Odpoveď na príspevok od zuzlicek44:
Ahojte. Prosiiim,len taký prvý nástrel - či vôbe… @zuzlicek44 a kde by akože mala byť tá kuchyňa? Otázka je ale irelevantná, lebo na čom naozaj záleží, je odpadové potrubie.. To musí ísť z drezu do najbližšieho odpadu do spádu.. To býva limit. A tiež vyhovujúca elektroinštalácia.. Kuchyňa zvykne mať silové spotrebiče typu indukčná doska, elektrická rúra...Tie vyžadujú zvyčajne samostatné istenie na samostatných zásuvkách, čo nemusí splňať existujúca elektroinštalácia. Treba tiež nové trubky na vodovod, tiež musíte s nim počítať.. Kadiaľ ich ťahať, kde sa napojiť. Z tvojho nákresu nie je nič z toho nakreslené. Všetko sa dá, ale otázka skôr znie, či to bude mať zmysel za vynaložené náklady realizovať.Odpoveď na príspevok od 4lex:
Neporadím, ale by ma zaujímal dôvod prečo to tak … @4lex aby vznikla z kuchyne izba. Pokiaľ to tak nespravím,budem musieť kupovať nový byt. Preto sme ochotní hodiť do prerábky aj 20000.. ľahšie je nám dať 20tisic a mať plnohodnotné bývanie,ako brat hypo na 120tisic.🤷Odpoveď na príspevok od zuzlicek44:
@4lex aby vznikla z kuchyne izba. Pokiaľ to tak … @zuzlicek44 chápem teda. :) ale nerozumiem tej hypotéke. Prečo by ste si museli brat takú velku hypotéku, kebyže chcete len o izbu väčší byt? Tento kde teraz ste sa nedá predať ako to zbytočné komplikovať prerabkou?Odpoveď na príspevok od 4lex:
@zuzlicek44 chápem teda. :) ale nerozumiem tej hy… @4lex predať sa dá.. ale tak či tak by sme "prerobili".. byt je na hypo,z predaja sa hypo musí vyplatiť. ( Hypo stare dobre podmienky)Odpoveď na príspevok od 4lex:
@zuzlicek44 chápem teda. :) ale nerozumiem tej hy… @4lex ja zase nechápem otázke že keď chcem o jednu izbu viac prečo väčšiu hypotéku 😁 Je rozdiel kupovať dvojizbový a trojizbový bytOdpoveď na príspevok od zuzlicek44:
@4lex ja zase nechápem otázke že keď chcem o jedn… @zuzlicek44 no chápala som to tak, že by ste museli brat o 120.000 viac, to sa mi zdalo dosť kvôli jednej izbe, ale zrejme som len nepochopila tu spravu predtým.Odpoveď na príspevok od ralf364:
Treba rozmýšľať aj nad tým, či takáto prerábka ne… @ralf364 Rozumiem,vďakaOdpoveď na príspevok od zuzlicek44:
@ralf364 Rozumiem,vďaka @zuzlicek44 to už skôr rozdeľte tú veľkú izbu na dve, sú tam dvoje dverí.. a obývačku si urobte v tej menšej izbe, prípadne rozkladací gauč a budete mať spálňu aj obývačku v jednom.. je veľa možností ako aj z menšieho bytu urobiť viac izieb. Ale prehadzovať kuchynu, to je to najzložitejšie čo môže byť. A do budúcna ak by ste ten byt chceli predať.. môže to byť problémOdpoveď na príspevok od zuzlicek44:
Ahojte. Prosiiim,len taký prvý nástrel - či vôbe… @zuzlicek44 teraz pozerám že v tej veľkej izbe čo máte ako obývačku ak dobre chápem.. už nieje druhé okno. Ak ale potrebujete pre dieťa izbu, uvažovali ste nad tým predelit túto miestnosť? Napadlo ma, že možno by stačilo takou vysokou polícou, že by tam aj svetlo šlo.. alebo potom zo sadrosu a nejakou presklenou časťou, aby tam aj toho denného svetla bolo, veď na spánok toho netreba veľa. Alebo deťom dať tu samostatnú izbu a vy si urobte takú predelenu spálňu v obyvacke.. fakt len posteľ alebo plus ešte satnik.. a nemusíte ťahať celú kuchyňu kdesi.. ešte rúry možno by sa dali pretiahnuť, aj odpad.. ale čo digestor? To nepôjde 🫤 Je to možno provizórne riešenie ale veľa ľudí má takto z dvojizbaku 3izbak a žijú plnohodnotne. Dokonca poznáme - 9clenna rodina žije v takto prerobenom 2-izbaku 😃😂 dalo by sa všelijako tie izby poriešiť určite..Odpoveď na príspevok od zuzlicek44:
Ahojte. Prosiiim,len taký prvý nástrel - či vôbe… @zuzlicek44 ja som to robil ,menil som bývalú spálňu bola na južnej strane na kuchyňu a do bývalej kuchyne som dal teraz spálňu na severnej strane, teraz je prepojená kuchyňa s obývačkou , sú na južnej strane , v zime ked je jasno ako teraz sa vykuruje len slnkom, do kuchyne sa robily nové rozvody vody odpad , vedľa je kúpelňa takže nebol problém a elektrina tiež , podružný rozvádzač je presne pod terajšou kuchyňouOdpoveď na príspevok od tabitka337:
@zuzlicek44 teraz pozerám že v tej veľkej izbe čo… @tabitka337 uf v terajšom dvojizbovom? 9ti?to je plocha tak 50-65m2 ja som sa narodil v dome prababky a jeden čas tam bola kopa ľudí,4 generácie jeden čas i 15 , prababka porodila 13 detí, no všetke tam spolu asi ani neboli rozdiel vo veku cez 20r,ale bola iná doba , všetci sa živili len tým čo dorobili takže obývačka bola na poli a kopa ľudí spávala kade tade i po šopách nad stajami v lete, tie boli oveľa väčšie ako pomerne veľký dom na tú dobuOdpoveď na príspevok od duzu:
@tabitka337 uf v terajšom dvojizbovom? 9ti?to je… @duzu oni majú ten 2i byt vo výmere okolo 70m2, preto sa im to oplatilo. Teraz ho majú prerobený na 3i. A úložný priestor aj spanie majú dobre vymyslene. My sme mali takú výmeru v 3i byteOdpoveď na príspevok od 4lex:
Inak ešte mi napadlo, kamaráti tak kúpili byt, kd… @4lex aj nado mnou búchala v nedeľu doobeda a myslím si bude mať rezne, chlapec to hovoril susedovmu a on hovoril že mali fazuľu a otec mu búchal tlčikom po doske aby sme si mysleli že budú rezneOdpoveď na príspevok od zuzlicek44:
Zmenou,by vznikla izba. ( Bývalá kuchyňa) @zuzlicek44 ja by som vchod do tej novej izby presunula na druhu stranu a kupelnu s WC premiestnila k stene s buducou kuchynou. Tak jednoduchsie vyriesis vsetky pripojky na vodu aj odpad, pretoze ich vies tahat v muroch alebo primurovkach