Výmena okien a dverí a vonkajšie žalúzie

Dobrý deň. Rekonštruujeme starší rodinný dom. Teraz ideme meniť okná a vchodové dvere. V dome súčasne bývame. Poraďte prosím ako postupovať: kúpiť dvere a okná, vybrať si firmu na osadenie dverí a okien - alebo to robí firma kde si kúpim okná? A ako to urobiť nech je najpohodlnejšie? Firma aj zdemontuje staré okná alebo to musím sam a aj pripraviť otvor pre nové okná? Vyrovnať a omietnuť otvor? Čo sa týka vonkajších žalúzií to sa robí hneď z oknami alebo ako? A prosím odporučte firmu pre realizáciu okien, dverí a žalúzií okres Galanta. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@pablo87 rodiče právě dokončují výměnu oken po 35ti letech životnosti. Vybrali firmu a přes ní i okna, firma dodává montáž a taky si připlatili za odvoz a likvidaci starých oken. Mají 2 patrový dům, kde přízemí je cihla a patro dřevo. Výměna zabrala 2 dny. Měnilo se 17 oken různých velikostí. Po výměně byly nainstalované žaluzie, pak parapety a teď zateplení. Mají na to tři party pracovníků- zvlášť okna, zvlášť žaluzie a zvlášť zatepleni. Záleží na každém domu. Někde se musí okenní otvory více připravit, někde se to udělá lehce a jen zakryje lištou. U rodičů musel dojít i zvlášť obkladac vyspravit obklady v koupelně, to se nedá úplně bez poniceni udělat. Jiný člověk bude dělat lišty kolem oken (v dřevěné části domu) a další na vymalování. Takže hodně zdaru při výměně. Jo a ještě mají člověka, co jim v ČR vyřizuje dotaci od státu, kterou mohou žádat při zateplení a výměně oken.
Odpovedať
Chcel by som ešte tieto dve okná zjednotiť do jedného, vyhodiť ten stredný stĺp. Logika hovorý že by tam mal byť len jeden preklad. Ako zistiť bez vyberania okien či je tam jeden preklad? Vysekal som pomedzi a vidim tam nejakú zmes cementu a slame. Môžem to počítať ako preklad? Pozrite foto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pablo87:

Chcel by som ešte tieto dve okná zjednotiť do jed…
@pablo87 zrejme len heraklit... je pod ním betón?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@pablo87 zrejme len heraklit... je pod ním betón?
@blacksr To ešte neviem, musím vysekat ten heraklit alebo skúsiť vysekat nad samým rámom okna.
Odpovedať
zalezi od firmy, niektore len dodaju okna, ine zabezpecia aj montaz a mozu aj demontaz starych okien. to si zisti vsetko, ked si budes davat robit cenove ponuky, aby si sa vedel pripravit na dalsi postup. tienenie mozes aj nemusis davat naraz s novymi oknami. predpokladam, ze sa bude montovat na fasadu, takze to mas v podstate jedno.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kebabstar:

zalezi od firmy, niektore len dodaju okna, ine za…
@kebabstar To už má pablo asi poriešené, teraz sa pýta na niečo iné. Nie je na škodu veci si pozrieť celú diskusiu a potom reagovať. Nie len pozrieť si prvý príspevok a písať, len aby si niečo napísal. Dobré je keď poradíš to, na čo sa pýta teraz, nie to, na čo sa pýtal pred 3 mesiacmi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pablo87:

Chcel by som ešte tieto dve okná zjednotiť do jed…
@pablo87 Z týchto fotiek to nevidno. Treba zistiť, či je nad oknami jeden monolit betón neprerušený na tým stredom. Aj tak by som to asi neriskoval bez toho, aby to videl statik. Ten stredový stĺpik tam asi pre niečo dali, nie je tam len tak. A navyše vyzerá byť dosť masívny. Musíš omietku aj ten heraklit osekať až po nosné murivo, aby si videl, aký je tam preklad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kebabstar:

