Dispozícia 3-izb.bytu pre 5-člennú rodinu

Ahojte, potrebujem poradiť, ako zariadiť náš byt, tak aby sme sa zmestili piati, keďže k nám pribudnú dvojičky😉 aktuálne je syn (5r.) sám v izbe, budúci rok už bude školák a nejak s ohľadom do budúcnosti aj aby sme sa všetci komfortne pomestili..pridávam foto pôdorysu a druhá je veľkosť izieb. Ide mi skôr o rozloženie, zariadenie miestností, než o veľké prerábky..Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Z komory spraviť normálnu kúpeľňu. Špajzu zachovať alebo pripojiť ku kúpeľni, ale skladovací priestor určite bude potrebný Terajšiu kúpeľňu zrušiť na úkor kuchyne. Väčšia kuchyňa už môže slúžiť aj ako jedáleň. Obývacia izba bude slúžiť ako spálňa rodičov aj ako obývačka. Neskôr, keď budú dvojičky väčšie rozšíriť im zadnú spálň na úkor spálne rodičov - obývačky.
Odpovedať
@silvia_kurekova zo špajze a komory urobiť izbu pre 5 ročného syna (ak tam je dostatočne veľké okno) a izbu nechať pre dvojičky.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst školáka do stiesneneho a mimina do izby???? @silvia_kurekova ešte by som to tak minimálne rok neriešila. Školák zatiaľ sám v izbe. Dvojičky tak do roka tipujem s rodičmi v spálni... Neskôr asi spálňa rodičov bude musieť byt v obývačke. Dá sa riešiť plnohodnotným spaním bud v pódiu, alebo urobiť vyvýšené spanie ak to výška izby dovolí...
Odpovedať
@spiderhst @silvia_kurekova by som tiež zo špajze a komory urobila izbu pre staršieho. Veď spolu to je bez mála 8m². Aktuálne nejakú kratšiu posteľ (aký je vysoký syn aktuálne? 115-120cm?) - do tých 170 cm, aby vošla pod kratšiu stenu. Až bude starší, tak posteľ pod strop a dole bude mať dostatok miesta. V puberte bude rád že má vlastnú izbu a kľud.
Odpovedať
@silvia_kurekova my máme síce trochu iné rozmery izieb a len 2 deti ale riešili sme to tak že najmenšia izba 4,20x2,80 je spálňa, druhá izba 4,20x3,20 je obývačka hoci každý zo susedov to má ako detskú a pôvodnú obývačku 3,30x5,75 sme zariadili ako detskú a každý nad tým ochká že ako super to majú... aj tá komora je riešenie otázka je či by nechýbal skladovací priestor potom....
Odpovedať
kupiť 4-izbak?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Je to realistický názor. Byt je malý pre 5 člennú rodinu. Keď sa nedá za väčší je to dobré riešenie. A keď nebude na väčší tak aj tá rošáda kúpelňa-komora. A zabudnúť na nábytok na nožičkách. Všade musí byť úložný priestor.
Odpovedať
V obyvacke by som spravila detsku izbu, len by som ju predelila prieckou, aby sa nerusili deti prechodom do spalne. V terajsej detskej by som spravila obyvacku. Spajzu a komoru zachovajte, ulozny priestor sa vam zide. Hlavne si tam spravte police a systemy na mieru, ale variabilne, nech tam toho napchate co najviac. Zatial by som to vsak neriesila, dvojcata este chvilu nebudu potrebovat vlastnu izbu, ale budu s Vami. A ked budu deti male, kludne by som u nich nechala aj velky jedalensky stol a prechod z kuchyne, aspon ich budete mat pod dozorom. A skolak si aj tak este par rokov bude pisat ulohy spolu s Vami. Vsetok nabytok skuste mat s uloznym priestorom alebo skladaci. A najlepsie je mat vstavane skrine, pojmu ovela viac veci (ked si ich spravne navrhnete pre svoje veci). Nechcem robit reklamu, len byvam v malom byte a viem ako su v nom potrebne ulozne priestory na mieru, aby sa tam dalo fungovat :) P.S. ak by vas napadlo prerabat kupelnu, urcite ju nespajajte s wc, rano by ste sa tam pozabijali :D
Odpovedať
