Aký plot popri prístupovej ceste?

Prosím vás, máme krajný pozemok ( 40m dlhý) popri ktorom pôjde prístupová cesta k ďalším 4-5pozemkom 😞 ...samozrejme pozemok nas očaril svojim súkromím a kľudom a predstava cestičky popri celej dĺžke nášho pozemku nás neteší a preto premýšľam aké oplotenie tam dať. Betónové panelové ploty sa mi nepáčia, i keď uznávam že by v tomto prípade možno boli to najjednoduchšie riešenie. Plánovali sme panelové pozinkované pletivo a naň možno tie tieniace sieťky alebo bambusové rohože.. Prípadne existujú nejaké iné možnosti, tak aby to zapadalo do vidieckeho prostredia ?
Odpovedať
Profilova fotka
Dajte obycajne retic panely a vysadte vavrinovec. Pisete ze sukromna cesta. Neberte osobne, ale preco sa chcu dnes vsetci oddelovat od susedov? Byvame v novej stvrti. Cela ulica super vzdusne ploty a fajne si vychadzame. 5 domov to zas nebude premavku. cast kde budes mat bezprostredne terasu mozes inak odtienit. Ps ak plny plot urcite nie wpc dosky. Teda tie co som ja videl su prehnute jak gajdy no mozno ma niekto s kniecim kvalitnym skusenosti.
Odpovedať
@wyrky keby mám vedľa pozemok so susedmi to by bolo fajn, ale cestička...ale inak ten vavrinovec mi spomínalo už viac ľudí, vraj je to nenáročné, stalozelene...
Odpovedať
@violaceus pozri si ekodiel puzzle block, najlacnejsie celkom vkusne riesenie 😉
Odpovedať
@violaceus a aky je aktualny plot? Nad živím ste neuvažovali?
Odpovedať
@violaceus KEď tam je cesta, tak jedine betónový plot - buď z betónových dielcov, alebo z betónových panelov. Dnes sú aj pekné bet. panely, rôzne farby a rôzne vzory. Pozri napr. tu: https://www.betonoveplotystupava.sk/b... Ak tam dáš pletivo, alebo čokoľvek nie pevné, tak budeš počuť každé auto, čo prejde okolo a časom ti to bude vadiť, keď budeš na terase.
Odpovedať
Profilova fotka
Moc nie som zástancom tých betónových plotov, no v takomto prípade by som asi do iného ani nešla. Fakt potrebujete vytvoriť súkromie, no aj ako keby také odhlučnenie. A teraz nie je problem zohnat tie ploty v rôznych prevedeniach a aj v rôznych farbách
Odpovedať
@stefanby zatiaľ žiadny len základ z tvárnic.
Odpovedať
Ja by som sa nebála ani betónových plotov. Moja sesternica má betonovy plot presne preto, ze byva v rusnej casti a teda su spokojni. Ak by si chcela, pozri ponuku od https://byt-in.sk/betonove-ploty/ - oni maju odtial. Mozn sa ti zapaci nieco. Ak este prehodnocujes ci si das ten betonovy plot.
Odpovedať
na mna posobia tie betonove ploty vsetky rovnako. proste je to stena betonova a hotovo. viem, ze sa daju dat nejake upravy na to, aby to vyzeralo, ale aj tak. radsej by som si vybrala nieco ine.
Odpovedať
@violaceus ak ta nelimituje sirka pozemku, tak by som kombinovala pletivo so zivym plotom. Zivy plot nemusia byt len tuje, je vela moznosti aj stalezelenych. Vyhodou ziveho plote je aj to, ze pohlcuje prach. Na husty zivy plot sice treba par rokov pockat aj sa o neho starat, betonovy mas hotovy za tyzden, dva. Na druhej strane pred betonovy plot vies tiez spravit vysadbu a "poclovecit" ho
Odpovedať
Ten zivy plot vobec nie je zly napad a zapaslo by to celkom aj do toho stylu. Vlastne zivy plot je asi taka univerzalna zalezitost. Len si teda nad pockas chvilu, kym bude presne podla predstav. Ale za zvazenie to myslim stoji.
Odpovedať
Nasi takto robili tiez betonovy plot z jednej strany a presne ako si pisala, tak mama si ta tu stranu k plotu dala kadejake kvety a skalku spravila v rohu. Aspon to ozivilo ten plot.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?