Aký odporúčate plot proti hluku?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte modrostrechaci. Potrebovali by sme poradit. Mame so susedom 30metrov dlhu hranicu pozemku. Dotycny sused je pomerne hlucny a ma aj hlucneho psa. Hlukov je hnied niekolko, 1.cerpadlo na bazen, ktore ide nonstop a citime sa ako pri cerpacke 2. velky pes ktory steka nonstop 3. radio ktore zapinaju ked supri bazene a ich samotne hlucne spravanie. Najprioritnejsi je bod cislo 2 a tym je pes. Steka predovsetkym v noci. Dohovor uz bol, neuspesne, len rozsirili klebety ze sme fajnovky ( ktore nevedia spat pri psovi, ktory nam menej ako 10 metrov od okien steka niekolkohodin bezakejkolvek prestavky ) . Predpokladam ze to bude oriesok a preto hladam akekolvek riesenie ako ten ich hluk idealne odrazit naspat, alebo aspon pohltit, no kazdopadne, aby sme mohli zit bez akustickeho smogu a stresu. Hladali sme mozne riesenia, a vyslo nam, ze beton je idealny. Otazne len je, ci je to beton monolit, alebo nieco na sposob DT tvarnic, alebo skladany plot z panelov. To posledne riesennie ma nepatrne medzierky medzi panelmi, cize tam sa obavame ze to nepojde az tak dobre, jeho vyhodou ale je, ze zaberie najmenej miesta a je najmenej pracne. Otazne je, ciah jrubka betonu pomoze k pohlteniu hluku. Vyska plotu bude musiet byt taktiez vysoka, len kolko? 250cm, 300cm? Oni tam maju aj tak tuje vysoke cez 7 metrov, ktore nam tienia dom a v zime prakticky cely pozemok, takze skutocne neprideme o nic tak vysokym plotom. Dakujeme za kazdy tip.
Odpovedať
1
2
a pes preco brese -asi má pricinu
Odpovedať
@matoztt ty mas tepelne cerpadlo v sachte?
Odpovedať
@codyy spomina niekde tepelne cerpadlo? Pise cerpadlo.
Odpovedať
@codyy ciste teoreticky, keby je to TC, nemoho by byt v sachte? Pokial by bola dobre vetrana. Po pravde neviem ci je to obehove cerpadlo nejaka filtracia, alebo TC, ale TC ma zvycajne nizsie toniny ako filtracne, alebo sa myim? Tento zvuk co pocujem je skor vyssi a monotonny,
Odpovedať
@weggie fúha, tak to máš fakt dosť arogantného suseda. No obávam sa, že plot ti moc na hluk nepomôže. Ale tak vyskúšajte, možno to aspoň o trochu bude menej počuť. Nezávidím ti takúto situáciu.
Odpovedať
To by musel byt aky plot aby si mal pokoj. Ako podla mna je to zbytocne, lebo on bude asi taky, ze sa mu moc dobre vychadzat so susedmi nechce. No je to isto na porazenie, ked schytas taky vykvet vedla seba
Odpovedať
Je to pech ano, pretoze s dalsim susedom som uplne OK, aj mam od neho kluce, keby nieco, ze su prec a podobne. Tam staci slovo a to plati. Tam clovek aj ked citi casto grill, resp tam kuria drevom proti komarom, co tiez nie je prijemne, ale to, ze je to tiez clovek a hlavne nie arogantny, tak to sa lahko toleruje. Aj toho spominaneho by sa dalo tolerovat, ale nie vsetko naraz bez dohody a pochopenia. Najhorsie je, ze ked clovek pride,zaparkuje auto, otvori dvere a uz pocuje toho psa, az mi je z toho "sakra, ani sa netesim domov". ale tak, pes nevydrzi vecne a snad druhy bude tichy.
Odpovedať
Heh mozno si s nim ani on nevie dat rady a lezie mu to na nervy, len to neprizna. Hej ako tam s tym psom nemas co spravit, len si pocakt kedy pride jeho cas. My tak mame suseda s detmi, ktore nevedia nic ineho ako vrieskat a plakat
Odpovedať
Co u nas boli navstevy, nepaci sa im ani ten bazen-cerpadlo. Citat knihu pri tom je nervy drasajuce. Tak minimalne v tom by mohol ten plot pomoct. Pracoval som totiz na cerpacke a mat to aj na dvore, fuuu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ahojte, mam podobnu otazku akurat nie kvoli psovi. Mam dom pri ceste a budem riesit novy plot. Chcem nejaky klasicky z betonovych panelov a riesim vysku. Ma vo vysledku takyto plot nejaky dopad na hluk od pneumatik auta a pokial ano, ma zmysel riesit ci bude mat 2.25, alebo len 2m. Osobne ai myslim ze minimalny dopad na hluk to mat moze, ale ta vyska uz neurobi rozdiel, no skusenost neman. Vdaka :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od johnnnyk:

Ahojte, mam podobnu otazku akurat nie kvoli psovi…
@johnnnyk hluk sa ti dostane z boku plotu a bude sa ti odrazat medzi domom a plotom :-) Vysoky plot je super, ale potrebujes tam napr zelen, ktora ten hluk "pohlti"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@johnnnyk hluk sa ti dostane z boku plotu a bude …
@rkorba Zelen bude urcite nasledovat. Je to malinky pozemok, takze chcem z toho v podstate spravim len nejaku dekoraciu, externu cast obyvacky. Pocita sa s nejakymi tujami a tak. Myslis teda, ze by to mohlo mat nejaky efekt ?
Odpovedať
@johnnnyk Asi nikto nemá skúsenosť, či 2,25 m plot zadrží viac hluku, ako 2 metrový. Nikto nebude mať na jednom pozemku 2 rôzne vysoké ploty. Osobne si myslím, že to nebude žiadny rozdiel. Pozri si, aké vysoké sú protihlukové bariéry pri diaľniciach - tie majú tak 5-6 metrov. A sú z materiálu, ktorý menej odráža zvuk, ako nejaký rovný betón. Takže či dáš 2 alebo 2,25, tak nebude žiadny rozdiel ohľadne hluku. Na patrónke v BA je protihluková stena z protihlukových tvárnic od Durisolu. Keby si mal z tohoto materiálu 3 m vysoký plot od cesty, tak možno to niečo zadrží. Ale ticho tam nebudeš mať nikdy. Keď si kupoval pozemok pri ceste, musel si rátať s hlukom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od johnnnyk:

@rkorba Zelen bude urcite nasledovat. Je to malin…
@johnnnyk Ja od cesty staviam poriadny DT 20cm plot, lebo chcem aby vydrzal aj pripadny naraz osobneho auta :-) Panely su total shit, ktore ledva drzia sami seba a ked fuka a nie su vyfugovane, tak buchaju v stlpikoch.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?