Este mi napadlo, ze som byvala v byte, kde z 3-izbaku spravili "stvorizbak" tym, ze predelili obyvacku prieckou aby boli 3 neprechodne izby pre najomnikov. My sme v tej prechodnej casti bez okien (svetliky a dvere so sklom z izieb a dobre lampy vyriesia aj svetlo) mali "satnik" a susiaren, ale kludne by som si tam vedela predstavit aj gauc a telku :)
Odpovedať
ďakujem za reakcie a nápady. Uvažujem však aktuálne nad tým, že taký rok-dva to hádam počká ešte. A neskôr nechám detskú iba ako priestor na spanie s poschodovou posteľou alebo dvoma samostatnými po stranách a jednou výsuv.prístelkou. V strede bude priestor na hranie. Ak by to nešlo neskôr inak, zmierime sa s manželom tiež s tým, že kúpime do obývky kvalitný gauč na spanie. Tá rozdelená obývka mi príde ako kutinec potom, nebude tu žiadny priestor na dýchanie 😒
Odpovedať
Profilova fotka
Kamaráti majú presne takýto byť. Z tej veľkej komory urobili krásnu veľkú kúpeľňu. Majú v nej sprchový kút (walk in) i rohový vaňu. Pôvodnú kúpeľňu spojili s kuchyňou, takže im vznikla veľká kúpeľňa a majú v nej pri okne i veľký jedálenský stôl. A tu izbu pri obývačke zväčšili tým,že smerom.do obývačky urobili šatník. Z obývačky ubrali asi 1.5m na ten šatník, ktorý má vchod zo spálne. Takže majú i dosť odkladacieho priestoru.
Odpovedať
Profilova fotka
Z detskej spravit spalnu. Zo spalne detsku pre vsetky deti, ale tak ze sa priecka posunie na uroven tej ako vstup do kuchyne. Obyvacku a kuchynu prepojit. Vchod donkuchyne bude vlastne vchod do obyvacko-kuchyne. A este gratulujem k dvojickam. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
keby náhodou aj prerábka, tak mi ešte napadlo - časť z kuchyne - tá 256x179 prerobiť na kúpeľňu, pôvodnú kúpeľňu nechať na komoru, v novej kúpeľni nechať priestor na časť kuch. linky, t.j. skrátiť ju o 60cm, takže by mala cca 196x179 (bez hrúbky priečky) a komoru zo špajzou nechať juniorovi. Bude za ten priestor neskôr veľmi vďačný, aj keď sa to zdá ako kutica, ale bude len jeho. Veď to ešte nemusíte riešiť hneď teraz, stačí aj o 2-3 roky
Odpovedať
@misi35 ďakujem 😉toto by sa mi inak asi najviac páčilo. Síce spálňu sme neposúvali, no v obývačke sme na tej stene do spálne spravili komplet vstavanú skriňu, ušetrené miesto v spálni😉
Odpovedať

Odpovedať
@silvia_kurekova aj tak.. 7m na kuchynoobyvku je doost.. Ja budem mat na dome 7,5, kuchynu do U, jedalensky a sedacku.. 4,5 na sirku..
Odpovedať
rodicia maju takyto byt ale bez komory, spajze a balkonu a pomestili sme sa tam 6ti ;-) izby boli pre deti kedze sme boli dve baby dvaja chalani a obyvacka bola predelena perinakom a za nim mali rodicia postel a nemusite ani robit ziadne upravy
Odpovedať
@vladkaby myslím si, že to nskoniec aj tak nejak urobíme. Už v pôvod. príspevku som totiž písala, že my nechceme práveže riešiť nejaké prerábky veľmi. Krstní rodičia vychovali takto 3 deti a to mali o 1izbu menej, v komore mali spálňu a v detskej boli 3deti spolu. My sme skôr rozmýšľali, že keď tak ostane deťom detská aj spálňa a my poriešime neskôr spanie v obývke, napr.výklopnou posteľou - videli sme celkom fajn riešenia napr. od Nessie myslím..
Odpovedať
@silvia_kurekova alebo mozte kym budu deti este male ich dat do obyvacky vy ostanete v spalni a v detskej si spravite obyvacku a potom to prehodite.
Odpovedať
Isla by som asi do toho, ze urobit pri vstupe spalnu a dalsia izba by bola detska, ktora by sa zvacsila cca o polovicu obyvacky a myslim, ze tam by mohli byt vsetky deti spolu :-) Pripadne by bola ta jedna detska priechodna, to by nemal byt nejaky problem, kym budu deti mensie ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?