Akú podlahu do predsiene? Dlažba či laminát?

Profilova fotka
Ahote strechaci! Povodny zamer bol dlazba na cele prizemie. Nakoniec sme sa zhodli pre laminat QUICK-STEP do kuchyno-obyvacky a izieb. Zostava nam predsien a tu sa nejak neviem rozhodnut. Paci sa mi predstava jednoliatej podlahy po celom prizemi, ale obavam sa udzby, prip rýchleho opotrebenia laminatu v predsieni. Vase skusenosti??? Dakujem :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Prikladam dispoziciu, predsien je taky mackopes :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@wewika1 Ahoj ja osobne dlažba na vstupe v zime určite oceníš kamienky soľ a blato to je na laminát určite riadny zaberák tak isto dlažbu ideme dávať do predsiene kúpelne a technickej ale všade inde laminát ja asi takto.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my mame v predsieni dlazbu...ostatne izby laminat ;-)
Odpovedať
Praktickejsia je urcite dlazba. Na byte sme mali laminat, ale kym sme pesi vysli na 4-te poschodie, tak sa vsetok bordel a kamienky obuchali. Na dome mame dlazbu, ale predsien mame od ostatneho priestoru oddelenu dverami.
Odpovedať
Profilova fotka
@wewika1 Tá dlažba je menej zraniteľná - čo sa týka kamienkov a podobného svinstva. Predsieň (teda konkrétne ZÁDVERIE), kúpeľňa, WC, ŠPAJZA a kuchynský kút - dlažba. Zvyšok sme dali laminátovú plávajúcu podlahu. Sme spokojní. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@branomt @slnieckolu @fuska dakujem. ked ste davali dlazbu pokusali ste sa nejak dekórom problizit laminatu? ide o to, ze ak dam obyvacku napr dub, schody dubove schodnice a dajme tomu sivu dlazbu, ci uz to nebude cez ciaru :-N lebo zase hladat dlazbu podobnu laminatu je asi blbost, nikdy podobne nebudu ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Nie, nechceli sme sa dlazbou priblizit laminatu, bolo by to tak ci tak vidiet, ze je to ine...podla mna siva je neutral farba, ktora sa ti hodi aj k svetl. aj tmavsiemu odtienu dubu....myslim, ze tym nic nepokazis ;-) my sme sli zasa do hnedeho odtiena, kedze mame takto ladeny cely dom.. @wewika1
Odpovedať
@wewika1 myslím že to nebude cez čiaru, nemusíš z toho robiť takú vedu. Aj keď mi je jasné že takto je asi ťažké z tvojej strany si to predstaviť ale myslím, že by to mohlo byť fajn. Čo sa týka tej samotnej dlažby tak určite je to vhodnejšie riešenie, najmä z pohľadu údržby.
Odpovedať
my sme na dlažbu,ktorá už bola poškodená normálne nám 2 pukli dali vinyl click clack od quick stepu,spokojnosť my ale nemáme podlahové kúrenie,detto kúpeľňa,ja by som dlažbu dala iba do špajze.
Odpovedať
Profilova fotka
@kunver to ako keby som pocula manzela :-D "nemusis z toho robit taku vedu"...chlapi a ta vasa zavideniahodna pragmatickost 8-) ...dakujem ;-)
Odpovedať
@wewika1 ak sa jedna o dom, urcite dlazbu.. Laminat bude o par rokov zniceny. Si treba uvedomit, ze kym v panelaku sa vsetok bordel z topanok obucha cestou k bytu, tak v dome si to vlacis rovno do chodby.. A urcite sa dekorom dlazby nesnaz priblizit laminatu, lebo to nikdy dobre nedopadne..Radsej chod do kontrastu, nieco neutralne, ale nie dekor dreva.. My mame napr. vsade drevene dlazky a dlazbu v chodbe a kuchyni bielu.. Praktickejsia by bola siva, ci jemne bezova..Ale ja prave koli tomu, aby som hned upratala, aby sa tie kamienky nevlacli vsae, tak mam bielu..som nutena ju pretriet castjsie..
Odpovedať
@wewika1 My mame sivu laminatku a sivu dlazbu, vobec sa nepodobaju a nebol to umysel. Ale viem, ze niektori ludia ladia, tie klasicke drevove dekory. Mozno by to za pokus stalo. My sme pouzili dlazbu z kupelne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wewika1 ja som prave naopak davala kontrastnu farbu dlazby - drevene podlahy dub vs. biela leskla dlazba (k bielym lesklym skriniam, kuchyni), proste tak, aby dlazba ladila s niecim dalsim v interieri
Odpovedať
Odporucam do predsiene (aspon 1-2m hned po vstupe do domu) taky priemyselny koberec s gumennou podlozkou. Zachytava kamienky,vodu,sneh. A v tom pripade je takmer jedno ci je pod nim dlazba alebo laminat...
