Neviem si zvyknúť na život v byte

Ahojte, je tu niekto, kto má podobný problém? Už 5 rokov bývam v byte v meste, ale nie a nie si na to zvyknúť, nakoľko som vyrastala v rodinnom dome pod horou a každý deň, keď bolo dobré počasie sme trávili vonku. Otec vždy niečo majstroval, mama dokonca vonku aj varievala :D, my sme pomáhali, motkali sa po dvore alebo sme zadnou bráničkou vybehli do hory na prechádzky, huby, alebo len tak. A mne to teraz chýba, keď chcem ísť von, musím sa obliecť, nachystať, nie len tak "vybehnúť v teplákoch", tak to ma dakedy tak odradí, že nikam ani nejdem. Jasné, výhoda je veľká, mam tu všetko po ruke, no ale aj tak..
Odpovedať
1
2
@lili929 ja keby som býval na byte, tak som alkoholik :-).... Nič iné sa tam robiť nedá...:-) Napadlo ma, kúpte si záhradku. Mať vlastnú záhradku pre mňa znamená, že cvičím s vidlami pri kydaní hnoja... a je to iné kafe ako cvičiť v klimatizovanej uzavretej miestnosti s iontovým nápojom v ruke a robiť si selfiečka najnovším ajfónom s vyšpúlenými perami .... Držím palce....
Odpovedať
Profilova fotka
ako jasne, podla mna su proste ludia, ktorym byt bud vyhovuje alebo ludia, ktori si na takyto zivot proste nezvyknu. mal som to tiez tak kedysi no nastastie sa to teraz risuje tak, ze sa do domu vratime
Odpovedať
@lili929 tak sprav všetko preto aby si mala dom čo najskôr, dnes je možností veľmi veľa , len to treba ozaj chcieť, máš cieľ a všetko ostatné na čas stranou
Odpovedať
Profilova fotka
@lili929 a byt mas kupeny a s priatelom zijes? Alebo preco si zrazu v byte uz 5 rokov? Neda sa kupit domcek? Chatka? Moja kamoska s priatelom tiez velmi dlho chceli dom, ale nakoniec kupili byt skrz pohodlnost a dostupnost aj do prace, deti skolka, skola, ale kupili si na samote u lesa v jednej dedinke taky mensi zrub, maju tam vodu, elektrinu,kuria drevom ked treba a chodia na vikendy, prazdniny, stretavaju sa tam s rodinou a funguju :)
Odpovedať
Ja som trpel 42 rokov v byte (posledných par rokov to bolo uz mentalne peklo, vadili mi susedia, vadili mi malickosti, ktore som nemohol zmenit). Teraz si uzivam kazdu minutu v dome - pol roka sa kazdy den tesim domov ako male dieta a pripadam si tam ako na kazdodennej dovolenke Ma to tiez svoje muchy - o 10 minut musim skor vyrazat z domu do prace, cestujem autobusom namiesto 30 minut 45. Ale v podstate vsetko ostatne je v dome uz len lepsie. Radsej mensi dom blizko mesta, ako vacsi byt v meste. Platime sice trosku viac (kvôli vacsiemu hypu), ale na druhej strane mam k dispozicii 3x vacsiu obytnu plochu ako byt, "neobmedzene" ulozne priestory, iba jedneho suseda a 7arovy pozemok navyse, kde si robim co chcem, kedy chcem a ako chcem. A nenosim v hlave mentalny blok, ci budem mat kde vecer o 8 zaparkovat, ked sa vratim s nalozenym autom z dovolenky. Mudry som jak radio.
