Aky plot (Docasny/trvaly)?

Ahojte. S MM sme kupili pozemok a rozmyslame, ze kym zacneme stavat (mozno o rok) ho oplotime. Avsak rozmyslame, ze co bude jednoduchsie... Ci spravit docasne pletivovy plot alebo tam dat rovno betonovy, ktory tam uz ostane. Ake su base nazory? Co by bolo jednoduchsie/rozumnejsie? Dakujem za nazory 😊
Odpovedať
Profilova fotka
Na zemne vruty pletivovy. Pri akejkolvek betonazi potrebujes stavebne povolenie so vsetkou byrokraciou a poplatkami. Pokial nestoji dom neprejde to na ohlasku ako drobna stavba.
Odpovedať
Profilova fotka
@hyperzuzik takto: ak idete staviať dom v lokalite, kde nebudete denno denne, resp. sa jedná o oblasť s výskytom kradnutia materiálu a pod., tak pri stavbe domu je najlepšie mať už oplotený pozemok. Je to už na tebe, či zainvestuješ do pletiva a necháte si ho nejakých tých zopár ročkov a potom postavíte nejaký iný, buď skladaný, alebo murovaný typ oplotenia. Každopádne stavba domu stojí nemalé peniaze, čiže ja osobne by som riešil murovaný plot až na úplnom konci, keď už tam budete zabývaní.
Odpovedať
@jankazb Ako? Tu je príklad, že sa to dá... http://www.modrastrecha.sk/blog/mirom... Základ pod plot. A známy bude na jar stavať a betónový plot už od jesene stojí... byrokraciu okolo toho neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 to ze sa to da, neznamena ze je to legalne. Staci jeden neprajny sused a problemy i s pokutou stavebnika neminu.
Odpovedať
Byrokracie sme si vedomy... Pytali sme sa a nemal by byt problem. Je vsak problem so stavebnym odpadom, kedze naokolo sa budu tiez coskoro stavat domy a susedia sa radi podelia o staveny odpad... Jedine, coho sa bojim je, ze ci sa neposkodi betonovy plot (samozrejme sa necha priestor na stavebne stroje)
Odpovedať
Ja by som to nejako nesili zbytočne, išiel by som do pletiva, betónový by som vybavoval až potom vo finále, bude to istotka.
Odpovedať
Moj osobny nazor je ze betonovy plot je nevkusny, predrazeny a zbytocny prejav nedostatku vkusu. Je vhodny len vynimocne na pozemok ktory potrebujeme ochranit od hluku ci prachu ( napriklad pri frekventovanej ceste, v susedstve hydinovej farmy) alebo oddelit totalne neprisposobiveho suseda. Ale betonovat si svoju klietku okolo 500 m2 pozemku je zbytocne. Ovela prijemnejsi je zivy plot, obzvlast ak majitel zapoji trosku fantazie a spomenie si za na svete existuju aj ine rastliny ako tuje. Tak isto dreveny plot je velmi elegantnym riesenim. Pripadne pouzit pletivovy. Treba brat aj ohlad na okolitu krajinu, architekturu aby dom a jeho okolie zapadol a neposobil rusivo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?