Zamietnutie stavby plota stavebným úradom

ahojte, boli sme na urade sa informovat ohladom povolenia na stavbu plotu, chceme stavat novy plot z betonovych tvarnic na miesto,kde je teraz povodne pletivovy plot. Stavebny urad sa vyjadril,ze nam taky nepovoli z dovodu,ze trvaju na tom, aby bolo cez nas pozemok vidiet, nakolko sa jedna o rozny pozemok a taktiez musime zabezpecit prechod jezkov cez nas pozemok (je to v zahradkarskej oblasti). Moze nam plot neschvalit, pripadne nas nutit do pletiva? mate niekto prosim skusenosti, pripadne viete poradit ako to riesit? dakujem za kazdu jednu radu
Odpovedať
@paura ano, moze vam predpisat, aky plot si mozete spravit, obzvlast, ak su na to dovody, ako aj pisete - rozny pozemok, kde by plot znizil bezpecnost, ak by cezen nebolo vidno.. Zda sa vam to mozno nefer, ale poviem vam, ze mame tu na nasej ulici presne tento problem, ze si ludia urobili nepriehladne ploty a teraz clovek aby trpol, co kde mu vybehne do cesty..
Odpovedať
a jezko ako prejde cez pletivovy plot :D. co je terminator :D. kludne si postavte betonovy plot. nezalezi ci je pozemok rozny alebo akykolvek. nato mali komancovske hlavy mysliet, ked parcelovali pozemky a stavali cesty :-D
Odpovedať
@bromid cez pletivovy plot bez podhrabovych dosiek ježko prejde... :-p
Odpovedať
@akvi dakujem za tvoj podnet, ale tak preco toto potom neplati napriec celej republike a nedovoluje zakon nepriehladne ploty kazdemu roznemu pozemku? rozumiem tvojmu pohladu, ale malo by to platit potom pre vsetkych :-S predpokladam,ze by sa mal stavebny urad rozhodovat v zmysle zakona,nie podla toho ako sa pani riaditelka rano zobudi a kto je jej symptaticky, kedze take ploty a dokonca aj rozny je uz v danej casti postaveny
Odpovedať
@bromid radi by sme postavili, no zistujem,ci vobec to mozu zamietnut a ako sa proti tomu branit. terminator bol dobry :-D
Odpovedať
@bromid cez pletivovy plot prejde aj diva svina, obzvlast ak je z tych novych (smyklavych) lakoplastovanych drotov.
Odpovedať
@paura ale ked stavebny urad pozaduje priehladnost plota kvôli vyhladu do krizovatky postupuje podla zakona, ked pozaduje moznost prechodu uzitocnych divych zvierat cez pozemok tiez postupuje v ramci zakona. Sice kazdy z nich je iny ako stavebny, ale pani riaditelka na stavebnom urade by si zasluzila pochvalu, lebo robi svoju poriadne (na rozdiel od mnohých iných nekompetentných riaditeliek)
Odpovedať
@paura Lebo medveď... uvedom si, že si nemôžeš postaviť čo chceš kde chceš. Dôvody na zamietnutie sú logické a reálne. Stále máš možnosť odvolať sa voči zamietnutiu povolenia na vyššie inštancie - na krajský stav. úrad. Alebo si postaviť čiernu stavbu a potom tŕpnuť, aké sankcie ti budú udelené.
Odpovedať
@paura Vies, asi zalezi od rozhladovych pomerov. Vies ako je nahovno ist cez takuto krizovatku ? To tam nemaju betonove ploty, ale len zivi plot. https://lnk.sk/kKY1 To odkial je pohlad, je vedlajsia cesta. Takze davas prednost autam aj zlava a sprava. Nic nevidis, pokial nevopchas tretinu auta do krizovatky. Pokial niekto ide po hlavnej, tak ta nema pomali ako obist, lebo odbornici parkuju ako to auto. Pricom cesta ma sirku tak 5 metrov. Pokial ta niekto sunda, tak navine si ty, lebo si nedal prednost vozidlam na hlavnej ceste.
Odpovedať
Profilova fotka
Vypytaj si regulativy pre vasu obec.Tam by mali byt presne spisane obmedzenia co sa tyka stavby plota,vyska,priehladnost atd.Mesto ci obec na 1000 obyvatelov by malo mat regulativy na vystavbu ale nie kazdy to ma.A je na len na nich co si tam zapracuju a schvalia.
Odpovedať
@zita19 nenazvala by som to krizovatkou je to len polna cesta, ktora ide okolo nasho domu
Odpovedať
@chrobak7 ale preco to potom plati iba na niektorych, jednemu schvalia a druhemu o 20 metrov nie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@asdfb nie je to krizovatka, je to len polna cesta, ktora ide okolo nasho domu :-)
Odpovedať
@lilecek myslis,ze to ma kazda mestska cast zvlast tieto regulativy? jedna sa totiz o bratislavu.