Odpovedať
a preco nevybehnut v meste len tak v teplakoch? normalka pohoda
Odpovedať
mne by byt a mesto vyhovovalo aspon je kam vyjst na dedine je total nuda
Odpovedať
Profilova fotka
@lili929 ja keby tak dlho zijem v dome a milujem to tak ako ty tak nejdem asi do bytu za ziadnu cenu, my dokoncujeme byt take tie ceresnicky na torte uz iba a bude to dokonale, ale zvazujeme niekedy v buducnosti aj kupu domu
Odpovedať
@janaigor No v byte byvame s manzelom, odstahovali sme sa kazdy od svojich rodicov, chceli sme byt sami, mat sukromie, aj ked s rodicmi dobre vychadzame. Byt sme kupili normalne na hypoteku, vtedy sme sledovali aj domy, ale tam bolo treba podstatne viac penazi. Teraz stale uvazujeme, ako kupit/postavit nejaky domcek, kedze aj manzel je z rodinneho domu, aj jemu to chyba. Ale tie dnesne ceny :-|
Odpovedať
@lulaw nuz co, ked rozpocet nepusta :-)
Odpovedať
@santos950 jasne, ma to vyhody, napr. pracu mam 3 min peso od bytu, to je na nezaplatenie :) ale horsie je to uz potom vecer po prichode z prace, sediet doma v bytovke. Ja som bola naucena stale daco okolo domu robit :)
Odpovedať
@pier tak to je uzasne, v dobrom zavidim :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lili929 jasne to chapem, ale tak dnes sa da uz cokolvek, spolocne financovanie, teda neviem ako to mate, len som sa snazila poradit a co teda nejaka chalupa chata? Mobilny dom v kempingu alebo tak?
Odpovedať
@dangs dufam, ze aj mne sa niekedy podari mat vlastny domcek :) ale to by tie ceny pozemkov a vsetkeho okolo toho nesmeli ist kazdym rokom takou zavratnou rychlostou hore :-D
Odpovedať
@lulaw uz sme rozmyslali aj nad chatou, ale ja by som sa tam potom prestahovala asi nastalo :-D
Odpovedať
Tiez nemám rada byty. Možno nejaký staromestsky bytík v historickej budove alebo v malej tehlovej bytovke ešte ujde ale tie panelákove kralikarne to je katastrofa. Bývali sme tak rok, nikdy viac. Slnko tam svietilo ráno od 5 do 6 ináč temno. Výhľad z prvého poschodia na opachu naproti a parkovisko. Suchý prekureny vzduch, z každého rohu nejaké škreky, hore každý den chlap vrieskal po ženskej, potom bitka ona do rána nariekala na záchode. Pod nami mali zas 4 detvaky z rodu Tarzana a neurotickeho ustekaneho čokla, suseda odvedľa čistý big Brother nalepena nonstop na kukatku keď sme otvorili dvere hneď bola aj vonku "kam idete?, kde ste boli? Pred panelákom jedna jediná expreliezka konštrukcia bez smykalky, rozbita lavička a už nič, iba auta, na zemi psie hovna, tie dva úbohé stromky co tam boli tak vytali. Kultúra bývania za milión. Keď boli byt pozrieť kupci normálne mi ich bolo ľúto, také nehorázne peniaze by som v živote za hentaku betónovú noru nedala. Za cenu garsónky sa dá kúpiť novy mobilhaus, záhradku si prenajať a človek veselo býva aj za pár eur.
Odpovedať
Úplne ťa chápem. Ja som bývala v paneláku cca 30 rokov a bolo to utrpenie. Sústavný hluk, žiadna príroda, žiadne súkromie...Odmalička som túžila bývať v dome na samote. Potom sme kúpili dom na polosamote pri lese a do bytu by ma už nikdy v živote nikto nedostal. Lepšie bývanie, než máme teraz, by bolo už asi len na úplnej samote :) Dúfam, že aj to raz bude. V bývaní na dedine, kde máš susedov z každej strany, nevidím žiadne výhody. To už potom radšej dom v meste, tam máš aspoň všetko poruke.
Odpovedať
co ja by som dal za to keby som mohol s manzelkou len tak byt doma vecer 😊
Odpovedať
Veď predaj byt a kúp si starší domček, to nie je žiadny problém. Postupne si ho zrekonštruujete. My keď sme sa rozhodli kúpiť dom, mali sme len 2-izbový byt v meste a žiadne úspory. Predali sme byt a za cenu, ktorú sme za neho dostali, sme kúpili 3-izbový dom s 19 árovou záhradou a ešte sa nám aj zvýšilo na základnú rekonštrukciu.
