi uslo. Dik za upozornenie, nejaka som bola vcera roztrzita :-).
Odpovedať
@chrobak7 co je na tom, ak clovek reaguje na starsi prispevok? Ak posuva diskusiu a pridava nieco hodnotne, tak to ma zmysel, je to podla mna preferovany sposob, ako zakladat nove diskusie, najma ak novych ludi casto odkazujem na funkciu hladania. V tejto teme mi praveze tvoj prispevok (a zial takisto aj moj) pride uplne zbytocny... V tomto konkretnom pripade @kreola pridala realnu skusenost, ktora vie pomoct dalsim.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nomitan:

@chrobak7 co je na tom, ak clovek reaguje na star…
@nomitan ... tým zabila otázku, ktorú zadal leo1108. Tú už si nikto nevšimne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od leo1108:

@muska414 Zdravím. Kde ste prosím Vás kupovali t…
@leo1108 A-keramika bardejov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?