Šírka vjazdu (brány) na pozemok

Profilova fotka
Poradí niekto, aká je ideálna šírka vjazdu (brány) na pozemok, resp. aku šírku máte Vy? Brána bude otváracia, dvojkrídlová, pre jedno osobné auto. Priestor mi dovoľuje šírku 3m, možno max.3,2 - bude to postačovať?
Odpovedať
postacovat bude, ved nemas na vyber si pisal 8-) Ja planujem 4m koli dvojgarazi.
Odpovedať
ja som najprv tiez ze takto, ale potom ze radsej posuvnu, aby sa mi tam zmestili aj 2 auta a aby som vedel zavriet branu
Odpovedať
@johny18 Garáže mávajú šírku brány 2,5 metra a auto sa tam v pohode vojde.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme 5,5 m na dvojgaraz
Odpovedať
@johny18 Záleží na šoférovi. Ak je ten vjazd pre ženu, treba minimálnu šírku 5 metrov. Ak je pre muža, pohodlne stačia 3 metre :-)
Odpovedať
My máme 5m na dvojgaráž, takže keď to chceš na jedno auto tak 3 resp. 3,2m je až až :) Nemusíš sa ničoho obávať. ;-)
Odpovedať
My máme posuvnú, 4 metre. Pre auto super, nie je problém. Avšak cesta pred domom nie je moc široká a keď chce vliezť väčšie auto = tatrovka, bolo to len tak tak. Ale my sme v kopci cez cestu je strmý kopec, čiže tatrovka nemá moc priestoru na manévrovanie. Ked som to plánoval, takúto situáciu som si neuvedomil, riešil som len vstup pre auto. A taktiež možno riešiť aj vstup pre auto s väčším prívesným vozíkom...hlavne to manévrovanie pred bránou.
Odpovedať
ja mam tiez 4 metre, je to zatial len amatersky stavebny plot, ale vdaka tomu, ze cesta je siroka len 4 metre, tak urobit 90stupnov vytocenie nie je vzdy az take jednoduche (hlavne ak sa parkuje pod uhlom ostrejsim ako 90stupnov, cize nacuva sa, a naopak sa ide opacnym smerom. hlavne nie kazde auto to vytoci, a to nemusi byt dlhe - staci ak auto neotoci kolesa az tak a problem alebo skor diskomfort je na svete.. ale da sa s tym zit, napr posunut plot blizsie k domu, ale tipujem ze u teba @johny18 to nepojde... keby som na tvojom mieste, tak si zoberiem auto a dam si tam drevo, alebo nieco, presne na centimeter-dva a skusam s autom (idealne aj inym- vacsim) ako to pojde.. ak to pojde uplne lavou zadnou aj naslepo, tak parada, a ak nie - tak mozes spekulovat co dalej :) ale neviem, mozno je to strata casu skusat to nanecisto.. moji stari rodicia maju plot siroky 2metre, potom je prijazdova cesta tak 10 metrov, este viac sa to zuzuje.. nema s tym problem tam nacuvat, ale cokolvek sirsie ako fabia je uz fakt na centimetre..
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino presne presne. Na toto treba brať ohľad. My tiež skrz toto budeme riešiť širšiu, pretože žena má večne problém niekde vojsť, už toľkokrát som počul, že nie je možné aby sa tam a tam s autom zmestila a keď som si presadol vždy som sa vošiel. Takže radšej širšiu, ale keď možnosti nie sú tak treba dať koľko sa najviac dá ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?