Poradíte plot, cez ktorý nebude vidieť na pozemok?

Ahojte strechaci, viete mi prosím poradit ako by sa dalo vyriešiť oplotenie pozemku z jednej strany, cca 30m, od poľa.. Pozemok jr dlhý cca 60m, a na tej druhej polovici planujeme osadit nejake popinave rastliny, fazule a cojaviem co. Na urovni domu a terasy by sme chceli nieco take aby nam okoloiduci po polnej ceste necumeli az do kuchyne a tak 😏 uz sme zvazili vsetky mozne riesenia - niesme zastancovia betónových ozrut, cize betonove panely nie. Zivy plot potrebuje svoj cas a starostlivost, to skôr mozno ako doplnkové riesenie.. Pletivo s tou zelenou plachtou nie. Preblok murik s osadenou nejakou vyplnou nie. Zváranie pletivo Nylofor s clonou nylofor screeno line je dost drahé.. no a tu nam asi dosli moznosti.. viete poradit este nejake ine moznosti za rozumnú cenu dostupné na nasom trhu?
Odpovedať
Jedno drahé, druhé zo zásady nie, tak čo chceš. Nejaké zázračné riešenie, co bude super lacné? Vysad si tam bambus alebo podobné extrémne rýchlo rastúce rastliny.
Odpovedať

Odpovedať
@ludmila2109 tak obyčajne pletivo a po ňom sa ti budu šplhat nejaké rastliny? Napr., brečtan? Alebo aj ta fazuľa.
Odpovedať
Mozno by ti vyhovoval dreveny plot,alebo v kombinacii s beton.murikmi, nieco taketo https://www.google.sk/search?q=plot+z... Ale najlacnejsim riesenim by bolo dat murik a bezne pletivo.A zelenu plachtu ,ak chces zabranit pohladom.Ked je to pekne urobene,nevyzera to zle. Pred to si nasad bud zivy plot,alebo rozne okrasne dreviny,alebo ovocne kriky.Napr.muchovnik je vhodny.Pomerne rychlo ti narastie,nevyzaduje vela opatery a mate v zahrade plno vitaminov a chutneho ovocia. Ked sa ti za 3-4 roky rozraste,zelenu plachtu mozes dat dole.
Odpovedať
@ludmila2109 gabionovy, plechovy lamelovy, tahokov, dreveny, ... vela vam toho asi nezostáva, ale chápem ťa, tiež by som nič z toho čo si spomenula nechcela :-)
Odpovedať
@azzflo všetko napísané za rozumnú cenu nebude 😂 tam jedine tyčky a pletivo 😉
Odpovedať
Heh poďľa mňa si všetky rozumné možnosti vylúčil už na začiatku, takže ani neviem, čo ti poradiť, okrem klasického pletiva :D
Odpovedať
Dakujem za odpovede, aj som si myslela ze nam toho už vela nezostava :-N asi to poriesime nakoniec s pletivom a plachtou, a budeme cakat az nam vyrastie ten zivy plot. To mi znie ako najjedoduchsie riesenie, jedine teda ze to potrvá.. čo už..
Odpovedať
Profilova fotka
vsetky moznosti, ktore mi napadli si hned hore v prispevku zavrhla :-D :-D ale napadlo mi, ze ked to mate taky kusok od pola tak nech je plot dost vysoky aby vam ho nepreskocila vysoka a nechodila vam obzierat stromceky :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ludmila2109 Plotový systém verzia 1 - VASPO STONE je skladačka s možnosťou vyskladania múrikov do výšky cca 100cm - odporúčané... čo sú 4 rady viď foto 3.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@vaspostone ahoj tento plotovy system moze ist aj na stenu ako obklad do exterieru? pretoze pozeram po nom chceli sme sokel a ktomu aj stenu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?