Cena za inštaláciu okien na expanzné pásky

Profilova fotka
Aká je približná cena za inštaláciu okien za 1 m, osadenie a inštalácia na expanznú pásku?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@xenna U nas bola montaz 621 eur a pasky 444 eur (13ks - 88,7m).
Odpovedať
Profilova fotka
Pásky sú technický nezmysel :-( .Podvod na dôverčivých zákazníkov. ]-(
Odpovedať
@antonmesaros pena je lepsia?
Odpovedať
Profilova fotka
Pena je lacnejšia .Pásky nedokážu usporiť ani toľko čo pena."Páskari" poukazujú na zlé vlastnosti peny a pritom dávajú len 7 ročnú záruku na vlastnosti ich najšpeciálnejšej pásky.Stačí keď trošičku pouvažujete nad tým kam má odvetrávať paropriepustná páska vlhkosť keď je prikrytá polystyrénom ,alebo maltou , omietkou(paropriepustnosť materiálov sa udáva v mm hrúbky jednotlivých materiálov ,tak by páni páskari mali používať paropriepustnosť 0,3mm hrubej pásky a 0,3mm hrubej peny ,čo nerobia).Ako môže odvetrávať paru (vodu )cez zimu ak ju aj odvedie na svoj povrch tak okamžite zmrzne .Ľad je paronepriepustný.Treba sa pýtať o koľko zníži nasiakavosť peny páska keď lepšie peny majú nasiakavosť 3% , a ak aj zníži,o 1% tak nasiakavosť tehlového muriva je 4-6% a ytongu 5-7%ako to dokáže keď vlhkosť sťahuje aj z toho muriva . Ak vezmeme do uvahy to, že pena má veľmi podobné vlastnosti ,ako fasádny polystyrén a mal by som to mal totálne prehnať ,tak paronepriepustnoyť polystyrénu by sa dala eliminovať tým, že pod a nad polystyrén nalepíme pásku,čím zvýšime paropriepustnosť polystyrénu ,čo je samozrejme totálna chujovina. :-D
Odpovedať
@antonmesaros toto je pre mna tazke citanie. Ale nasiel som ponaucenie - podla tychto tvojich fyzikalnych javov su vsetky budovy v zime obalene vrstvou ladu, kedze cez steny a strechy prestupuje vodna para, ktora na povrchu konstrukcie zamrzne.
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko Keď ste taký múdry skúste mi napísať o koľko percent znížia pásky vlhkosť v pene a do akej hrúbky peny .Rámy okien sú hrubé cca 80mm.Koľko tým usporím na m2 plochy peny €/rok .Možno ste vyučný vyštudovaný neviem čo .Ale ak ste stavbár tak vás v škole učili ,že voda sa z omietky cez zimu keď mrzne neodparuje ,ale hromadí čím ju poškodzjue.Pre toto sa v našich klimatickým podmienkach omietajú fasády opakovali to dookola všetci učitelia.Len stačilo chodiť sem tam do školy a počúvať. :-) Kardinálny problém stavebníctva vlhkosť v kombinácii s mrazom .všetko sa točilo a točí stále v tomto zmysle . Ale podľa vás je to banalita...... stavebníctvo si vydýchlo ......čo teraz budú robiť inžinieri ktorý sa týmto problémom zaoberajú celé desaťročia. .
Odpovedať
@antonmesaros osobne nespochybnujem pouzitie PUR peny, ale samozrejme ju treba z oboch stran dokladne zakryt z exterieru paropriepustnou a z interieru parozabrannou paskou. Tu nejde ani tak o setrenie penazi ale hlavne o vylucenie rizika kondenzacie vodnej pary v pripojovacej skare. Az toto sposobuje znehodnotenie PUR peny. Nikto predsa nechce, aby mu cez tu skaru prefukovalo. Tepelne straty cez netesnosti su jedna strana veci. Zdrave prostredie bez plesni je ta druha. OT - nie som mudry a je nepodstatne, co som studoval. Skola je len zaciatok. Stavbarina sa neustale vyvija, podla mna treba kracat s dobou a vyuzivat sucasne poznatky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@antonmesaros ja osobne nepovazujem za hlavny prinos expanznych pasok ich paro nepriepustnost ci prepustnost, ale ich pruznost - schopnost dlhodobo kompenzovat dilatacne pohyby okna. 15mm a menej hruba vrstva PU peny je mala na kompenzovanie niekolkych mm pohybu po viacero rokov. PU pena sa casom podda a vznikne skara. Viacero znamych sa mi priznalo, ze im popri okne (tmave ramy, slnecna strana) fuci. Drahe expanzne pasky by som tam ale nedal. Su lacnejsie alternativy ako to vyriesit.
Odpovedať
Profilova fotka
@albhert To ste asi ešte nevideli tú zázračnú pásku po pár rokoch.
Odpovedať
@mesarosanton ostane stlacena? Videl ste taku? Ale ved tie pasky su na trhu snad 2 roky..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@albhert mohli by ste poradit co by sa dalo pouzit miesto expanznych pasok?
Odpovedať
@albhert To bude asi tak ako s paropriepustnou fóliou, ktorá vôbec neprepúšťa paru a nakoniec sa bude konštatovať (keď bude vytekať voda z pod rámu), že je to omnoho lepšie bez fólií a stačí dobre vyplniť medzeru a zabezpečiť sací účinok stien a odvetranie stien.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
touto diskusiou ste ma mierne zmiatli :) ja som myslela ze pasky su fajn
Odpovedať
@mimmi74 expanzne su viacmenej zbytocne v murovanej stavbe so zateplenim a prekrytim ramu okna izolaciou. Uzitok je iba z vnutornych paronepriepustnych pasok, aj to je efekt diskutabilny.
