Vonkajšie žalúzie do tenšieho prekladu

Zdravim..robime projekt a chceli by sme podomietkove vonkajsie zaluzie a projektantka to vyriesila tak ze dala uzsi preklad..je taketo riesienie bezne?zatepluje sa potom aj preklad?obavam sa tepelnych mostov lebo vecsinou vidim ze ludia davaju 200mm zateplenie a zaluzie schovaju tam..neviem ktora moznost je lepsia,vyhodnejsia? ako to mate vy?ako by ste to odporucali?
Odpovedať
Ake planujes dat (hrubku) zateplenie a typ zaluzii?
Odpovedať
@rkorba zatial mame v plane ytong 375+125 zateplenie..ale moznost je aj ytong 300+175,200...zaluzie Z90
Odpovedať
@kubas10 my sme dali porfix 30cm, na to som dal preklad 25cm a 5cm xps. Kastlik by mal mat okolo 16cm. Cize medzi prekladom a kstlikom moze byt cca 9cm zateplenie
Odpovedať
@kubas10 porobeton 300+ 200 greywall. Preklad 250 + 100 xps a na to kastlik ktory ma rozdielnu hlbku podla vyrobcu, moj mal 15cm.
Odpovedať
@rkorba ty to tak mas urobene? Vidim ze vela ludi dava ten greywall ale uz som pocul aj ze nieje dobre ho davat na juznu stranu koli prehrievaniu aj nejake zateplovac sa vyjadroval ze robi v nemecku a tam ho uz na juzne strany nedavaju vobec..neviem co je na tom pravda ked ke schovany pod omietkou
Odpovedať
@kubas10 nic sa mu pod bledou omietkou nestane, jedine co mu vadi je UV a od toho je uchraneny.
Odpovedať
@kubas10 Áno, ak je šedý EPS voľne položený na priamom SLNKU v lete, môže normálne reagovať a vyzerá ako "ohorený" ... To sa ale deje len v čase, kým nie je pod sieťkou s lepidlom ... Potom absolútne nič nehrozí ... Duplom nejaké prehrievanie, veď izoluje viacej ako klasický biely ... Najužší kastlík pre Z90 máš 14 CM ... Riešil som to na svoje Z90 tky tiež ... Musíš ho prekryť, ideálne 2 CM EPS ... Ja mám 38 čky tehlu na tom 16 EPS Grey Wall ... Preklad sme dali 30 tku, na neho 8 CM XPS aby to bolo zarovno murivom a na to 14 CM kastlík ... Išiel by som určite do tenšieho muriva a viac EPS ... Dávať lambdu je nezmysel ...
Odpovedať
Takze nakoniec sme sa rozhodli pre 300mm ytong+200 zateplenie..projektant navrhol 300mm ytong preklad 140 ma kastlik na zaluzie (od k-system) 20mm ide na prekrytie..bude stacit 40mm na zeteplenie ytong prekladu aby neboli nejake tepelne mosty?
Odpovedať
@kubas10 cim hrubsie tym lepsie, daj si tam preklad 250 a daj 90mm izolacie, ale nie xps ktory ma horsie tepelnoizolacne vlastnosti ako obycajny grafitovy polystyren.
Odpovedať
@rkorba ako je to potom s osadenim okien zarovno vonkajsej steny ked bude nad oknom chybat 5 cm z prekladu v pohode?nema lepsi tepelny odpor preklad ytong+40mm eps ako zelezobeton+90 eps?
Odpovedať
@kubas10 videl si kotvy na kotvenie okien? V pohode ten polystyren premostis, alebo navrtas natlkacki pod uhlom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?