Elektrozámok na braničku

Zdravím majstri.Vie mi niekto poradiť ohľadne zapojenia elektrozámku na braničku pri plote,alebo spôsobu jeho ovládania?Asi by som tam chcel klávesnicu,alebo otváranie na čip,proste aby netrebalo mať pri sebe kľúč.Googlil som,ale nič polopatistické som nenašiel..len to že treba ftp kábel,ale odkial sa to napája tak neviem.Budem to riešiť naraz aj s posuvnou bránou,tak neviem možno sa bude dať napájanie poťiahnuť aj odtial.Alebo ako to mate spravené Vy.Popripade aké komponenty treba použiť,napr.aj z Alliexpresu 🙂 .Keby mi niekto bol ochotný to nejak zjednodušene vysvetliť,tak by som bol rád.Môžte kľudne aj do ss.Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
Napájanie by malo ísť z domu, každý elektrozámok má svoje trafo, kde konvertuje 220V na 12V, kde cez ftp kábel ide signál do bránky pre otvorenie. Skús pohľadať na internete "domový vrátnik s klávesnicou" a nájdeš celý set. Alebo, pre riešenie bez elektriny, napr. Locinox vyrába mechanický zámok na klávesnicu s kódom, kde nepotrebuješ elektriku vôbec...
Odpovedať
@jaro313 JA mám také otváranie vchodových dverí. Je tam elektrozámok, ktorý sa dá otvoriť klávesnicou pri dverách alebo čipom (samozrejme aj kľúčom). Ale iba vtedy, ak dvere nie sú zamknuté kľúčom - teda zámok otvára iba jazýček. Tebe pre bránku by to mohlo stačiť. Klíávesnica je od Jablotronu, vnútri má napájanie zo siete cez trafo a záložný zdroj. Dá sa to použiť aj v kombinácii s domácim alarmom, aj to mám ale ako atonómne ovládanie dverí, nie je to prepojené s alarmom, je to úplne samostatné. https://www.jablotron.com/sk/produkt/... Prktické je to, keď idem len na dvor, nemusím si brať kľúč. Dvere is otvorím kódom.
Odpovedať
Ja mam takto easydoor na cip a spokojnost. K tomu potrebujes toto: - Vonkajsiu jednotku na cip (kryt je v baleni) https://www.tesa-systems.sk/katalog/z... -Vnutornu jednotku, napr. tuto: https://www.tesa-systems.sk/easydoor-... - Zdroj: https://www.tesa-systems.sk/mean-well... - Separator: https://www.tesa-systems.sk/katalog/z... + elektrozamok na branke. Podla prilozeneho nakresu zapoji aj laik.
Odpovedať
@jurajd_tn @chrobak7 @bigjamajko -diky chalani,to už nejak dám.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?