Obytné podkrovie pri valbovej alebo stanovej streche

Stavali ste bungalov s valbovou alebo stanovou strechou s obytným podkrovým alebo ste rekonstruovali? Zaujíma ma ako to vyzerá v podkrový,či je priestor stiesnený alebo sa tam dá fungovať
Odpovedať
Profilova fotka
@rybkal dobry deň ide o konkrétny projekt a ako je podkrovie navrhnuté, odporúčil by som Vám vytvorenie 3d vizualizácie Vášho zámeru, aby ste si to vedeli lepšie predstaviť a správne sa rozhodnúť.
Odpovedať
@rybkal Ahoj. Na Slovensku musí být několik tisíc takových baráků. Ovšem stavba nového je naprosto odlišná od rekonstrukce starého domu. Nepotřebuješ ani 3D vizualizaci, abys zjistila, jak to dopadne. Stačí dodržet normou stanovená pravidla. Pocit stísněnosti je v podstatě individuální záležitost ( je to pocit ) a každý to má jinak. Pro člověka malého vzrůstu ten určitý prostor pocitově vyhoví a u větších lidí asi nevyhoví. Aby se dalo obytné podkroví vybudovat, tak je potřeba mít únosný strop. Nesmíš ani zapomenout, že se tam nějak musíš dostat, co budeš asi řešit pomocí klasických schodů. Ty zaberou poměrně dost místa a tak se to nemůže pro jeden pokoj vyplatit - ani finančně ani prostorově. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rybkal na Slovensku nestojí ani jeden bungalov s obytným podkrovím, je to jednoducho dom s pokrovím. V bungalove sa obytné podkrovie nedá urobiť, lebo konštrukčná výška strechy nevyhovje požiadavke na obytné podkrovie.
Odpovedať
bungalov s obytnym podkrovim? to mi dako nevychadza. Tie dve veci k sebe vobec nejdu :-)
Odpovedať
@jan45 ale su,len su so stanovou strechou,ci nie?
Odpovedať
My budeme rekonštruovať starý RD, máme valbovú strechu. Teraz je tam dostatok priestoru, dosť miesta zaberajú aj trámy, ktoré sú umiestnené cca vo výške kolien. Ak sa to zatepli, tak sa síce zmenší priestor, ale aj tak miesta bude dosť. No a ak by tam tie trámy neboli, tak si môžem otvoriť aj tančiareň :D Podkrovie nám bude slúžiť skôr iba na pracovňu a odkladanie vecí. Ale ako vravím, miesta bude dosť. rozmer domu je cca 12x11 m, tak isto má rozmer aj strecha.
Odpovedať
@cecinar44 tiež máme dom 12 x 11 s valbovou strechou, a ak počítam s izoláciou tak 40 cm, potom s normou aká má byť výška nad rovnou plochou, nad šikminami, tak viac ako 1/3 z toho nebude. Ale aj tak je to oveľa lacnejšie zobytniť podkrovie valbovej strechy, ako postaviť úplne nový priestor.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
....bohužial mame neštastne skonštruovanu strechu, nie len že je sedlovo valbova (cca 12x13m) ale aj rozostup tramov bráni jej rozumnemu využitiu. o to viac ma to hneva ze bolo do neho investovane počas mnohých rokov a ak ho necham tak bude to stále len skladisko nepotrebnosti. Priestor by sa nam zišiel a tak sme ho začali vypratavať , co by ste spravili ? išli by ste do novej strechy? ak by sa zhodila stara a vytvorila nova tak priestor by bol na 3-4 izbák.... https://www.modrastrecha.sk/blog/loo_...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?