Aký je rozdiel v cene valbovej strechy a strechy s podkrovím?

Profilova fotka
Na dom s rovnou strechu 10 x 10 m plánujeme postaviť valbovú strechu. Zvažujeme, či nie je múdrejšie vybudovať zároveň obytné podkrovie, netušíme ale o koľko by náklady narástli. Vedel by niekto odhadom povedať približnú cenu podkrovia? Chápem, že to závisí od použitých materiálov, ale financie nám nedovoľujú veľmi vyskakovať, takže len niečo štandardné, ale samozrejme použiteľné. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Nerataj len material ako napr ytong ale v tom uz mas aj strop aj to ti daco nabehne. Ale najvecsie polozky budes mat potom omietka,poter, elektrika,nabytok, viacej zateplenia....Cenu ale ti nepoviem
Odpovedať
@zlatica07 Keď len strechu tak počítaj drevo, krytinu, okapový systém, robotu. Keď obytné podkrovie tak rátaj náklady ako na ďalšie poschodie aj s vybavením, a k tomu pripočítaj ešte schodisko a samozrejme aj tu strechu. Priprav si aspoň 35 000 € a to si myslím je dosť skromný odhad.
Odpovedať
presne tak je to drahe radsej bungalov si zvecii o par metrov ak je este taka moznost
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko no neviem, ale pri rozšírení bungalovu by sme museli robiť nové základy, základovú dosku, múry a strechu. Okrem toho nemáme bungalov, ale dom s rovnou strechou a valbovú strechu naň plánujeme tak či tak. Preto som myslela, že zobytniť povalu pod strechou je výhodnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren tú sumu 35 tisíc myslíš spolu so strechou, alebo ešte navyše k tej streche, čiže len za podkrovie?
Odpovedať
@zlatica07 spolu
Odpovedať
@zlatica07 ako je to natebe ale ja by som to neriesi
Odpovedať
Profilova fotka
@zlatica07 Ak chcete robiť strechu, tak pôdorys 10 x 10 je dosť veľký, bola by škoda nevyužiť ho na podkrovie. My sme to tiež tak urobili pred piatimi rokmi a neľutujeme. Určite lacnejšie ako pristavovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@zlatica07 Ako materiál na samotnú strešnú krytinu sa dajú použiť výrobky v cene od 7 eur za meter štvorcový až po 35 eur za m2 a v podsate sú to štandardné materiály čiže relevantnú odpoveď na to čo sa pýtaš ti tu nikto nedá, chce to najskôr začať projektom.
Odpovedať
Profilova fotka
Predtým ako si dáte urobiť projekt zavolajte statika aby posúdil nosnosť strechy. Ak bude všetko v poriadku, určite sa do podkrovia pustite, bol by hriech nevyužiť takú plochu. Prístavba je každopádne drahšia a komplikovanejšia záležitosť. Nemalo by to zmysel iba vtedy, ak by ste neplánovali valbovú strechu. Ak ju ale robiť budete, tak to si podkrovie rovno pýta. Ale odporúčam predtým dať si vypracovať projekt rekonštrukcie, vyhnete sa zbytočným problémom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?