Odpovedať
@zita19 prosim ta a ak si dam pletivovy plot a nasadim si tam dookola tuje, aka budem potom priehladnost? ci myslis,ze ma mozu donutit ak si zasadim tuje,ze ich mam zo svojho pozemku vykopat? dakujem
Odpovedať
@paura Si ako tvrdohlavé rozmaznané decko - chcem a chcem a chcem... a prečo nemôžem, keď iný môže... Mne tiež dali podmienku v stav. povolení, že musím vybudovať na vlastnom pozemku 3 parkovacie miesta. Tak som ich musel vybudovať napriek tomu, že väčšina starších domov má možno 1 miesto. A čo chceš od nás? Aby sme ti vybavili výnimku? Alebo že čo máš robiť? Už som ti napísal - odvolaj sa. Možno vyšší orgán bude mať iný názor.
Odpovedať
@paura Daj priehladny plot, nechaj zarast zelenou (nemusia byt len tuje, napr. nieco popinave) a mozu ti fukat praskovy cukor. @chrobak7 Nejde stale o chcem chcem...mna napr. irituje, ze s obycajnym clovekom cvicia, musi vsetko dodrzat do bodky ale spekulat si vzdy dohodne nieco mimo a "nasi ludia" si stavaju co chcu bez povoleni s 3m hradbami a nikto im nic nespravi. Kolko ciernych stavieb bolo zburanych? Ani jedna.
Odpovedať
@paura ano, s ohladom na bezpecnost cestnej premávky ti mozu nariadit zrezat stromy a kry, ktore obmedzuju vyhlad. Rovnako ako elektrikari mozu nariadit orezat stromy, ktore zasahuju do vedenia (teda ti sa s tym neobsieraju, pridu s plosinou orezu a vec vybavena, lebo vedia, ze natahovat sa s niektorými ludmi by trvalo az kym by tie konare vedenie nevyskratovali)
Odpovedať
@chrobak7 by ma zaujimalo ci by si ty nebol rovnako tvrdohlavy, keby si myslel ad1 na bezpecnost svojich deti, ad2 na to,ze kedze mas 7 m presklennie v dome,ze ti kazdy jeden kto pojde okolo uvidi az do hrnca. rada by som videla teba na nasom mieste, keby tebe kazdy vidiel do celeho domu a tvoj sused by si uzival sukromie. hladala som tu pomoc,urcite nie osocovanie a nadavanie do tvrdohlaveho decka, to si prosim nechaj pre svoje deti.
Odpovedať
@zefe ved toto je ta nespravodlivost, ked tak to ma plati pre kazdeho bez vynimky
Odpovedať
@chrobak7 btw esteze ty mas navrhnute obetonovanie pozemku ako v pevnosti :-D
Odpovedať
@paura Na to, že ti bude vidieť do kuchyne si mala myslieť vtedy, keď si si projektovala to 7 metrové presklenie zo strany ulice. 8-)
Odpovedať
@paura Ale mne to schválil už v stavebnom povolení. A zo strany suseda mám priehľadný plot. Ale však daj to pletivo a na pletivo daj trebárs nejaké pletené šáchorie.
Odpovedať
@zefe Ale veď každý si môže postaviť čiernu stavbu, každý môže nedodržať príkazy a legislatívu.
Odpovedať
Profilova fotka
To by ste pootm ale nemali mať žiadny plot ak ide o tých ježkov, to im nevadí, že tam máte ten pletivový?
Odpovedať
@lucia1849 tiez si myslim a zaujimalo by ma ako prisli na to,ze jezkovia budu chciet ist cez nas pozemok (mimochodom chceme pevny plot iba zo strany ulice, od susedou bude stale pletivo) a nebudu chciet chodit cez pozemok susedov,ktorym povolili pevne betonove ploty
Odpovedať
Profilova fotka
@paura To by teda aj mňa zaujímalo, prečo si vybrali práve váš pozemok a vedia, že presne tade pôjdu :-D :-D Podľa mňa by stálo za to sa ich na to spýtať
Odpovedať
@paura Osobne si myslím, že ten argument s ježkami je len preto, aby ešte niečo bolo. Myslím, že najviac im vadí tá križovatka, resp. vedľajšia ulica. Tak navrhni plot tak, že na konci, kde je tá križovatka, bude otvor a v ňom bude nejaká priehľadná výplň, aby bolo vidno za roh. A zvyšok bude ako si pôvodne chcela. Pokiaľ nie sú obe strany tvrdohlaví barani, tak nejaký kompromis sa vždy dá nájsť.
Odpovedať
@paura A to už ti dali aj písomne - teda oficiálne zamietnutie ohlášky stavby plota, alebo to bolo prezentované iba "per huba"?
Odpovedať
@paura > Pokial je problem s vyhladom, nepomohli by tie velke dopravne zrkadla ? Nedaju sa niekde umietnit, aby sa dalo bezpecne vychadzat ?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?