zalezi od firmy, niektore len dodaju okna, ine za…
@kebabstar už mam objednané dve okná a vchodové dvere. Firma mi zdemontuje staré a namontuje nové. Špalety okolo okien a dverí si budem opravovať sám. Žalúzie dám neskôr, od firmy s ktorou spolupracuje okeanska firma. Čo sa týka toho stĺpika medzi oknami v kúpeľni ešte som sa nestihol tomu venovať ale určite vysekam a zistím čo tam je za preklad.
Odpovedať
V piatok mi bola firma vymeniť okná a dvere. Okolo dverí bolo dost práce pred osadením lebo som znižoval preklad. Po montaži sú tam práce len okolo špaliet. Okolo dverí viem ako na to. Len ked sa menili okná ktoré boli kastlikove tu som musel vymurovat s každej strany 10cm lebo bol toľko väčší otvor. A ako zavrieť dieru kde bol kastlik (kde boli rolety)? Môžem na to ist takto ako som to urobil na fotke? Styrodur 8cm penov zalepit? Samozrejme ešte zavrieť z prednej strany tam kde je vodováha na fotke. Ten pliešok je len dočasne dokiaľ pena nespevní. Bude ten stred držať ked sa na to z vonkajšej strany natrie lepidlo cca 0.5-1cm a rohová lišta? Pozri foto, prosím o radu.
Odpovedať
No keďže nikto neodpovedal, urobil som to zo styrodurom. Aj čo som prečítal že by sa nemalo... Tak bolo najľahšie... Okolo okien som dal APU lištu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@pablo87 Z týchto fotiek to nevidno. Treba zistiť…
@chrobak7 Ten stredový stĺpik bol z dierkavej tehle na kant. Tak asi to nedržalo mnoho. Aj logika hovorý že ten preklad musí byť v jednom kuse. Tu sú lepšie fotky.
Odpovedať
ano v starych domoch je veľa záludností , aj my sme menili 50 roč. okná za plastové , bolo treba veľa materiálu na dorovnanie ostenia a tiež som si pomohol na upravu otvoru s porfixom ...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@pablo87 Z týchto fotiek to nevidno. Treba zistiť…
@chrobak7 Neviete možno či potrebujem stavebné povolenie keď chcem z tých dvoch okien urobiť jedno väčšie? Aj čo všetko to obnáša? Čo vlastne potrebujem z dokladov ak mi treba stavebné povolenie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pablo87:

@chrobak7 Neviete možno či potrebujem stavebné po…
@pablo87 Nerieš stavebné povolenie. Rovno vymeň tie okná za jedno, nikoho to trápiť nebude, keďže ide o rodinný dom. Keby to bol panelák, alebo bytový dom, tak tam by mohli susedia namietať, že meníš štruktúru okien. Ale v RD to nikoho nezaujíma. Len to daj posúdiť statikovi, aby ti nespadla stena a nemal si z toho prúser.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, v totmo článku si nájdete rady, ako je potrebné si pripraviť okná pre vonkajšie žalúzie: Vonkajšie žalúzie Z90, všetko, čo potrebujete vedieť o predpríprave na vašu stavbu. https://www.bezhmyzu.sk/vonkajsie-zal...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pablo87:

@chrobak7 Ten stredový stĺpik bol z dierkavej teh…
Logika hovorý jedno ale praxa druhé. Za tým heraklitom bol preklad, jeden z vnútornej strany, druhý z vonkajšej strany. Aj ano na tom strednom stĺpe bol v celosti. Ale nepresahoval za okná. Musel som ho vymeniť celý. Takže práca čo bola na hodinu - vymeniť okno sa predĺžila na dva víkendy najprv vsadiť preklad z vnútornej strany a potom z vonkajšej. Z vnútornom som dal dva preklady na stojato. Dva nesnosné preklady lebo som ich dával sam a nosný nemôžem sám zdvihnúť. Z vonkajšej strany som dal dva NOSNÉ preklady tam mi už prišiel pomôcť kamarát.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pablo87:

Dobrý deň. Rekonštruujeme starší rodinný dom. Ter…
@pablo87 sme odborníkmi na tieniacu techniku. Neváhajte navštíviť štúdio tieniacej techniky K-system v Nitre na ulici Levická 7. Poradíme Vám ohľadom možností ovládania, aj na čo si dať pozor.
Odpovedať
Vie mi niekto odpovedať či potrebujem stavebné povolenie ak chcem jedno trojkridlove okno vymeniť na HST portal (istá šírka) - orientované do dvoru a jedno trojkridlove okno s neho urobiť dve menšie po podlahu. Druhá situácia vyfotena na fotke. Prvé okno široké 75cm bi bolo zarovnak pravej strany tohto okna a druhe by bolo tak ako je nakreslené. Na pôvodných plánoch domu tu su aj tak znázornené dve okna trojkridlove. Prípadne čo potrebujem k SP?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?