Akú podlahu do pivnice?

Ahojte, viete mi poradiť akú podlahu by som mohol dať do pivnice? Je tam betón, práši sa, kamienky sú tam, rád by som tam dal niečo také "priemyselné", nejakú gumu alebo tie kancelárske koberce alebo také niečo. Mám tam len práčku, kotol a nejaké haraburdy ale bol by som rád aby sa tam dalo chodiť v papučiach a nezanášal som si do domu bordel. Vďaka.
Odpovedať
1
2
Mas pod tym betonom hydroizolaciu? Je tam beton a potom poter ktory sa droli, alebo len beton? Najlacnejsie to bude povysavat, popripade vybrusit a dat linoleum, ked mas hlboko do kapsy, inac dlazba.
Odpovedať
@petiar ak nezáleží na vzhľade a má to byť veľmi lacné, tak niekedy stačí nahusto napenetrovať, ak treba vyrovnať povrch (kvôli uvolneným kamienkom a drsnému povrchu) môžeš na to vyliať nivelačku a potom to prípadne nalakovať pre lepšiu údržbu. Už som videl aj farbou natretý povrch, bolo to funkčné, ale mne sa to nepáčilo.
Odpovedať
Povysavaj priemyselnym vysavacom (sacok od bytoveho ti cementovy prach zaserie za 3 minuty a uz nepovysavas nic, jedine, ze by si mal taky co vysava do vody) a natri penetraciou, aj niekolko vrstiev. Staci duvilax. Ak potom davaj podlahovu krytinu, ale ak nebude podlaha rovna, lino sa ti vyderie na kazdom komienku co trci a co sa koberca tyka, tak do takeho prirucneho bordelkabinetu vonkoncom nevhodne riesenie. A Alebo po penetracii natri nejakou farbou vhodnou na beton´. Je ich celkom dost na trhu. http://www.efarby.sk/farby-na-beton-c409
Odpovedať
daj si tam nejaku dlazbu co nestoji bare honorare a mas pokoj
Odpovedať
poriadne vycistit natriet penetrakom este raz natriet duvilaxom a natriet 2 vrstvy farbou na beton
Odpovedať
Profilova fotka
Poriadne tam povysávaj nech sa zbavíš tých kamienkov a daj tam volakú najlacnejšiu dlažbu alebo aj na bazoši nejakú použitú keď ti je jedno ako to tam vyzerá
Odpovedať
práve som dorobil moju prvú dlažbu, v pivnici, kde predtým bývalo uhlie, takže krivý betón a prach, aspoň som sa to naučil 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@samo_blaho prosím vás,kde ste kupovali dlažbu do pivnice, ste s ňou spokojný???
Odpovedať
@maria455 zda sa mi ze to je najlacnejsia dlazba v obi. Stoji do 4E/m2.
Odpovedať
@rkorba Presne ako hovoríš. Myslím stala 4,20€ Presne takú istú som dal do pivnici ako @samo_blaho ešte aj špárovačku ma ako ja a bola z OBI. Pôvodne som plánoval do pivnici že dám linoleum, ale keď som pozeral ceny (9-12/€/m2) tak som dal radšej tu najlacnejšiu dlažbu akú som našiel.
Odpovedať
@maria455 wszytko v obi, ale cena myslím že bola asi 7€
Odpovedať
tak tu je: https://www.obi.sk/dlazba/dlazba-star...
Odpovedať
Článok sa načítava...
https://www.obi.sk/obklady-a-dlazby/d... tu to mas zoradene podla ceny, pricom hociaka bude dobra do pivnice ;-)
Odpovedať
@rkorba a ak tam neni hydroizolacia? co vtedy?
Odpovedať
@tribratri noo co ti mam na to povedat? dat hydro a na to poter a na neho dlazbu. Ked nemas problem so vzlinavou vlhkostou odspodu platne tak sa na to vykasli a daj tam tu dlazbu rovno a mas pokoj. Ja mam dosku na foliii a na strkovom lozku, takze mi vlhkost nerobi problemy.
Odpovedať

Odpovedať
@rkorba no ja som ten dom nestaval, stavala to nejaka firma pred 39 rokmi a ze naco hydroizolacia ze tu je sucho. Tiez mam kamienky a trusi sa to, tak sa zaujimam. Spodnu vodu za 15 rokov som zazil raz, vyvierala z betonu a susili sme.
