Výmena okien + inštalácia vonkajších roliet: tipy na dobré firmy/montérov (BA)

Výmena okien + inštalácia vonkajších roliet: tipy na dobré firmy/montérov (BA) Prešiel som množstvo tém, ktoré sa v posledných mesiacoch venovali oknám a roletám, ale nenašiel som odpoveď na našu situáciu, ktorá je trocha špecifická, tak dúfam, že nevytváram duplicitnú tému. Veľa ľudí sa tu pýta na okná a až potom riešia montáž, ale nás naopak zaujíma, ktoré firmy či konkrétne partie, naozaj vedia okná montovať a aj zodpovedne jednať. Až na základe toho si chceme vybrať z ich ponuky. Kvalitnú montáž považujeme za základ a hocijako dobré okná nebudú plniť svoj účel, keď sa namontujú zle. No a toto je naša situácia: Na jeseň by sme chceli vymeniť okná v celom byte (6 + balónové dvere). Okná sú tu od začiatku stavby (2006) a už dlhšie s nimi nie sme spokojní. Štve nás tiež, že sa na ne nedajú nainštalovať exteriérové rolety, lebo na to nie je dostatočný priestor. Ďalší problém je, že okenný otvor, resp. zateplenie je na paneláku spravené krivo. Keď sa na to bol pozrieť pracovník jednej firmy, čo inštaluje rolety, tváril sa trocha kyslo. Nerozoberali sme to do hĺbky a naznačil, že sa to samozrejme vyriešiť dá, ale nebol z toho nadšený. Takže hľadáme niekoho, kto si s tým v pohode poradí a nijako nenaruší zateplenie/fasádu. Boli by sme veľmi vďační za vaše tipy a skúsenosti s firmami, resp. ich montérmi v Bratislave. Táto téma je jeden veľký hlavybôľ pre kopec ľudí, tak hádam by to pomohlo aj iným v tejto lokalite pri rozhodovaní.
Odpovedať
@vlado_12 prečo hned meniť okná? ide cez ne chlad? nestačí ich poriadne zatepliť? a k vonkajším roletám, prečo len na upevnenie na rámy okien?
Odpovedať
@duzu Chlad - ide, aj prievan a nechceme to riešiť iba vymenou tesnenia. Upevnenie - iné upevnenie nie je možné, to nám tvrdil človek z firmy, čo to robí. Z bočných strán je príliš málo mm na upevnenie líšt (menej ako 3 + krivé múry domu, ktoré tú veľkosť ešte skrátia). Vychádzame z toho, čo nám povedali firmy, keď sme pred rokom riešili, že si dáme iba rolety. Sme ale laici, takže možno nám ušli nejaké iné riešenia na trhu. Radi si necháme poradiť.
Odpovedať
Ahoj, my sme menili stare plastove okna (krive rehau s dvojsklom) na zateplenom panelaku za trojskla v profile PROFIL TROCAL 88+ Robila nam to jedna firma zo Stupavy, co ma v nazve aj cislo. Cena za dvojokno do 1 izby bola cca 600EUR komplet.
Odpovedať
Nakoniec sme zúžili výber na firmy Incon a Cedera. Teraz ale uvažujeme, či si vybrať okná Incon Luxury 74 mm alebo Salamander 82mm. Čo by ste odporúčali? A čo sa týka pôvodného príspevku, čo si myslíte o kvalite montážnych prác týchto dvoch firiem v BA? Vopred vďaka za reakcie!
Odpovedať
Oprava: Incon Luxury 76 mm (a nie 74)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch

Odpoveď na príspevok od vlado_12:

Oprava: Incon Luxury 76 mm (a nie 74)
Zdravim @vlado_12 , prosim Vas, ako Ste sa nakoniec rozhodli a boli ste spokojni? My aktualne riesime rovnaky oroblem a firma Cedera sa mi zda byt dobra volba. Vdaka za odpoved.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?