Odpovedať
Pur pena - po par rokoch fuci okolo ramu lebo sa vplyvom roztaznosti okien bud zdeformuje alebo odtrhne. Paronepriepustne pasky - s istotou sa tam bude zrazat voda lebo nema tepelny odpor ked pur pena povoli. Takze zatial mi expanzne pasky vychadzaju najlepsie resp. Lacnejsia alternativa ak taka je ako spominal albhert.
Odpovedať
@jmoki PE tesniaca snura z interierovej strany.
Odpovedať
http://www.oblok.sk/files/viac/clanky...
Odpovedať
Profilova fotka
@mimmi74 viaceri su taki ako ty ze nepoznaju rozdiel medzi tymito dvomi typmi pasok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 dakujem ti krasne za vysvetlenie :)
Odpovedať
Montáž okien na expanznú pásku WURTH - 11€/bm bez DPH. Ako vidím všetci sú odborníci, ale nikto nemal žiadne školenie a nenapísal konkrétnu cenu. Pre viac info ma kontaktujte, rád poradím. ;-) Okrem toho táto montáž spĺňa smernicu STN 733134
Odpovedať
Profilova fotka
Skromne prikladám moje riešenie - viď môj fotoblog.
Odpovedať
@kvalitneokna to je cena aj s paskou, alebo su tam este nejake priplatky? Lebo co mam cp tak kazdy to inak nacenuje a este davaju vselijake priplatky. Clovek sa v tom potom nevyzna.
Odpovedať
To je cena montáže s materiálom. Teda cena zahŕňa expanznú pásku WURTH použitú s 3 strán, PU penu Purologic Top ktorou je podpenený podparapetný profil a olepenie použitej PU peny obojstranne ochrannou páskou a jej nalepenie lepidlom na ochranné pásky.... Taktiež je v cene aj kotviaci materiál- skrutky AMO III. pripočítava sa ešte podľa konkrétnej zákazky DPH. ;-)
Odpovedať
@kvalitneokna takze pod parapetny profil a dverny profil purenit sa uz nedava expanzna paska, ale pur pena?
Odpovedať
"Teoreticky" je možné použiť expanznú pásku aj na spodnú časť, prakticky je to ale komplikovaný úkon kôli podkladovému materiálu na niekoľkých miestach, toto napojenie by potom bolo "netesné". Je preto jednoduchšie použiť PU penu a ochrániť ju obojstranné páskou. Bežne používaná prax tam kde je montáž a okná na inej úrovni. Noch was? 8-)
Odpovedať
@kvalitneokna zaujimave je, ze mam obvod vsetkych okien a dveri 49 a uctuju mi 60 m pasky+ 49 m montaze. Cenu montaze mam od 1000-2000€.
Odpovedať
Hlavne sa nenechať o...(klamať)........... O aké okná sa jedná? sú tam okná, balkonove dvere alebo presklenia nad 200 kg???? Je doprava okien v cene okien? Neviem kde máte urobenú cp ale štandardne je doprava v cene okien nad určitú sumu, teda ak to máte na celý dom tak by mala doprava byť v cene. A pod montážou sa rozumie vyloženie okien, montáž okien, montáž dohodnutého príslušenstva !!!! a samozrejme hrubé upratanie stavby. Takže niekde bude problém....
Odpovedať
@kvalitneokna okna mam: 4ks-1500x1500 1ks-2000x750 1ks-1200x750 1ks -2200x2260 hs portal 1ks-1100x2260 vchod. dvere Niektori maju dopravu v cene a niektori ju uctuju od 30-70€ Zameranie tiez niektori uctuju aj 250€ Najviac ma zaraza ta zaloha 70-80% to nedam nikomu max 50%. Rozmyslam, ze si to sam namontujem, lebo co chodim po stavbach tak montaz okien 80% katastrofa.
Odpovedať
No ja tento problém dôkladne poznám. Snažím sa preto ľudom pomôcť ako viem. Ako som už písal v nejakej téme, záloha áno, ale po vzájomnej dohode. Napríklad ja keď niekomu robím niečo druhý krát a na prvý raz nebol žiaden problém, zálohu už neberiem. Zameranie 250 €. Ja robím cenovú ponuku u zákazníka a zadarmo :-D Problémom je to že montážne partie nemajú ani poňatia čo a prečo robia alebo majú robiť. Ale to je naša slovenská realita, každý kto má vodováhu a meter je majster .... Teoreticky sa môže dvihnuť cena kôli montáži tých HST ale aj to tak max o 50 až 100 eur. bežne robíme portály 3000 a viac ale za montáž príplatok neúčtujeme. Pozri tu : http://grochal.sk/index.php?page=refe...
Odpovedať
@kvalitneokna pozriem to. Teraz pozeram tie cp a ze merenit 242€ bez dph ked som pozrel na nete cenu tak si dobre nahadzuju.este aj priplatky za sklo su dobre palky ale to uz je o inom ...☺ Dalsi doprava 70km-120€. Alebo nepriradena skupina 650€. Jako myslia si, ze som ovca? Vcera mi jeden nukal plastove kovanie do hlinikovych okien, ked som mu povedal, ze nechcem plastove tak viac sa uz neozval, dobry pristup k zakaznikovi.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?