Dobry den, neviete mi niekto pomoct ? Dnes som zapojil do zastrcky nabijacku od vrtacky, zrazu len silna rana ako z petardy a od vtedy nejde v celkom byte elektrina. Co s tym ? Poistky som vypnut a zapnut uz skusal, nepomohlo
@saimon852 Ak vypnúť a zapnúť poistky (ono sú to aj tak ističe a nie poistky) je jediné čo ohľadom elektriky vieš, tak sa na to vykašli, ničoho sa nechytaj a zavolaj si elektrikára. Inakšie budeme o Tebe čítať v čiernej kronike.
@raziel628 bol som pozerat na chodbe kde by mal byt hlavny istic. Ale su tam len 4hodiny(susedia) a moj ani nesvieti ani nevypisuje ziadne cisla, a ziadne istice v skrinke nie su.
@saimon852 to prvé nemôže byť hlavny istic je to úplne klasický C10. Každopádne ten rozvádzač je sám o sebe divný... Akože veľa B10 (svetelných) okruhov následne C16 s prudovym chranicom.... Ten rozvádzač je všetko možné len nie dobrý... Teda neviem kedy bola robená rekonštrukcia, nevidím zapojenie ale... No a hlavný istic je pred hodinami. Keďže hodiny nesvietia a neukazujú ani žiadne hodnoty znamená to že hodiny nie sú pod napätím a teda problém je pred hodinami a nie za (vás byt). Ako tu väčšina hovorí zrejme vypadol hlavný istic...
Tu elektriku by som si ale určite dal pozrieť 🙂
@neutrino uz som to vyriesil 🙂 hlavny istic vypadol, ako hovorite a rekonstrukcia bola robena 3 roky naspat, daval som do vsetkych izieb bodove svetla a k tomu este aj plus lustre v obyvacke a spalni a neon a led podsvietenie na balkon, asi preto tolko isticov.
@saimon852 nuž tak ako to bolo robené pred troma rokmi tak ten elektrikár môže vrátiť osvedčenie a rovno vám poviem že revíziou by to neprešlo. Iba ak takou "podpultovou". Zle spravené istenie, chýba hlavný vypínač, prudovy chránič je tiež zrejme len na niektoré okruhy a je s C nadprudovou ochranou, nie je inštalovaná prepäťová ochrana, sú kadejaké dokombinovane skratové odolnosti istiacich prístrojov... a to som ten rozvádzač nevidel otvorený.... Takisto netuším čo vám istí istic charakteristiky C/10/1.
No a to som ešte vôbec nespomenul legislatívne požiadavky pre výrobu rozvadzacov. Že pozdravujem vášho elektrikára.