Čo je rozdiel medzi povalou a podkrovím ?

Zaujímalo ma či je tie dve slová v stavebníctve majú svoju vlastnú definíciu alebo sú to len synonymné slová ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lori0023 nie sú to synonymá, povala je priestor pod krovom, s obmedzeným využitím, podkrovie je podlažie s čiastočne šikmými stenami alebo stropom a dá sa využívať
Odpovedať
Profilova fotka
povala alebo pojd ako moj starky to nazyval je priestor, ktory je casto nevyuzity a je pod krovom. Pamatam si, ze starky tam maval vsetky nepotrebne veci. Podkrovie je v podstate podlazie, ktore je plne vyuzivane na byvanie :-) aspon teda ja tomu tak rozumiem :-)
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@lori0023 vysvetlila by som si to tak, že povala je niečo, kde sa odkladajú len veci a je to priamo pod strechou ale v podkroví sa dá aj bývať. Ale neviem či si to správne vysvetľujem. Tak laicky povedané si myslím :-) :-)
Odpovedať
@jelaspis to iste napisala aj @hena8874 ale co som ja nasiel definiciu, vid par cm vyssie - tak nemusi to byt na byvanie, len na ucelove vyuzitie :-D :-D :-D no a co je ucelove vyuzitie? mozno napr. odkladaci priestor tiez.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 veď samozrejme že to nemusí byť len na bývanie ale taký, ktorý majú malý dom tak aspoň majú kde odkladať veci a poprípade teda bývať :-)
Odpovedať
@hena8874 Ľudová múdrosť vie odpoveď na všetko :) Ďakujem za vysvetlenia
Odpovedať
Keď priestor nie je zabudovaný a zateplený, len pokrytý škridlami takto bude povala ? :D
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 obcas aj to byvanie vyzera ako sklad veci ;-) takze to je asi v konecnom dosledku jedno. Kazdy nech si pod tym ucelovym vyuzitim predstavi, co chce co mu pripada vhodne ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?