Odpovedať
@lili929 nezufaj. My sme tiez zacinali v byte,hrozne sme tam trpeli. Snazili sme sa vikendy travit mimo bytu. Vlastne aj po robote som sa neponahlala do bytu,ale vsetok cas travila vonku. Snivali sme o dome,ale presne ako pises,tie ceny... Nakoniec sme nasli starsi dom a komplet prerobili. Konecne sme spokojni aj ked niekedy mi chyba mesto,nemenila by som za nic. Hladaj pozemky,domy. Neupadaj na duchu. Dom pride,ked to budes najmenej cakat. Len sa toho neboj a chod si za svojim snom. Velmi vam prajem,aby sa vam podarilo odist do domu.
Odpovedať
@lili929 keby ste predali byt,nevyjde vam na kupu domu? Skus pozriet moznosti financovania,ake su hypoteky a tak
Odpovedať
Je to vsetko o zvyku, mne to tiez trvalo, ale casom som si zvykol, ale samozrejme, ze stale ma to k domu tahalo a preto som zacal robit vsetko preto aby sme mohli mat svoj dom ;-)
Odpovedať
@santos950 veď ty nemáš manželku santos, čo tu zas fantasmagoríííš :D :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
ako ak vam to financna situacia dovoluje tak ako preco nejst do domu, len ako to musite chciet proste obaja. poznam ludi, ktori napriklad do domu by nesli ani za svet, vyhovuje im praveze ta bytova pohodlnost
Odpovedať
@lili929 ja som v byte vyrastla a aj som tam donedavna zila, zvazovali sme kupu domu dost dlho, nakoniec sme sa dohodli a kupili sme si dom v meste, nie uplne ale proste v takej prilahlej casti mesta, len to je trosku odrezane asi 4min autom a mame kaufland, obi, asko, kik a vsetky tieto obchody :)
Odpovedať
Profilova fotka
@standa1981 to by behalo po Slovensku alkoholikooooov, keby si každý o bývaní v byte povedal to, čo ty :-D @lili929 Ahoj, ja zas bývam celý život v byte, žiadna králikáreň, s manželom sme teraz kupovali byt a jedna z hl. požiadaviek bola menšia bytovka (teraz máme bytovku s tromi vchodmi, po 8 bytov v každom vchode), susedia (mladí ľudia), trávia leto a pekné dni pred bytovkou a starajú sa o kvetinové záhony, trávnatú plochu pred bytovkou, tento rok sadili stromceky, robili provizórne detské ihrisko a pod...:) Takže dosť záleží aj to, v akej bytovke bývaš, pri tej našej sa mi niekedy zdá, že tí naši susedia to majú ako dom :-D A takisto záleží, aké máš záujmy..poviem ti, za mňa, hlavú nevýhodu bývania v dome: naši kamaráti kúpili dom a dokončujú ho, každú voľnú chvílu keď je pekne+víkendy "musia" tráviť na dome, lebo treba spraviť hento/toto...my "bytovkári" trávime víkendy na turistike, v prírode, na bicykloch... takisto cez týždeň po práci, sme kuusok od hory, takže ideme na prechádzku, bicykel..... jednoducho každý máme svoje aktivity, takže nečučíme doma medzi stenami do bedne :-D a tiež ak máš balkón, sprav si provizórnu balkónovú záhradku, zasaď kvety, bylinky, o ktoré sa môžeš starať, na balkóne sa dá spraviť príjemné sedenie... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lili929 tiež som mal možnosť porovnať , najskôr som býval na byte potom v rodinnom dome ale už by som na byť asi nešiel preto som sa pustil do stavby domceka naplno keďže riešim vlastné bývanie :-)
Odpovedať
@baluinka Faktoid: Slovensko je plné alkoholikov. Máme cca 400000 závislých, každý rok pribudne 6000 a podieľa sa na 60% všetkých ochorení a príčinou každého piateho úmrtia muža je alkohol.
Odpovedať
@roboza Výborne. Len škoda, že väčšina tých alkoholikov je koncentrovaná v dedinách, kde v bytoch nežijú ...
Odpovedať
@amater88 sak prave preto som to napisal
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?