Elektrický zámok na bráničku

Profilova fotka
Pekný deň, prosím viete mi poradiť elektrický zámok na bráničku. Konkrétne predstava, keď sme stavali dom bola, že vo vstupnej chodbe máme vypínač, na otvorenie bráničky (čiže odblokovanie) a z vonkajšej strany sme to chceli na taký akoby čip (väčšinou to majú bytovky), samozrejme aj klasika kľúč, ak by sa niečo stalo .... vedeli by ste mi niečo poradiť, čo máte doma a ste spokojní ? ďakujem
Odpovedať
@johanka6588 Možno že sa dá kúpiť aj nejaké riešenie All in one, t.j. že by si kúpila jeden balík a v ňom všetko, ale skôr sú to jednotlivé diely, ktoré treba nakombinovať. Musíš kúpiť samostatne elektrický zámok, k nemu zdroj - medzi tým môžeš mať nejaký spínač, ktorý bude vnútri. Potom zvonku nejakú čítačku, znovu zdroj a oba zdroje pripojíš na el. zámok. Ja mám niečo podobné na vchodových dverách. Vo dverách je elektrický zámok, niečo takéto: https://www.klucka.sk/elektro-zamky/c... Vnútri mám videovrátnika, ktorý otvára aj bránu, ale je tam aj tlačítko na otváranie domových dverí: https://www.emos.sk/sada-videovratnik... A zvonku na fasáde mám klávesnicu Jablotron, kde dvere môžem otvoriť aj číselným kódom, ale aj čipovým príveskom, lebo to má zabudovanú čítačku RFID. Táto klávesnica potrebuje tiež svoj vlastný zdroj, ktorý je vnútri v stene a mám k nemu aj záložný zdroj pre prípad výpadku elektriny. Takže dá sa to urobiť, len to treba nakombinovať z rôznych komponentov, ponaťahovať káble - najlepšie ešte počas výstavby a zapojiť to. Spraví ti to každý elektrikár.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@chrobak7 otazka. da sa takato branka aj nechat "odomknuta", ze otvorim branku len stlacenim klucky, bez potreby kluca, cipu... Cez leto, ked sme vsetci na dvore, deti behaju po vonku, k susedom, susedia ku nam, nech je branka otvorena?
Odpovedať
@norcima Nerozumiem presne tvojej otázke - veď keď máš kľučku, tak elektronický zámok ti je zbytočný - bránku otvoríš kľučkou zvonku aj zvnútra. Taká bránka je tým pádom vždy otvorená, aj keď má inštalovaný elektrický bzučiak. A keď bránku zamkneš kľúčom, tak ju otvoríš zase len kľúčom. Kľučkou ani elektrickým bzučiakom zamknutú bránku neotvoríš. Skús presnejšie napísať, čo máš namontované, alebo čo chceš namontovať, alebo presne čo od zámku bráničky očakávaš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?