Odpovedať
Profilova fotka
@realistanr to maju svokrovci. pre mna je to maximalne nevkusne a tomuto by som sa naozaj chcela vyhnut :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuleenka biela leskla do kuchyne? tak to klobuk dolu ;-) ja mam teraz v byte lesklu vanilu na chodbe a v kuchyni a ide ma z nej porazit :-D (mame psa) do domu za mna lesklu podlahu ani nahodou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@realistanr radsej mat dlazbu ktoru clovek pretrie ked je mokra alebo co ako mat v chodbe priemyselny koberec :-D si to radsej u nas ani nechcem predstavit :-D
Odpovedať
Dlazba, je to prakticke
Odpovedať
@wewika1 my mame len 1 dieta a ziadne zviera, takze pohoda :) ale lestim to kolenacky :D :D :D
Odpovedať
mal aj dlazbu bez koberca...nebudem to umyvat 2xdenne ked je mokro...pre mna to je hlavne funkcne a vyzera to v pohode...ale kto chce nonstop pretierat dlazbu nech sa paci :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, za mňa určite do zádveria dlažba alebo celoplošne lepený vinyl alebo clic vinyl- menej náročná údržba, je to praktickejšie.
Odpovedať
@wewika1 mame tento: (cierno-siva farba) http://www.koberce.sk/koberce/objekto... Netusim co je na nom nevkusne,mne sa paci. A presne sluzi na to co ma: cize je to cistiaca zona v dome a zachytava spinu,vodu. V byte sme mali dlazbu,teraz v dome mame lepeny vynil a mozem porovnat udrzbovost ked tam koberec bol (ci uz na dlazbe alebo vynile) a ked tam nebol. S kobercom to je NEPOROVNATELNE bezudrzbovejsie ako bez neho. Ma podlozku,cize nikam sa nehyba,nesucha. Neznasal som tie situacie ked prisla navsteva a bolo vonku mokro,vyzuli a vsade voda,kamienky...presne TOTO je "maximalne nevkusne"
Odpovedať
Profilova fotka
@realistanr nam sa to do interieru proste nehodi, zatial🙈Mozno pride cas, ked si poviem, ze vykaslat sa na to, ci sa mi to paci ci nie, je to prakticke a hotovo, ale tak pokial nebyvame a nemusim stale lietat s mopom, este sa s tym nestotoznujem😉
Odpovedať
My byvame v byte a do predsiene sme dali dlazbu skoro rovnaku ako laminat. Teraz su v mode drevodekory dlazby a urcite sa ti podari najst taku co ladi s laminatkou. Ja by som sla ucite do dlazby. Cez zimu to ocenis.
Odpovedať
urcite dlazba, mame v dome podlahovku a dlazba je uplne mega. udrziava sa bez problemov. ja by som si na zaklade doterajsich skusenosti ani do kuchyne nedala ine ako dlazbu, lebo voda je zivel....
Odpovedať
@realistanr Ja budem radsej 5x denne stierat podlahu ako raz za tyzden taku rohoz vytriasat. :-D Stacia mi tie vonkajsie a som plna jedu.
Odpovedať
@realistanr mame to iste ale celoplosne nalepene, najlepsie na udrzbu, dlazba vkuse zapackana od mokrych topanok, od piesku. Najskor ju trebalo vysat potom pozmyvat :-p Teraz iba povysavame raz tyzdenne. Ziadne tahanie sa s vedrom a mopom.
Odpovedať
@wewika1 my budeme davat dlazbu.vsade laminat. V casti kuch. tiez dlazba vzor drevo a tiex v kupel.a wc.ked sme brali do kuch.nehali smes laminatlou a prirovnavalu co sa hodi.
Odpovedať
@fuska lenze to nie je rohozka a ja to nevytriasam,iba vysavam...ma to cca 1,6m x 2,2m. Vysavac mam hned vedla v sklade,povysavane to je do minuty aj s rozbalenim a zbalenim vysavaca...a robim to cca 1-2x tyzdenne
Odpovedať
Profilova fotka
@wewika1 dlažbu ale takú, co na nej nič nevidiet, matnú s jemnou štruktúrou a ani svetlu ani tmavú. Mam biele dlazdice v kupelke, najhoršia vec v dome.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?