Odpovedať
@tribratri Tak to najprv natri tekutou lepenkou budeš ju mať. Iné by bolo keby tam bola tlaková voda.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Idem riešiť podobný problém. Mám pivnicu kde je len udusana hlina. Keď som kopal čo je ďalej tak cca 10cm kamenie, tehla proste zásyp a pod tým ílovitá mokrá hlina. Nad betónovým základom vodorovná izolácia nie je. Raz keď boli prívalove dažde tak sa voda dostala do pivnice. Normálne tam voda nie je. Cca 10cm vody. Dom je na miernom svahu. Uvažujem že tam dám kari rohož a nejaký 5-7 cm betón. A v strede pre zicher 20x20cm jímku pre čerpadlo. Čo vy na to?
Odpovedať
Niet nad leštený betón....dáš fóliu,sietovinu 10cm zalesteneho betónu a máš doživotný pokoj.mne to robili vo fuske chalani čo robia haly ....maximálna spokojnosť...
Odpovedať
Akú foliu? Nopovu alebo obyčajnú čiernu? Ja uvažujem o vydláždení. Beton budem dávať vrecovany. Chcem to robiť po častiach. Prvá časť ma šírku 2.8m a pôjdem 1.5m. Potom po 2x to budem robiť. Celkový priestor je 2.8 m x 4.5m.
Odpovedať
@milan209 aj my sme mali v pivnici už zničeny beton,ale ten sme viliali nivelačkou a potom sme už len lepili dlažbu.Na spodok si daj niaky štrk potom kari sieť a beton a na ten už iba nalep dlažbu,my sme to takto na podlahe mali v dome a ked sme ho prerabali tak sme to robili ako ti pišem,len do domu sme natavovali aj ipu a tu smedali vyššie do takej vaničky.To prvej tak robili my sme tam mali drevenu dlažkovicu.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 Píšete, že máte problém so s vodou, ak sú prívalové dažde. Pozerám, že aj steny v pivnici dostali zabrať, nepomôže Vám preto riešiť len podlahu, ale rovno to spojte aj so stenami. Prerábam starší zanedbaný dom a mal som problém s neustálou vlhkosťou v pivnici. V prvom rade sme podrezali všetky vnútorné steny a ipu ich oddelili od obvodových stien. Následne sa na pôvodnú betónovú podlahu nalepila ipa a spojila sa s podrezaním. Na steny sme dali izolačnú fóliu (myslím že mala 0,8mm) a silikónom prilepili k ipe na podlahe. Obvodové múry sme potom obstavili s 5cm priečkovkami a za za to vyliali betón (do špáry medzi pôvodnou stenou a novou). Bolo to síce pracné, ale už 2r. je pivnica suchá a nikde nič nevlhne. Vo Vašom prípade by som sa nebál vybrať aj 30cm z podlahy, dať drenážnu vrstvu 10cm, betónový základ 10cm, izolačnú fóliu alebo ipu, ja by som dal ešte aj do podlahy polystyrén 5cm a potom 5 cm poter. Radšej si to urobte poriadne, ako by Vás to za 2-5 rokov dobehlo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@milan209 ako si to vyriesil napokon.
Odpovedať
Je to v polovičnom riešení. Dal som karirohož a cca 8cm betonu. Na to uvazujem dať izolaciu ktorú bude treba napojiť na jestvujucu vodorovnu. A potom poter. Ale čo som urobil podstatne je ze som po bokoch pozemku ho odvodnil.
Odpovedať
Zdravím, rada by som sa pripojila a požiadala o radu, podlahu v pivnici sme prehĺbili, zaliali na novo (makadam kari siete beton),na to sme dali hydroizolaciu a teraz by sme to radi niecim zaliali. Existuje samonivelacna hmota ktora je final? Kedze ide o pivnicu cca 110m2 s nizkou vyskou a nechceme dlazbu ani nic podobne... Dakujem za rady.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, riesim nieco podobne v starom dome. Chcel by som si trosku zutilnit pivnicu a potrebujem v nej poriesit podlahu. Problem je v tom, ze beton (cca 8cm vysoky) je prasny, odspodu mi do neho prechadza vlhkost a na roznych miestach sa robia mapy. Pod nim je uz len hlina. Steny su suche aj ked su dazde. Strop ma len 185cm. Jedna sa o priestor, ktory ma rozlohu 25m2. Rad by som si nechal poradit v tejto veci. Do uvahy prichadzaju tieto moznosti: 1. uprava v sucasnom stave 2. vysekanie sucasneho betonu, prehlbenie pivnice (cca 20cm ak by to bolo este nad urovnou zakladov) - obavy mam z mozneho narusenia statiky Dakujem za rady
Odpovedať
Pridávam ešte fotku pivnice ->aktuálny stav.
Odpovedať
@an_sendo tato foto je nedostatocna, odfot i napojenie steny na deku.
Odpovedať
@rkorba ďakujem za odpoved. Prikladám fotku + ešte jednu na ktorej je vidieť časť rozbitého betónu pod ktorým je navrhnutá zem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?