Kedy sa povazuje dany problem v byte za havarijny stav? Ako som pisal sem uz davnejsie buchaju mi stupacky celu noc, ako s kladivom, neda sa spat, vcera som spal hodinu a pol a dnes hodinu. Cez den som nevyspaty, v praci sa neda fungovat. Zaspavam ked soferujem do prace a naspat. Bytove druzstvo to riesi uz 2 mesiace a este stale nebolo ani hlasovanie. Nie je to nahodou zdraviu nebezpecne ak clovek nespi ? a nie je to havarijny stav a nema sa riesit hned ? aj bez hlasovania ?
@marian_8 skusal som uz vypnut kurenie, bucha to aj tak, kedze ja mozem mat vypnuty radiator ale ak nadomnou niekto zapne nahreju sa aj moje trubky a zacne to pukat
@megdesign uz som skusal vsetko, zvacsil dieru do druhej izby, je navolno, volal som aj kurenara ktory pozeral ze tiez je stupacka vpohode, jedine hore sa dotykala konstrukcie sadrokartonovej steny ale tam prilozil gumu, a aj tak puka deuha stupacka nie ta co je podlozena. Jedine podozrenie mam na dolny priechod, lebo mam tam chranicky, a stupacky su na nich akoze natisknute z jednej strany. Lenze odstranit chranicku sa neda. Volal som uz aj stabvabrov, daval inzerat atd. a ze jedine zeby to nejak vyburali alebo vyrezali, ale je tam vysoka pravdepodobnost ze prerezu stupacku.
ja by som vyskusal u seba vsetky ventily zavriet, za ventilom odpojit aby radiator a rurky boli na volno a odsledoval ci nieje natesno u mna ... lebo tie kolena to tam je porobene teda statocne, ako keby neexistovalo ine riesenie alebo v kufri nebolo nic ine iba spojky a kolena 😄 a kazde iny material ...
ale buchanie kladivom si predstavujem take ako ked som nadaval pri hrani cez vianoce a sused nadomnou ci podomnou zatrieskal doslova kladivom po stupacke 😄
toto je taky aj ako u nas pukne ...ale nejako to nevnimam ...
asi odkedy urobili nove privodne rozvody vonku do baraku a vyregulovali ...
co bolo teraz pred zimou ...
@saimon852 toto nebude u teba. Kludne moze mat sused o tri poschodia pod tebou zamurovanu stupacku napevno a siri sa to odtial. Treba pozriet vsetky byty...
Svokrin sused o poschodie nad ňou, na štvrtom, zamuroval stúpačku. Respektíve dal si dlažbu do obývačky a prechod stúpačky cez podlahu zalial betónom. U svokry, ktorá bývala pod ním v zime stúpačku vždy tak vydulo, ohlo až sa oprela o stenu. V 8 poschodovom paneláku. Ono sa to nezdá ale natiahnutie rúry dlhej tých povedzme 23m môže byť aj 3-4cm. Všetko to závisí potom od toho, kde po trase stúpačky sú pevné body a kompenzátor. Ak vôbec je nejaký kompenzátor. Zmena dĺžky tej rúry prebieha zakaždým ako sa ohreje a potom vychladne. Vtedy ak je rúra (rúry) na kontakt s nejakým iným materiálom tak sa o neho šúcha (betón, hrana plávajúcej podlahy, kotva uchytenia potrubia atď). Keď je ale trecia sila veľká tak sa nešúcha priebežne ale chvíľu vydrží a potom zrazu pustí a rúrou trhne a pri tom trení vydá ten zvuk buchnutia.
Nieje mi celkom jasné ako v tomto môže vôbec pomôcť vyregulovanie systému - podľa mňa len veľmi okrajovo. Jedine žeby sa vyregulovaním dosiahla stála teplota vykurovacieho média.
Tak nejako si to vysvetľujem ja.
@toky1 kompenzator nemame, pytal som sa bytoveho druzstva, ze nie je ziadny. Pytal som sa aj ci by ho nemohli dat. Tak mi povedali ze ano, ale ze nevedia kde presne, a zbytocne ho daju niekam na trojku, ked pricina pukania je napriklad u mna na 6tke.
Ze radsej by vymenili uz celkovo stupacku, preto bude hlasovanie o vymene.
tak druzstvo o tom asi vela nevie ...zeby muselo byt tam kde puka, nech sa to necha poriadne prezriet, kde co ako to ma urobene, lebo co dokazu niektory narobit 😄
kamos v byte rozobral podlahu, vybral piesok a hla, susedove kable k svetlam, nuz co by stym dalo robit, necham na mysli inych 😄
@saimon852 Možno niečo chápem zle ja ale nemyslím si že stúpačku treba meniť. Treba len zariadiť aby nebola v kontakte s iným materiálom. Lebo ak ju vymenia a novú urobia tak, že sa bude dotýkať betónu, či plávajúcich podláh tak bude rovnaký problém. Treba osekať betón v ktorom väzí stúpačka aby nebola na kontakt, odrezať či zbrúsiť z plávajúcej podlahy atď. Podľa mňa to je jednoduchšie ako vymeniť rúry stúpačiek.
no niekde sa dotyka ...ja neviem kde ...treba jednotlivo prejst
kompenzator necham na posudnie kurenarovy co sa vyzna ...to asi zalezi od vysky bytovky ...
Aj tu sa to riesilo, kompenzatory nepomohli. Ako to potom dopadlo nie je uvedene. Asi to vyriesili ked uz nepokracovali v diskusii.
https://www.modrastrecha.sk/forum/kur...